Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.5195
EURO34.8783
ALTIN2436.2

Tiyatro sahnesi yeni genç yıldızlarını kazandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tiyatro sahnesi yeni genç yıldızlarını kazandı
Abone ol
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından açılan tiyatro kurslarında eğitim gören 44 kursiyer 2 aylık eğitimin ardından sertifikalarını almaya hak kazandı. Kursiyerlere sertifikalarını Belediye Başkanı Mehmet Zeybek verdi.

Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Şehir Tiyatrosu çatısı altında, tiyatroya ilgi duyan gençler için açılan Tiyatro Kursu eğitimleri tamamlandı. 14-18 yaş arası ücretsiz katılım sağlanan kursta; Belediye Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni H. Hüseyin Elmas tarafından temel oyunculuk, mim, diksiyon, tuluat/doğaçlama, vurgu, tonlama ve kamera önü oyunculuğu eğitimleri verildi. 2 ay süren eğitimler ardından 44 kursiyer sertifikalarını aldı.
ÇOK GÜZEL, ÇOK KEYİFLİ ZAMANLAR GEÇİRDİK
Afyonkarahisar Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Hasan Hüseyin Elmas programda yaptığı konuşmada desteklerinden ötürü Başkan Zeybek teşekkür ederek; “Yaz döneminde Belediye Şehir Tiyatrosu olarak iki aylık bir kurs dönemi yaşadık. 14 ile 18 yaş grubu genç arkadaşlarımızla eğitimimizi tamamladık. 44 arkadaşımız sertifika almaya hak kazandılar. Çok da güzel, çok keyifli zamanlar geçirdik. Zorlu zamanlar da oldu. Bunu neticelendirdik. Her sene de bunu yapmaya devam etme niyetinde gayretindeyiz. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e bu imkânı bizlere sunduğu için teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.
EĞİTİM HAYATINA DOKUNUYORUZ
Kültür ve sanata büyük önem verdiklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Hayatın kendisi zaten bir tiyatro. Biz de rolümüzü oynamak üzere gelmiş aktörleriyiz, rollerimizi oynayacağız. Günü geldiği zaman biletimiz alıp eyvallah diyeceğiz. Önemli olan bu hayattaki rolümüzü en iyi şekilde oynayabilmektir. Tabii kültür sanat etkinliklerimiz kapsamında Belediye Şehir Tiyatromuza sizleri yetiştirdiği için çok teşekkür ediyorum. Bilinçli bir toplum, bilinçli bir gençlik yetiştirelim istiyoruz. Hemen hemen her okulda eğitim hayatınıza dokunuyoruz. Sizleri, sosyal hayatın içerisinde telefon hastalığından kurtarıp daha çok hayatın gerçekleriyle yüz yüze getirmek için gayret sarf ediyoruz. Dürüst olun, doğru olun. Doğru olduğunu bildiğimiz şeylerle uğraşın. Vatanımızı, bayrağımızı, devletimizi sevelim. Güçlü bir devletimiz var, güçlü bir vatanımız var. Yanlışlara itibar etmeyelim. Tiyatro da bunlardan birisi. Sizi doğruya yönlendirmek için arkadaşlarımız gayret sarf ediyor. Hepinize başarılar diliyorum.” dedi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali ve Belediye Başkanı Dijital Dünyada ter döktüÖnceki Haber

Vali ve Belediye Başkanı Dijital Dünyada...

Üç vekilden çok önemli müjdeler!Sonraki Haber

Üç vekilden çok önemli müjdeler!

Yorum Yazın

Mehmet Özer imzayı attı
Afyonspor formasını ilk kez giydi!
Skor 7-0 olunca sahadan çekildiler!
Bucaspor’u elimizden kaçırdık!
Hakan Şeref Olgun GİK’te
Sebze ve meyve fiyatları düşüşe geçti
Çeşitli suçlardan aranıyordu salar beldesinde yakalandı
Lise öğrencileri minik yüreklere dokundu
Akarçay’daki kokunun sebebi belli oldu
600 sporcu Türkiye Şampiyonası için Afyon’a geldi
Minik İbrahim’in tek umudu kalp nakli
Buca maçı biletleri Başkan Köksal’dan
Ödüllü halk koşusunun kazananları belli oldu
Afyon’un kadınları 3. Ligde şampiyon oldu!
Eber ekmeğimiz gölümüzü yok etmeyiniz!
Buca'dan bin kişilik taraftar grubu geliyor
Köylerde, mahallerde gözünüz, kulağınız açık olsun
Dr.Sıtkı Özkum vefat etti
Liseler arası münazara ligi nefes kesiyor!
Yağmur duasına çıkıp adak kestiler

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar