Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.2625
EURO34.7912
ALTIN2411.7

Doktorluğa ilk adımı attılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doktorluğa ilk adımı attılar
Abone ol
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi 2022-2023 Akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleşti.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştiren tören saat 14:00’da başladı. Törene öğrenci velileri tarafından yoğun katılım olurken AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve aynı zamanda doktor olan Dr. Hasan Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’te törene katıldı. Tören İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşuyla başladı, mezunlar alkışlar eşliğinde sahneye çıktı.
Dönem birincisi Dr. Tuğçe AKSOY’un 6 yıllık eğitim hayatını anlattığı ve arkadaşları içerisinde bu eğitim sürecini başarı ile tamamlayıp ilerideki hayallerine vurgu yaptığı konuşmasıyla devam etti.
Mezuniyet törenine Afyonkarahisar Vali Vekili Ali Rıza Çalışır, Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp ,İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, Afsü Rektörü Prof. Dr Nurullah Okumuş ve Afsü Tıp Fakültesi Dekanı Necip Betip katıldı.
Protokol konuşmaları yapılmadan önce Tıp Fakültesi Birincisi Dr. Tuğçe Aksoy fakülte kütüğüne ismini ve ünvanını çekiç yardımıyla çaktı.  Dereceyle mezun olan öğrenciler isimleriyle tek tek sahneye gelerek protokol üyelerinden plaket ve diplomalarını teslim aldı.
Protokol konuşması AFSÜ Rektörü Nurullah Okumuşun Pandemi dönemiyle gelişen koşullardan bahsettiği konuşmasıyla başladı.
AFSÜ Rektörü Nurullah Okumuş; “Kitlesel felaketler maalesef öğrencilerimiz eğitimini zorlaştırdı bir sağlık neferi olarak bir anlamda fırsat kabul edebileceğimiz bu vakalar neler yapılması gerektiği nasıl davranılması gerektiği konularında gerçek anlamda tecrübe kazanmış olduk. Neyse ki AFSÜ’nün tematik özgürlüğü ve Akademik kadrosunun yetkinliği ve elbette ki öğrencilerimizin özverili gayretleri sayesinde nihayet mezuniyet cüppelerini giydiler.” dedi.
“SAĞLIK ORDUSU BİNLERCE NEFER KAZANDI”
Vali Vekili Ali Rıza Çalışır konuşmasında; “Tıp Fakültesi mezunlarına hitap ederken en az altı yıl önce diye söze başlıyoruz.
Emek ve gayretlerinizi ortaya serdiniz, sizler bugün çok önemli bir an ve mutluluk yaşıyorsunuz. Bizler büyükleriniz olarak bu ülkenin Sağlık Ordusuna binlerce neferi kazandırmanın mutluluk ve gururunu yaşıyoruz” dedi.
Konuşmayı devir alan Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan;
“Türkiye’de en yoğun hizmet sektörü sağlık hizmeti daha yoğun bir hizmet sektörü yok. 85 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının bir yılda hekimden hizmet alma oranı 9.6 yani 85 milyon insan yılda 9.6 defa hekim karşısına çıkıyor aynı şekilde OECD ülkelerinde 100 bin kişiye düşen hekim sayısı 393 kişiyken Türkiye de bu 227 yani Avrupa Birliği Ülkelerinin hekim sayısının yarısı kadar hekimimiz var. Hekim sayımız Avrupanın yarısı kadar az ama hizmet oranı 1 buçuk kat daha fazla gözünüzü korkutmak istemem ama bu veriler ışığında hekimlerimize değer vermemizin göstergesi bunlar.” Dedi.
Afsü Tıp Fakültesi Dekanı Necip Betip Fakültenin ve Hastahanenin verilerini açıklayarak ; “Köklü bir kurumuz yardım ve desteklerini esirgemeyen Sayın Rekötürümüze teşekkür ederiz.” Dedi.
Dönem ikincisi olan Dr. Ayşe Duygu Karahan diplomasını Milletvekili Arslan’dan alırken Dönem üçüncüsü Dr. Rumeysa Firdevs Temel’in diplomasını İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üreticiye verdiğimiz destek gün geçtikçe artacakÖnceki Haber

Üreticiye verdiğimiz destek gün geçtikçe...

İGM Temmuz ayı toplantıları başladıSonraki Haber

İGM Temmuz ayı toplantıları başladı

Yorum Yazın

Vali Yiğitbaşı 17 yıldır ücretsiz iftar veren esnaf lokantasını ziyaret etti
Telefonumuz çaldığı zaman ürperiyoruz
Hat severler bu sergiyi kaçırmayın!
Akademisyenler ve öğrenciler Filistin için buluşuyor
Çalışlar köyünde bir eve jandarmadan baskın!
İlçe müftüleri Şuhut’ta toplandı
TÜRSAB heyeti Frigya ve Ayazini köyünü keşfetti
Amatör Kulüpler Mustafa Türkmen’e ateş püskürdü!
Uyuşturucu taciri yol uygulamasında yakalandı
9 araç birbirine girdi
Muhtardan topluma kötü örnek!
Suç makinesi hırsız baz istasyonunda yakalandı
Başkan Köksal'ın mülteci kararı yargıya taşındı
Şampiyonluk hayali son haftaya kaldı
İkinci kez bir maça çıkmadı!
Başkan Köksal’dan yeni bir tartışma çıkaracak açıklama daha!
Manavgat’ta Afyon rüzgarı esti
Bolvadin’e 2 yeni fabrika geliyor!
Eser’den Başkan Köksal’a bir eleştiri daha geldi
Afyon’un gururu İmam Hatip Lisesi oldu

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar