Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.4709
EURO34.7968
ALTIN2441.9

Türkiye’nin ilk yeşil OSB’sinde sona gelindi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye’nin ilk yeşil OSB’sinde sona gelindi
Abone ol
Türkiye’nin ilk yeşil OSB’si olma özelliğini taşıyan Sinanpaşa OSB’de sona gelindi. Organize Sanayi Bölgesi alanı içerisinde yer alan özel mülkiyetlerin kamulaştırma bedeli olan 46 milyon 199 bin TL. dün hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldı.

Türkiye’nin ilk yeşil OSB’si olma özelliğini taşıyan Sinanpaşa OSB’de bir adım daha atıldı ve sona doğru yaklaşıldı. Sinanpaşa ilçesinin kaderini değiştirecek olan projede OSB alanı içerisinde yer alan özel mülkiyetlerin kamulaştırma bedeli dün itibariyle hap sahiplerinin hesaplarına yatırılarak bir adım daha aşıldı.
ASRIN PROJESİNDE SONA YAKLAŞTIK
OSB alanında yer alan özel mülk sahiplerine kamulaştırma nedeniyle 46 milyon 199 bin TL.nin 18 Mayıs itibariyle hesaplarına yatırıldığını açıklayan Sinanpaşa Belediye Başkanı Erdal Karaman şunları söyledi:  “İlçemizde yıllardır süren çalışmalarda bir adım daha atıldı ve sona geliniyor. Sinanpaşanın kaderini değiştirecek büyük bir yatırım olan Asrın Projesi Türkiye’nin ilk sıfırdan Yeşil OSB.si ilçemize kuruluyor.” dedi.
EN AZ 10 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK
Sinanpaşa OSB’nin tam anlamıyla faaliyete geçtiğinde 10 bin kişiye istihdam sağlamasını beklediklerini ifade eden Karaman, “Sinanpaşa ilçemizin kaderini değiştirecek proje istihdama büyük katkı sağlayacak. İlçe sanayisiin ekonomik alanda büyütmeye, geliştirmeye kararlıyız”
KAMULAŞTIRMA BEDELLERİ YATTI
Merkez 2. OSB adına Sinanpaşa Belediyesince gerçekleştirilen kamulaştırma bedellerinin 18 Mayıs 2023 tarihi itibariyle hak sahiplerinin hesaplarına aktarıldığını sözlerine ekleyen Karaman, “Afyonkarahisar Merkez 2. OSB alanı içerisindeki özel mülkiyetlerin kamulaştırması; 19/10/2022 tarih ve 31988 sayılı resmi gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı gereği Afyonkarahisar Merkez 2. OSB adına Sinanpaşa belediyesince kamulaştırılmasına karar verilmiştir.
Bu kapsamda Sinanpaşa Asliye Hukuk Mahkemesinin 2022/106 sayılı kararı gereği kamulaştırma bedellerinin ilgili parsel sahiplerinin hesabına 18 Mayıs 2023 tarihinde 46.199.359.25 TL  (KırkAltıMilyonYüzDoksanDokuzBinÜçyüzElliDokuzLiraYirmiBeşKuruş) yatırılmıştır. Uzlaşma yolu ile almış olduğumuz hak sahipleri mahkemenin beyan edeceği yol haritası ile kamulaştırma bedellerini kullanabileceklerdir”
EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Sinanpaşa OSB’nin ilçeye hayırlı olmasını dileyen Başkan Karaman, emeği geçenlere teşekkür etti. Karaman şunları söyledi: “Tüm ilçe halkımıza hayırlı olsun diliyoruz. Başta Merkez 2. OSB için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Cumhurbaşkanımız Sayın; Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın; Mustafa Varank, Afyonkarahisar Merkez 2. OSB Müteşebbis Heyet Başkanımız, Sayın Valimiz; Doç. Dr. Kübra GÜRAN YİĞİTBAŞI, Afyonkarahisar AK Parti Milletvekillerimiz Sayın; Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Merkez 2. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın; Hüsnü SERTESER, İl Özel İdaresi Başkanı Sayın; Burhanettin ÇOBAN, Ak Parti İl Başkanımız Sayın; Hüseyin Ceylan Uluçay, Sinanpaşa Belediye Meclis Üyelerimiz, İl Genel Meclis Üyelerimize ve Yönetim Kurulu Üyelerine çok teşekkür ediyorum. Vizyon Projemiz olan YEŞİL OSB İlimize ve ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afyon’a 68 Milyar TL.den fazla yatırım gerçekleştirerek destan yazdıkÖnceki Haber

Afyon’a 68 Milyar TL.den fazla yatırım g...

Afyon'da aracını tamir ederken arkadan gelen tırın çarpmasıyla yaralandıSonraki Haber

Afyon'da aracını tamir ederken arkadan g...

Yorum Yazın

Ata lirası ödüllü halk koşusu yarın
Çocukların müstehcen görüntülerini yayınlayan şahsa polis baskını!
Adrenalin tutkunları için hazırlanıyor!
Hazine arazisini izinsiz kullanan kişilerden açıklama geldi!
Adliye çıkışı 3 kişiyi vuran şahıs tutuklandı
Afyon’da biri çocuk 9 kaçak göçmen yakalandı
Başkan Köksal’dan iç ısıtan jest
Afyonspor moral gecesinde buluştu
Hayvan yemi üretimi yapan işletmeler denetlendi
Kasten yaralama suçundan aranan şahıs derekarabağ köyünde ele geçirildi
30 yıl 9 ay hapis cezasıyla aranan şahıs selçuklu mahallesinde yakalandı
Bucaspor maçına İstanbullu hakem
Milli güreşçilerin kamp tercihi Afyon oldu
AKÜ 5 yıllık akreditasyon almaya hak kazandı
AKÜ’den Türkiye birinciliği başarısı!
Süleyman Güneş’e TFF 2. Lig’de görev
Tırdan etrafa saçılan demir parçalarına otomobil çarptı
Hırsızlıktan aranıyordu Dazkırı ilçesinde ele geçirildi
Huzurevi projesine iki kıymetli hanımefendinin eli değdi
Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi’nden yeni bir rekor

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar