Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Dünya var oldukça veteriner hekimler insanlığa hizmet edecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünya var oldukça veteriner hekimler insanlığa hizmet edecek
Abone ol
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi birinci sınıf öğrencileri için “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi.

Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen törene Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Numan Yöner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar  İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tolga Yağan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek, Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Nevzat Algan ile birlikte AKÜ öğretim elemanları, öğrenciler ve veliler katıldı.

VETERİNER HEKİMLİĞİN TARİHİ ÇOK ESKİLERE DAYANIYOR
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk konuşmayı Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Nevzat Algan yaptı. Algan konuşmasında veteriner hekimliğin dünya var olduğu sürece insanlığa hizmet edeceğini belirtti. Veteriner hekimliğin tarihinin çok eskilere dayandığını kaydeden Algan, “Veteriner hekimler, bundan tam 181 yıl önce, bu topraklarda sizler gibi veteriner fakültelerinden mezun olmak için fakültelerine kayıt oldular. O zamanlar veteriner hekimlik, askeri veteriner hekimlik okullarında yetişen bir meslek olarak icra ediliyordu. Kurtuluş Savaşımızda veteriner hekimlerin gösterdiği kahramanlıklar herkes tarafından bilinmektedir. Mareşal Fevzi Çakmak ‘Eğer Türk veteriner hekimler olmasaydı istiklalimizi kazanamayacaktık’ sözlerini Türk veteriner hekimlerin kahramanlıkları üzerine söylemek durumunda ve lütfunda bulunmuştur” dedi.
“VETERİNER HEKİMLİK İNSANLIĞA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEK”
Algan, Türkiye’de Covid-19 aşısının bir veteriner hekim tarafından üretildiğini belirterek, “Memlekete hizmet etmek için bir hizmet mensubu olacaksınız. Bazı meslekler memleketine yaptığı hizmetlerle anılırlar. Dünya kurulduğundan beri veteriner hekimlik var. Dünya var olduğu sürece de veteriner hekimlik insanlığa hizmet etmeye devam edecektir. Sizleri bir kez daha tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“KENDİNİZE GÜVENİN”
Daha sonra söz alan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek Veteriner Fakültesine yeni başlayan öğrencilere hoş geldiniz dediği konuşmasında veteriner hekimlik mesleğinin önemini hatırlattı. Civelek yaptığı konuşmada, “Çok önemli bir mesleğin mensubu olmak üzere ilk adımlarınızı veteriner fakültesini seçerek ve veteriner fakültesine gelerek atmış bulunuyorsunuz. Şimdiden ben bu mesleğin birer ferdi olarak sizi görüyorum ve görmek istiyorum. Kendinize güvenin. Veteriner fakültesi eğitimi zordur, kolay değildir. Bunun bilincinde olun ama kendinize de güvenin. Sizler bu milletin asil birer ferdisiniz. Bu camianın da emin olun çok değerli birer mensubu olmaya da namzetsiniz. Şöyle bir bakıyorum ve her birinizin gözünde bu ışığı görüyorum” dedi.
“Toplum yararına önemli vazifeyi icra ediyorsunuz”
Veteriner hekimlik mesleğinin sadece hayvan sağlığı ile değil, aynı zamanda doğrudan beşeri sağlıkla da ilgili olduğunu vurgulayan Civelek, veteriner hekimlerin, meslek hayatları süresince tüm toplumun yararına önemli bir vazifeyi icra ettiğinin altını çizdi. Civelek, öğrencilerinin tarihteki başarılı veteriner hekimleri örnek almaları gerektiğini belirterek, “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Türk edebi tarihinin önemli yazarı Ziya Gökalp, siyasiler, bakanlar, bürokratlar, özel sektörde önemli işlere imza atan nice meslektaşlarımız çıkmıştır aramızdan. İşte onları örnek alınız” dedi. Civelek, yeni öğrencilere başarıyı ana hedef yapmalarını öğütlediği konuşmasında, öğrencilere başarılı bir eğitim hayatı diledi.
Veteriner Fakültesi birinci sınıf öğrencilerinin beyaz önlüklerini giymesinin ardından tören, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Köksal: Çocuklar karınlarını su ile doyuruyorÖnceki Haber

Köksal: Çocuklar karınlarını su ile doyu...

Eski dünürlerin kavgasında kan aktı!Sonraki Haber

Eski dünürlerin kavgasında kan aktı!

Yorum Yazın

Afjet çalışanları anlattı Vali Yardımcısı dinledi
Ata lirası ödüllü halk koşusu yarın
Çocukların müstehcen görüntülerini yayınlayan şahsa polis baskını!
Adrenalin tutkunları için hazırlanıyor!
Hazine arazisini izinsiz kullanan kişilerden açıklama geldi!
Adliye çıkışı 3 kişiyi vuran şahıs tutuklandı
Afyon’da biri çocuk 9 kaçak göçmen yakalandı
Başkan Köksal’dan iç ısıtan jest
Afyonspor moral gecesinde buluştu
Hayvan yemi üretimi yapan işletmeler denetlendi
Kasten yaralama suçundan aranan şahıs derekarabağ köyünde ele geçirildi
30 yıl 9 ay hapis cezasıyla aranan şahıs selçuklu mahallesinde yakalandı
Bucaspor maçına İstanbullu hakem
Milli güreşçilerin kamp tercihi Afyon oldu
AKÜ 5 yıllık akreditasyon almaya hak kazandı
AKÜ’den Türkiye birinciliği başarısı!
Süleyman Güneş’e TFF 2. Lig’de görev
Tırdan etrafa saçılan demir parçalarına otomobil çarptı
Hırsızlıktan aranıyordu Dazkırı ilçesinde ele geçirildi
Huzurevi projesine iki kıymetli hanımefendinin eli değdi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar