Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.4059
EURO34.8245
ALTIN2434.5

Türkiye’de ilk iş birliği olacak!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye’de ilk iş birliği olacak!
Abone ol
AFSÜ Hastanesi ve Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, kurumlar arasında imzalanan “Birlikte Kullanım Protokolü” ile Afyonkarahisar’daki onkoloji hastalarının tıbbi görüntüleme, tanı ve tedavi işlemleri konusunda ortak faaliyet yürütecek. AFSÜ Rektörü Prof.Dr.Nurullah Okumuş, protokolün Türkiye’de gerçekleştirilen ilk iş birliği olacağını söyledi.

Konuya ilişkin bilgi veren AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “Sağlık Bakanlığına ait bir kurum ile AFSÜ’nün ilgili birimlerinin müşterek kullanımı çerçevesinde; eğitim, araştırma ve sağlık hizmet sunumu için insan gücü, fiziki donanım, bina, tıbbi cihaz gibi kaynakların ortaklaşa kullanılmasını kapsayan protokolümüz, “Sağlık Bakanlığına Ait Kurum ve Kuruluşlar ile Devlet Üniversitelerinin İlgili Birimlerinin Birlikte Kullanımı ile İşbirliği Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” kapsamında tıbbi cihaz kullanımı alanında Türkiye’de gerçekleştirilen ilk iş birliği olacak. Afyonkarahisar’ımıza hayırlı olsun.” dedi.
Kamu Kaynaklarının Etkin Kullanımına Örnek Bir Çalışma
İnsan kaynakları ve teknik donanımın ortak kullanımını sağlayacak uygulama ile cihaz altyapısının Devlet Hastanesinden sağlanacağını, cihazları kullanacak uzmanların ise AFSÜ hocaları olacağına dikkat çeken Prof. Dr. Okumuş, “Bu protokol ile kamu kaynaklarının etkin kullanımına örnek bir çalışmayı hayata geçiriyoruz. Afyonkarahisar’daki onkoloji hastalarımıza mağduriyet yaşatmayacağız. Gerekli bütün işlemleri hatta şimdiye kadar yapılamayan bazı tetkikleri de yaparak, iki kurumun iş birliğiyle çok daha verimli bir sağlık hizmeti verebileceğiz inşallah.” diye konuştu.
PET/CT’nin vücuttaki fizyolojik süreçlerin üç boyutlu bir görüntüsünü veren bir nükleer tıp metodu olan PET (Pozitron Emisyon Tomografisi) cihazı ile bilgisayarlı tomografinin (CT) birleşiminden oluşan bir görüntüleme sistemi olduğunu belirten Prof. Dr. Okumuş, bu sistemin akciğer kanserleri, lenfoma, baş boyun tümörleri, meme kanseri, kolorektal kanserler, özofagus ve mide tümörleri, jinekolojik kanserler, mezotelyoma, primer kemik tümörleri ve primeri bilinmeyen metastazların teşhis, evrelendirme ve tedaviye cevabının değerlendirilmesinde kullanıldığını söyledi.
Prof. Dr. Okumuş, “Gama Kamera Sistemi ile de kardiyovasküler sistem, iskelet sistemi, tiroit, paratiroit ve diğer endokrin organlar, genito-üriner sistem, gastrointestinal sistem, pulmoner sistem, santral sinir sistemi, enfeksiyon ve inflamasyon görüntülemeleri yapılmaktadır.” bilgisini verdi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İlk tıbbi mantar hasadı yapıldıÖnceki Haber

İlk tıbbi mantar hasadı yapıldı

Olgun: Çoğu milletvekili red oyu kullanırken neyi reddettiğini bile bilmiyorSonraki Haber

Olgun: Çoğu milletvekili red oyu kullanı...

Yorum Yazın

World Star Academy Cup Şampiyonu Afyon Aslantepe
Belediye Meclisi toplanıyor
AFSÜ’nün bilimsel çalışmalarına ödül!
600 sporcunun katıldığı prestijli organizasyon sona erdi
Mehmet Özer imzayı attı
Afyonspor formasını ilk kez giydi!
Skor 7-0 olunca sahadan çekildiler!
Bucaspor’u elimizden kaçırdık!
Hakan Şeref Olgun GİK’te
Sebze ve meyve fiyatları düşüşe geçti
Çeşitli suçlardan aranıyordu salar beldesinde yakalandı
Lise öğrencileri minik yüreklere dokundu
Akarçay’daki kokunun sebebi belli oldu
600 sporcu Türkiye Şampiyonası için Afyon’a geldi
Minik İbrahim’in tek umudu kalp nakli
Buca maçı biletleri Başkan Köksal’dan
Ödüllü halk koşusunun kazananları belli oldu
Afyon’un kadınları 3. Ligde şampiyon oldu!
Eber ekmeğimiz gölümüzü yok etmeyiniz!
Buca'dan bin kişilik taraftar grubu geliyor

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar