Afyonkarahisar
DOLAR32.3726
EURO34.9703
ALTIN2325.6

İKTİDAR SANAL UCUZLUK YARATMA PEŞİNDE

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İKTİDAR SANAL UCUZLUK YARATMA PEŞİNDE
Abone ol
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, iktidarın Tarım Kredi Koporetifleri Marketlerinde yaptığı kuruşluk indirimlerle halkı oyaladığını ifade ederek, “İktidar günübirlik politikalarla ülkeyi yönetiyor. 14 Et ve Süt Kurumu mağazasındaki indirimli et satışlarıyla etin ucuzlayacağını savunuyor, sanal ucuzluk yaratma peşinde” dedi.

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, hükümetin Tarım Kredi Kooperatifleri Marketlerinde yaptığı idrimleri eleştirdi. “Kuruşluk indirimlerle halk oyalanıyor” diyen Görgöz şunları söyledi: “Ülkemizde et, süt ve yumurta başta olmak üzere en temel hayvansal gıdaların fiyatları sürekli artıyor. Saray iktidarı ise Tarım Kredi Kooperatifleri Marketlerinin (TKK Market) etiketlerindeki kuruşluk  indirimlerle halkı oyaladığını zannediyor.

Akp Genel Başkanı Erdoğan, TKK Market raflarında mal kalmadığını, rafların boşaldığını, yeni depolar kurulması için talimat verdiğini söylüyor. İstikrarlı bir üretim olmayınca, TKK Marketlerindeki rafların boşalmış olması gayet normaldir.
Et fiyatlarında talimatla yüzde 30 indirim yapılacağını duyuran Erdoğan, Türkiye’deki sadece 14 Et ve Süt Kurumu Mağazasındaki indirimli et satışıyla etin ucuzlayacağını savunuyor. Tüm bunlar iktidarın ülkeyi günübirlik politikalarla yönettiğinin, üvey evlat muamelesi yaptıkları üretici ve besicinin ürününü ucuza kapatıp, onları daha da yoksullaştırarak etiketleri düşürüp, sanal ucuzluk yaratma peşinde olduğunun birer göstergesidir” dedi.
HÜKÜMET YERLİ HAYVANCILIĞI TÜKETTİ
“Tarım ve Orman Bakanlığı geçen hafta yaptığı duyuruyla, 150 bin büyükbaş erkek besilik sığır ithalatına kapıları açtı” diyen sözlerine şöyle devam etti: “Aynı gün 31 Aralık’a kadar küçükbaş canlı hayvan (erkek toklu koyun) ihracatına da onay verildi. İthal listesindeki ırklara bakıldığında, dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden canlı hayvan ithalatı yapılacağı, milyonlarca doların yabancı ülkelerin besicilerine akıtılacağı görülüyor.
Bugüne kadar milyonlarca büyük ve küçükbaş canlı hayvan, yüzbinlerce ton kırmızı et ithalatına kapıyı açan iktidar, yerli hayvancılığı tüketti, bitme noktasına getirdi.
Et fiyatlarının fahiş seviyelere ulaştığı, insanlarımızın et alamaz hale getirildiği bu ortamda bir yandan canlı sığır ithalatına onay veren iktidar aynı gün yayınladığı bir başka kararla da kesimlik hale gelmiş, 1-2 yaşındaki erkek toklu koyun ihracatına izin veriyor.
Mart ayında kesimlik erkek koyun ihracatını yasaklayan Tarım ve Orman Bakanlığı şimdi de bu kararı yürürlükten kaldırıp yılsonuna kadar kesimlik koyun ihracına izin veriyor. Beş ay boyunca besicinin katlanmak zorunda kaldığı maliyetler, yem fiyatlarındaki artışlardan dolayı ortaya çıkan mağduriyetler dikkate alınmıyor. İhracat yasağı alınan ani bir kararla kaldırılıyor. Tarım ve hayvancılıkta uygulanan temelsiz, programsız politikalar yüzünden yeni bir kaos, kargaşa örneği daha yaşanıyor-yaşatılıyor.
Çiftçilerimiz, besicilerimiz umutsuzluğa kapılmayın. Az kaldı. İlk seçimde, tarımın ve hayvancılığın düşmanı olan Saray iktidarı gidecek. Halkın iktidarı gelecek” diye konuştu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GENÇ MUCİT BİR KEZ DAHA TÜRKİYE 3 NCÜSÜ OLDUÖnceki Haber

GENÇ MUCİT BİR KEZ DAHA TÜRKİYE 3 NCÜSÜ...

BİR GÜZEL HABERDE GENÇLİK MERKEZİ’NDEN!Sonraki Haber

BİR GÜZEL HABERDE GENÇLİK MERKEZİ’NDEN!

Yorum Yazın

Her mahalleye kreş açacağız
Her yerde aranan şahıs saklandığı köyde yakalandı
Kontrolden çıkan araç takla atıp şarampole devrildi
Otomobil motosiklete çarptı amca-yeğen yaralandı
Afyon’da yaşayan Taş Medreselilerden CHP zihniyetine tokat gibi cevap!
Aile ve Gençlik fonu’na 6 bin 299 başvuru
Bende astronot tipi var mı?
Köksal: Proje üretmek değil, hayata geçirmek önemlidir
Mutlu şehir Afyon’u birlikte inşa edeceğiz
Yağcı: Emekçiyle el ele şehri şaha kaldıracağız!
Bunlar bırakın ülke yönetmeyi Afrika’da kabile bile yönetemez!
TOKİ’deki tüm sikintilari ilk 3 ayda çözeceğiz
İktidar partisi günü kurtarmak için çırpınıyor!
Projelerimizi Afyon halkının ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda hazırladık
Dinar’lı Uzman Çavuş hayatını kaybetti
Yağcı: Birlikte başaracağız
AK Parti’nin Afyon’a reva gördüğü yoksulluğu bitireceğiz!
Kübra Saltık başarıya doymuyor
Torbacı operasyonunda 3 gözaltı
AK Parti’den yoğun katılımlı ‘vefa iftarı’

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar