Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.565
EURO34.9346
ALTIN2439.6

NAZİFE SARIKAYA: KADIN ÇOCUK DOĞURUP EVDE ÇOCUĞUNU BÜYÜTEN BİR BİREY DEĞİLDİR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NAZİFE SARIKAYA: KADIN ÇOCUK DOĞURUP EVDE ÇOCUĞUNU BÜYÜTEN BİR BİREY DEĞİLDİR
Abone ol
Medya 03 Editörümüz Songül Kayar’ın, ‘’Biz Bize’’ adlı yazı dizisinin bugünkü konuğu Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Nazife Sarıkaya.

Songül Kayar: Bize kendinizden bahseder misiniz?

Nazife Sarıkaya: Ben Nazife Sarıkaya. 1984 Afyonkarahisar doğumluyum, evliyim, 3 çocuk annesiyim. Elhamdülillah eşim ve çocuklarımla birlikte milli görüşçü bir aileyiz.

Songül Kayar: Kaç yıldır siyasetin içindesiniz? Niçin Yeniden Refah Partisi?

Nazife Sarıkaya: Siyaseti çocukluğumdan beri hep merak etmiş ve sevmişimdir. Ama aktif olarak 15 yıldır siyasetteyim. Erbakan hocamı tanıyıp, araştırdığım günden beri hayranıyım. Yani siyasete aktif olarak milli görüşte başladım. Rabbim sonuna kadar devam etmemi nasip etsin İnşallah.

Songül Kayar: Yeniden Refah Partisi’nin kadına bakış açışı nasıldır?

Nazife Sarıkaya: Yeniden Refah Patisinin kadına bakış açısı ile İslam’ın kadına bakış açısı  birebir aynıdır. İslam’da kadının değeri nasıl yüksekse bizim partimizde bu değeri en güzel şekildi temsil eden bir partidir. Kadın çocuk doğurup evde çocuğunu büyüten bir birey değildir. Doğurduğu çocuğu için ve diğer çocuklar için dünyayı güzelleştiren bir bireydir. Erbakan hocamın da dediği gibi siyasette kadının önemi büyüktür. Rahmetli ERBAKAN hocam kadınlar için ‘’Siz partimizin kardelenlerisiniz’’ derdi.

Songül Kayar: Yeniden Refah Kadınlar olarak neler yapmayı düşünüyorsunuz, hedefleriniz nelerdir?

Nazife Sarıkaya: Bizim hedefimiz ülkemizde kadınların hak ettiği yere gelmesidir. Kadınların çalışma alanında ve ev hayatında da haklarının korunmasıdır. Kadın hakları denince elbette bu konu çok geniş bir alanı kapsıyor. Kısaca kadınların kendine güvenen ve başarı odaklı bir hayat kurmaları yönünde çalışmalarımız olacaktır.

Songül Kayar: Ülkemizde kadınlar birçok alanda görev üstleniyor, mesleğini icra ediyor. Kadının toplumsal yaşamın içinde yer alması avantaj gibi gözükse de hatta bazı avantajlar elde etmiş olsa da çoğu zamanlar baskıya da maruz kalıyor, siyasette bunlardan biri. Siyasetin sizlere kattığı güzellikleri ve zorlukları vardır ve gördüğüm kadarıyla kadın siyasetçiler erkek siyasetçilere göre daha fazla mesai harcıyor. Siyasetin size yaşattığı güzellikler ve zorluklar nelerdir? Bu zorluklar nasıl aşılmalıdır?

Nazife Sarıkaya: Erbakan hocamızın da dediği gibi biz siyaset yapmıyoruz ibadet yapıyoruz. İbadet yapan Allah için koşturan yorulur mu hiç? Dava bilinci ile çıkılan yol bizim için çok şerefli bir yoldur, o yolda önümüze çıkan virajlar ve tümsekler bizim o yoldan vazgeçmemize veya yorulmamıza neden olmaz, aksine biz karşımıza çıkan zorluklar ile güçlenir daha çok çabalarız. Dava bizim hayatımızda daha azimli olmayı asla pes etmemeyi, umudun hep var olduğunu öğretti. Biz tüm YENİDEN REFAH Partili, dava erleri olarak bu şuurda hareket ettiğimiz için zorlukların üstesinden gelmekte bizler için kolay oluyor. Bizim partide kadınların bu kadar aktif olması da partimizin kadına verdiği değerin bir göstergesidir. Unutmayalım ki AŞK, AZİM VE MİLİ GÖRÜŞ TEKEDEN SÜT ÇIKARIR.

Songül Kayar:  İstanbul Sözleşmesi ile ilgili görüşleriniz nelerdir?

Nazife Sarıkaya: İstanbul sözleşmesine karşı partimizin tavrı nettir. İstanbul sözleşmesi aile kavramının içinin boşaltılmasına aile bireylerinin birbirine düşman olmasına sebep olacak maddeler içermektedir. Biz Yeniden Refah Partisi olarak toplumun en önemli yapı taşı olan ve insan eğitiminin temellerinin atıldığı aile kavramının bozulmasına katiyen karşıyız. Şu anki hükümet İstanbul sözleşmesini kaldırdık diyerek iyi görünmeye çalışsa da İstanbul sözleşmesinin bir yan uzantısı olan 6284 sayılı kanunun hala yürürlükte olması ve aile yapısını bozacak maddeler içermesi bizim çizgilerimize uygun olmadığı gerçeğini değiştirmez. Onun için iktidara gelir gelmez yapacağımız ilk iş ailenin yapısını bozan tüm kanunları yürürlükten kaldıracağız.

Songül Kayar: Son olarak neler söylemek istersiniz?

Nazife Sarıkaya: Son olarak söyleyeceğim tek şey var:  İyi ki milli görüş, iyi ki yeniden refah partisi, iyi ki genel başkanım DR. FATİH ERBAKAN’ın   izindeyim.


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afyonkarahisar'da işyeri ve araç sürücülerine 30 bin tl ceza kesildiÖnceki Haber

Afyonkarahisar'da işyeri ve araç sürücül...

Afyonkarahisar'da mahalleler onlara emanetSonraki Haber

Afyonkarahisar'da mahalleler onlara eman...

Yorum Yazın

Bucaspor maçına İstanbullu hakem
Milli güreşçilerin kamp tercihi Afyon oldu
AKÜ 5 yıllık akreditasyon almaya hak kazandı
AKÜ’den Türkiye birinciliği başarısı!
Süleyman Güneş’e TFF 2. Lig’de görev
Tırdan etrafa saçılan demir parçalarına otomobil çarptı
Hırsızlıktan aranıyordu Dazkırı ilçesinde ele geçirildi
Huzurevi projesine iki kıymetli hanımefendinin eli değdi
Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi’nden yeni bir rekor
Adliye çıkışı yaşanan bıçaklı ve silahlı kavgada yaralı sayısı arttı
Gönüllü tiyatrocular İstanbul’da sahne aldı
Mobil trafik eğitim tırı Afyon’da
Sülün beldesinde otomobil elektrikli bisiklete çarptı
Afyon Adliyesi çıkışında 2 grup birbirine girdi
Afyon Valiliği inceleme başlattı
Hakaret suçundan aranıyordu litrelerce kaçak alkolla yakalandı
Afyon’da ilk kez Karakucak güreşleri düzenlendi
Süper amatör lig perde 6 golle kapandı
Son maçta fileler 13 kez havalandı
Lige mağlubiyetle veda etti

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar