TARIM VE HAYVANCILIK GIDA FUARI
Afyonkarahisar
DOLAR32.6027
EURO34.8174
ALTIN2493.8

ÇİFTÇİLERİN BORÇLARINI EN AZ 2 YIL FAİZSİZ ERTELEYECEĞİZ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇİFTÇİLERİN BORÇLARINI EN AZ 2 YIL FAİZSİZ ERTELEYECEĞİZ
Abone ol
Çiftçinin “Türkiye’de tarım artık can çekişmiyor, öldü! Kurtarın bizi” diyor diyen DEVA Partisi İl Başkanı “İktidara gelir gelmez; Çiftçilerin borçlarını en az 2 yıl faizsiz olarak erteleyeceğiz” dedi.

Afyonkarahisar’ın ç evre köylerinde çiftçilerle biraraya gelen DEVA Partisi İl Başkanı Kadir Daylık, DEVA Partisinin tarım eylem planını çiftçiler anlattı.

 

ÇİFTÇİMİZ HAK ETTİĞİ GELİR VE REFAHI ELDE EDECEK

Daylık yaptığı konuşmada , “Ülkemizi bu krize karşı korumayı bir vatandaşlık görevi olarak görüyoruz. Bu nedenle tarım politikalarına öncelik veriyoruz. DEVA Partisi’nin tarım eylem planını da yarınlarımıza güvenle bakma amacıyla hazırladık. Çiftçimizin hak ettiği gelir ve refahı elde etmesini mutlaka sağlayacağız. Tarım, Gıda ve Hayvancılık sektörü, insanların sağlıklı beslenmesi ve gıdaya erişiminin sürekli sağlanması açısından günümüzde vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Hem gelişmiş, hem de gelişmekte olan ülkeler için tarım sektörü ülkelerin ekonomisine önemli katkılar sağlamakta, ciddi istihdam yaratmaktadır. Ayrıca, sanayi sektörüne de hammadde girdisi sağlamakta ve ülkelere ihracat yoluyla önemli gelir kaynağı olmaktadır. Bu sebeple çiftilerimizin dertlerini dinleyerek onlara çözüm önerilerimizi sunarak inşallah iktidara geldiğimizde vakit kaybetmeden ilk 90 gün ve 360 günde yapacaklarımızı hayata geçireceğiz. Laf değil iş üreterek şimdiden derslerimize çalışıyoruz. Kaybedecek zamanımızın olmadığını biliyoruz” dedi.

ZİRAAT BANKASI ESKİSİ GİBİ ÇİFTÇİNİN BANKASI OLACAK

Çifti vatandaşın “Türkiye’de tarım artık can çekişmiyor, öldü! Kurtarın bizi” yakınması üzerine DEVA Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Daylık, şunları söyledi, “İktidara gelir gelmez; Çiftçilerin borçlarını en az 2 yıl faizsiz olarak erteleyeceğiz. Çiftçilerin kullandığı mazot ÖTV’sini geri vereceğiz. Çiftçilere kullandığı gübre maliyetinin % 50’sini destek olarak geri vereceğiz. Çiftçilerin toprağına, traktörüne haciz gelemeyecek, üretimi aksamayacak. Elektrik çiftçiye daha ucuz verilecek. Tarım desteklerini üretim yapılan yıl açıklayacak ve aynı yıl içinde ödemelerini gerçekleştireceğiz. Sulama yatırımlarına önem vereceğiz. Sadece aracıların değil çiftçilerin de kazandığı bir sistem oluşturacağız. Ayrıca tarım liselerini açacağız. Ziraat bankası eskiden olduğu gibi çiftçinin bankası olacak” dedi.

HER SÖZÜMÜZ ALİ BABACAN SÖZÜDÜR

Hayvancılık konusunda da eylem plânında geniş yer ayrıldığından bahseden Başkan Daylık, “Et ve süt üreticilerine ödemelerini zamanında ve planlı şekilde yapacağız. Yerli üretimi destekleyerek yem bitkilerini ithalata bağımlı olmaktan kurtaracağız. Yem bitkilerinin kullanımına % 50’ye kadar destek vereceğiz. Hayvancılık sektörünü destekleyeceğiz, mera alanlarını geliştireceğiz. Terk edilen yaylaları yeniden üretime kazandıracağız. Organize Hayvancılık Bölgelerini (OHB) teşvik ederek, hızla kuracağız. Doğa dostu hayvancılığı destekleyeceğiz. Ülkemizin flora zenginliğine sahip bölgelerinde arıcılığa özel teşvik ve destek vereceğiz. Çevreye duyarlı balık üretme çiftliklerini yaygınlaştıracağız. Üniversiteler ile iş birliği yaparak yeni balık türlerinin geliştirilmesini ve üretimini sağlayacağız. Bütün bunlar Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın sözüdür” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SANDIKLISPOR SAHAYA İNDİÖnceki Haber

SANDIKLISPOR SAHAYA İNDİ

BU GURUR AFYONKARAHİSAR’INSonraki Haber

BU GURUR AFYONKARAHİSAR’IN

Yorum Yazın

Bakan Uraloğlu Afyon’a geliyor
Afganistan kültürü Afyon’da tanıtıldı
Erkeklerde Sevinç Turunç kızlarda Karaaslan Ortaokulu şampiyon oldu
Liyakatsız personelle, liyakatlı personel değişimi var!
FETÖ üyesi kadın cumhuriyet mahallesi’nde yakalandı
Ruhsatsız tabanca ve tüfekleri satamadan yakalandı
Bırakın bu şehir liyakatla yönetilsin
Bu dönem Belediyenin en başarılı birimi şehir tiyatrosu olacak gibi görünüyor!
Ticari aracın çarptığı 70 yaşındaki bisiklet sürücüsü hayata tutunamadı
Afyonspor’un gençleri Yusuf’la güzel!
AFRAY için kesilen 84 ağacın yerine 550 adet fidan dikildi
Yıldız Kızlarda Çayırbağ Gazi Ortaokulu Bölge Şampiyonu oldu
Yüzme şenliğinin birincileri belli oldu
Müdür Sünnetçi Türkiye Şampiyonu karşısında şansını denedi
Bursaspor maçının hakemi belli oldu
Zafer müzesi’nde sona gelindi
Matematikçilerin tek kaygısı var o da estetik
Bolvadin’de dron destekli denetim
9 motosiklet trafikten men edildi
Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı 2 kişi ölümden döndü

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar