Afyonkarahisar
DOLAR32.3359
EURO35.1354
ALTIN2301.7

Denizlide ilaçların yanlış ve gereksiz kullanımına dikkat çekildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizlide ilaçların yanlış ve gereksiz kullanımına dikkat çekildi
Abone ol
DENİZLİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN İLAÇLARIN YANLIŞ VE GEREKSİZ KULLANIMI KONUSUNDA VATANDAŞLARDA FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN BİR ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE AKILCI İLAÇ KULLANIMI VE AKILCI ANTİBİYOTİK KULLANIMI KONULU STANT AÇILDI.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilaçların yanlış ve gereksiz kullanımı konusunda vatandaşlarda farkındalık oluşturmak için bir alışveriş merkezinde Akılcı İlaç Kullanımı ve Akılcı Antibiyotik Kullanımı konulu stant açıldı.



Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, Akılcı İlaç Kullanımı İl Koordinatörlüğü tarafından açılan stantta sağlık çalışanları tarafından alışveriş merkezine gelen vatandaşlara broşür dağıtılarak akılcı ilaç kullanımı konusunda bilgi verildi, yine çocuklara üzerinde ‘Antibiyotikte Değil Sağlığınızda Israrcı Olun’ yazılı balon, boyama kitabı ve kalemler hediye edildi.



Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, akılcı olmayan ilaç kullanımının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyleyerek; “İlaçların nasıl kullanıldığı, hangi dozda, hangi sıklıkta ne kadar sürede kullanılması gerektiği ve saklama koşulları çok önemlidir. Halk arasında yapılan en büyük hatalardan biri kişinin kendi tedavisi için kullandığı ilaçları yakınlarına tavsiye etmesidir. Doğru ilaç, doğru kişiye doğru dozda kullandığı takdirde faydalı olmaktadır. İlaçların yararı olduğu kadar yanlış kullanıldığında pek çok zararı da vardır. Gereksiz ilaç kullanımı iç organlarımıza zarar verebilir. Hekim yazmadığı sürece kesinlikle antibiyotik kullanmamak gerekir” dedi.



“Akılcı ilaç kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak”


Akılcı İlaç Kullanımı konusunda Denizli’de önemli çalışmalar yürütüldüğünü belirten Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk; “Sağlık Bakanlığımızın Akılcı İlaç Kullanımı 2018-2022 Ulusal Eylem Planı çerçevesinde Denizli’de Birinci Basamak sağlık kuruluşlarında görev yapan Aile Hekimleri başta olmak üzere tüm devlet hastanelerinde çalışan doktor, diş hekimi, eczacı, hemşire ve diğer sağlık personellerine düzenli aralıklarla eğitimler verildi. İlçe Sağlık Müdürlükleri tarafından Halk Eğitim Merkezleri’nde bilgilendirmeler yapıldı. Okullarda, AVM’lerde, şehrin önemli noktalarında stantlar açıldı. Akılcı ilaç kullanımı konusunda yaptığımız çalışmalara ek olarak 2022-2023 yıllarında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğiyle ilimizdeki tüm Anaokulu ve İlkokullarda eğitimler vermeyi planlıyoruz. Burada amacımız okul öncesi ve ilkokul yaş grubuna uygun hazırlanmış materyal ve eğitim dokümanları ile akılcı ilaç kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Asker adaylarını taşıyan otobüs devrildi: 30 yaralıÖnceki Haber

Asker adaylarını taşıyan otobüs devrildi...

Organik domateslerin büyüklüğünü gören bir daha bakıyorSonraki Haber

Organik domateslerin büyüklüğünü gören b...

Yorum Yazın

Aile ve Gençlik fonu’na 6 bin 299 başvuru
Bende astronot tipi var mı?
Köksal: Proje üretmek değil, hayata geçirmek önemlidir
Mutlu şehir Afyon’u birlikte inşa edeceğiz
Yağcı: Emekçiyle el ele şehri şaha kaldıracağız!
Bunlar bırakın ülke yönetmeyi Afrika’da kabile bile yönetemez!
TOKİ’deki tüm sikintilari ilk 3 ayda çözeceğiz
İktidar partisi günü kurtarmak için çırpınıyor!
Projelerimizi Afyon halkının ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda hazırladık
Dinar’lı Uzman Çavuş hayatını kaybetti
Yağcı: Birlikte başaracağız
AK Parti’nin Afyon’a reva gördüğü yoksulluğu bitireceğiz!
Kübra Saltık başarıya doymuyor
Torbacı operasyonunda 3 gözaltı
AK Parti’den yoğun katılımlı ‘vefa iftarı’
Afyon’da yakalanan 9 göçmen sınır dışı edilecek
Etem Tem fotoğraf yarışmasıyla yad edilecek
İyi Parti’den istifa edip AK Partiye katıldılar
Erdal Karaman'ı destekleyeceğim deyip adaylıktan çekildi
Yağcı’dan Modern Kamyon Garajı sözü

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar