TARIM VE HAYVANCILIK GIDA FUARI
Afyonkarahisar
DOLAR32.5858
EURO34.7475
ALTIN2489.0

Deprem bölgesinin açığını Afyonlu çiftçiler kapatacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Deprem bölgesinin açığını Afyonlu çiftçiler kapatacak
Abone ol
Afyonkarahisar Valisi Doç.Dr.Kübra Güran Yiğitbaşı, deprem bölgesinde yetiştirilmesi zorlaşan ürünlerin bir kısmının Afyonkarahisarlı çiftçiler tarafından telafi edilmesi amacıyla çiftçilere tohumlara desteği verilmesi talimatı verdi. Bu kapsamında çiftçilere 6 milyon TL. değerinde ayçiçeği ve nohut tohumu dağıtılacak.


Deprem bölgesinde yetiştirilmesi zorlaşan ürünlerin bir kısmının, Afyonkarahisar Valiliği destekleriyle Afyonkarahisarlı çiftçiler tarafından üretilmesi planlanıyor. Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın talimatlarıyla deprem bölgesindeki tarımsal ürünlerin eksikliğinin Afyonkarahisarlı çiftçiler tarafından telafi edilmesi amacıyla çiftçilere tohum desteği veriliyor.
Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün raporuna göre, hem depremden dolayı bölgede ağır yara alan tarım arazilerinin zarar görmesi hem de bölge çiftçilerinin barınma sorunlarından dolayı göç etmesi tarımsal üretimin beklentilerin altında olacağı öngörülüyor. Bu raporu dikkate alarak, Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi devreye girdi. Deprem bölgesinde yetiştirilen ancak bu yıl üretim eksikliği yaşanması öngörülen ürünlerin bir kısmı Afyonkarahisar’da üretilecek.
ÇİFTÇİLERE 6 MİLYON TL. DEĞERİNDE TOHUM DAĞITILACAK
İl Genel Meclisi Mart ayı Olağanüstü Toplantısında karara bağlanan ve Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı tarafından onaylanan destek kapsamında, İl Özel İdaresi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde toplamda 5 milyon TL tutarında ayçiçeği tohumu ve 1 milyon TL tutarında nohut tohumunu çiftçilerimize dağıtacak.
TARIMDA AKSAMAYI ÖNLEMEK İÇİN DESTEK PAKETİ HAZIRLANDI
Afyonkarahisar’da üretim yapan çiftçilere verilecek tohum desteği sayesinde, tarımsal üretimin depreme rağmen ülke çapında devamlılığının sağlanacağını ifade eden
Vali Yiğitbaşı şunları söyledi: “Asrın felaketi bölgede birçok şeyi aynı anda etkiledi. Özellikle bölgenin hem sınai hem de tarımsal üretimi sekteye uğradı. Bu noktada hızla alınacak önlemler ve verilecek destekler üreticilerimiz için çok önemli. Biz de Afyonkarahisar olarak özellikle tarımda öngörülen aksamayı önlemek için böyle bir destek paketi hazırladık. Bölgede eksilmesi düşünülen ürünleri, vereceğimiz tohum desteği sayesinde şehrimizde üreteceğiz. Bu sayede ülkemizin tarımsal üretimini eksiksiz devam ettirmiş olacağız. Bu sürece destek olan ve hızlıca karar alan Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Genel Meclisine de bu vesileyle teşekkür etmek istiyorum.”
İl Özel İdaresi ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından verilecek Ayçiçek ve nohut tohum desteğinin çiftçilerin hizmetine sunulmak üzere tahsis edildiği bildirildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP’de aday adayları belli olduÖnceki Haber

MHP’de aday adayları belli oldu

İYİ Parti’de aday adayları netleştiSonraki Haber

İYİ Parti’de aday adayları netleşti

Yorum Yazın

Bu dönem Belediyenin en başarılı birimi şehir tiyatrosu olacak gibi görünüyor!
Ticari aracın çarptığı 70 yaşındaki bisiklet sürücüsü hayata tutunamadı
Afyonspor’un gençleri Yusuf’la güzel!
AFRAY için kesilen 84 ağacın yerine 550 adet fidan dikildi
Yıldız Kızlarda Çayırbağ Gazi Ortaokulu Bölge Şampiyonu oldu
Yüzme şenliğinin birincileri belli oldu
Müdür Sünnetçi Türkiye Şampiyonu karşısında şansını denedi
Bursaspor maçının hakemi belli oldu
Zafer müzesi’nde sona gelindi
Matematikçilerin tek kaygısı var o da estetik
Bolvadin’de dron destekli denetim
9 motosiklet trafikten men edildi
Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı 2 kişi ölümden döndü
Kano yarışları nefes kesti
Hükümet ısrarla çiftçi yok olsun diye çalışıyor
Firari zanlı Çay’da yakalandı
İzinsiz ekilen 391 bin 760 kök haşhaş imha edildi
Tasarım yarışmasına en çok başvuru AKÜ’den
Birim müdürü, başkan yardımcıları Zabıta Karakoluna sürüldü
Böcek, kamera varsa soruşturma başlatıp neticesi kamuoyuna açıklanmalı!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar