Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.5222
EURO34.8044
ALTIN2420.3

ZAFER ULTRA MARATONU AFYON’DAN BAŞLADI İZMİR’DE TAMAMLANDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ZAFER ULTRA MARATONU AFYON’DAN BAŞLADI İZMİR’DE TAMAMLANDI
Abone ol
Her yıl tekrarlanarak geleneksel hale getirilmesi planlanan Zafer Ultra Maratonu Büyük Zaferin başlangıç noktası olan Afyon Kocatepe Anıtı’ndan başladı, 6 gün süren maraton İzmir’de tamamlandı.

Nef Vakfı’nın, Türk milletinin zafere koştuğu ve bir ulusun yeniden doğduğu Büyük Taarruz’un 100. yılında düzenlediği ultra maraton tamamlandı. 295 kilometrelik ultra maraton, atalarımızın izinde Afyon Kocatepe’den İzmir’e aynı ruhla ve aynı rotada 6 günde koşuldu.
30 AĞUSTOS’TA BAŞLADI
Her yıl tekrarlanarak geleneksel hale getirilmesi hedeflenen ve dünyada bir ulusun kazandığı zafer rotasında, daha önce eşi benzeri bulunmayan bir anı ultra maratonu olan Zafer Ultra Maratonu, 30 Ağustos’ta Afyon Kocatepe Anıtından başlamıştı. 295 kilometrelik Zafer Ultra Maratonu, atalarımızın kahramanlık destanının rotasında Afyon Kocatepe’den İzmir’e koşularak tamamlandı. Afyon-Kocatepe, Kütahya-Dumlupınar, Manisa-Salihli, Turgutlu ve son olarak İzmir-İnciraltı güzergahında devam eden ultra maraton koşucuları, İzmir Cumhuriyet Meydanında yoğun ilgi ile karşılandı.
KAPANIŞ BÜYÜK BİR COŞKUYLA YAPILDI
Zafer Ultra Maratonu, milli mücadele ruhundaki inancı, gücü ve azmi hatırlatmayı hedefleyerek geleceğin sorumluluğunu taşıyor. Her zaman ‘bir’ olmanın gücüne inanan Nef Vakfı, büyük zaferin 100. yılında, Türk Milletinin ‘bir’ olduğu ve Atatürk ile silah arkadaşlarının en çetin şartlarda yılmadan bağımsızlık hayalinin peşinden koştuğu mücadele yolunda, Zafer Ultra Maratonunu tamamladı. Yürüttüğü önemli toplumsal projeler çerçevesinde 6 sene önce #birizbirlikteyiz kampanyasını başlatan Nef Vakfı, şehit ve gazi çocuklarının eğitimine destek olacak.
İzmir Cumhuriyet Meydanında sona eren Zafer Ultra Maratonunun kapanışı da büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Ultra maratonun kapanışına İzmir Valisi Yavuz Yavuz Selim Köşger, Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ile katılarak, sporculara madalyalarını takdim etti.
286 HALK KOŞUCUSU, 372 SANAT KOŞUCU KATILDI
6 gün süren ultra maraton boyunca koşucular, rota üzerinde Sancaktar Mehmet’in, cepheye mermi taşıyan Zehra Ana’nın, Halime Çavuş’un, Çoban İsmail’in yolunda 100 yıl öncesinin milli mücadele azmini ve imkansızlıklarını temsil eden çadırlarda konakladı. Zafer Ultra Maratonuna 10 ultra maraton sporcusu, Afyon etabında 86 halk koşucusu, İzmir etabında 286 halk koşucusu ve 372 sanal koşucu katıldı.
Yol boyunca dinlenme noktalarında bölgenin büyük taarruz boyunca önemini anlatan tarihten önemli kesitlerin yer aldığı kahramanlık hikayeleri paylaşıldı, sunumlar yapıldı. Yöre halkı maratoncuları sevinçle karşıladı, onlara bayraklarla eşlik etti, ikramlarda bulundu.
Atalarımızın 100 yıl önce büyük imkansızlıklarla çıktıkları yolda, geçmişi yad etmek adına Büyük Taarruz’da yenilen kuru ekmek, üzüm hoşafı ve mercimek çorbası gibi sürpriz ikramlarla da karşılaştılar.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
YABANCI UYRUKLU VATANDAŞLAR ARASINDA BIÇAKLI KAVGA ÇIKTIÖnceki Haber

YABANCI UYRUKLU VATANDAŞLAR ARASINDA BIÇ...

İL GENEL MECLİSİ KARIŞTISonraki Haber

İL GENEL MECLİSİ KARIŞTI

Yorum Yazın

Uyuşturucu taciri 2 kişi yakalandı
Her zorluk yeni bir başlangıçtır
Afyon’da MHP’li Belediye Başkanları buluştu
Frig vadisi muhteşem güzelliğiyle hayran bırakıyor
Yeni Huzurevi’nin ihale tarihi belli oldu
Şampiyon Şuhut’un rakipleri belli oldu
Şampiyon Ali Karaman
Afyon’da çocuklar 23 Nisan’ı doyasıya yaşadı
Afyon’da yol verme kavgasında kan aktı
Haluk Levent Afyon’u salladı
Vali Erva’dan çikolata ve şeker dağıtılsın talimatı geldi!
Zafer meydanında 23 Nisan şenliği coşkusu yaşandı
Tarım Fuarı’ndan ekonomiye 750 Milyon TL’lik katkı
Mısırlıoğlu: Şu an en iyi sizi biz anlıyoruz
Haluk Levent konseri etkilenir mi?
Çocuklardan Başkan Köksal’a tavsiyeler!
Afyon İHK, TFF sitesi’nde
23 Nisan coşkusu her yerde yaşanıyor!
Çığlıklarımızı duyun, bıçak kemiğe dayandı!
Yüz güldüren haber Onur Turan’dan geldi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar