© Medya 03

Başkan Köksal’dan yeni bir tartışma çıkaracak açıklama daha!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Belediye ait 7 Bilgi Evi'nde dinin çıkar amaçlı değil aslına uygun, duru ve temiz bir şekilde öğrenilmesini sağlayacaklarını açıkladı. Başkan Köksal’ın bu açıklamasının Bilgi Evleri üzerinden yeni bir tartışma çıkarıp çıkarmayacağı ise merakla bekleniyor.

Afyonkarahisar Belediyesi Basın Birimi’nden kamuoyuna servis edilen açıklama şöyle:
“Belediye ile İl Müftülüğü arasında imzalanması planlanan protokol kapsamında 7 Bilgi Evi'nde din, ahlak, erdem bilgileri en güvenilir kaynaklar ve isimler aracılığıyla öğretilecek. Belediye Başkanı Burcu Köksal, İl Müftülüğü ile imzalanacak protokolün çok yararlı olacağına dikkat çekti. 
PROTOKOL EN KISA ZAMANDA İMZALANACAK
Köksal, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımız, vatandaşlarımızın dini aslına uygun şekilde öğrenmesini; bu çerçevede ahlak ve milli bilinçle gelecek nesillerin yetişmesini, devletin bütünlüğüne ve milletin birliğine hizmeti hedefleyen köklü bir kurumumuzdur. Bu bilinçle, biz de İl Müftülüğümüz ile işbirliği yapacağız. İl Müftümüz Sayın Lütfü İmamoğlu'nun Belediyemize yaptığı hayırlı olsun ziyaretinde konuştuğumuz üzere, en kısa zamanda protokol imzalayacağız. Belediyemiz'in 7 Bilgi Evi'nde dinin çıkar amaçlı değil aslına uygun, duru ve temiz bir şekilde öğrenilmesini sağlayacağız. Kadınlar protokol kapsamındaki Bilgi Evlerimize gelip dini bilgi öğrenebilecek
Ayrıca Bilgi Evleri'nde kadınlara söz verdiğimiz gibi meslek edindirme ve hobi kurslarını da vereceğiz. Hafta sonları öğrencilere lise ve üniversite hazırlık kurslarını ücretsiz düzenleyeceğiz." dedi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER