TARIM VE HAYVANCILIK GIDA FUARI
Afyonkarahisar
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Bu orkestrada 40 öğrenci sahne aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu orkestrada 40 öğrenci sahne aldı
Abone ol
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Çocuk ve Gençlik Orkestrası / Afyon CAKA “10. Yıl Özel Konseri” Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Orkestrada 40 öğrencinin yer aldığı özel konser büyük beğeni topladı.

Konsere Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ile çok sayıda sanatsever katıldı. Dr. Öğr. Üyesi Filiz Yıldız ve Müzik Öğretmeni Gülşah Tazegül’ün hazırladığı orkestrada 40 öğrenci yer aldı. Orkestra düzenlemelerini Afyon CAKA Kurucu Başkanı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen’in, Şefliğini ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Doç. Bahadır Çokamay’ın yaptığı konserde CAKA, iki eserini projenin baş mimarı Dünyaca ünlü keman sanatçısı Prof. Dr. Cihat Aşkın ile seslendirdi.
Aynı zamanda orkestraya Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğr. Elm. Merve Çokamay flüt, Dr. Öğretim Üyesi Koray Ay korno, AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. Veli Yöntem kemençe, Öğr. Elm. Salih Aydoğdu gitar, Öğr. Gör. Marzena Maria Kızılay çello, Öğr. Elm. Umut Aktürk kontrabas, Müzik Öğretmeni Anıl Yürük keman, AKÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans öğrencileri Furkan Gültekin bas gitar, Sergen Sağdıç piyano, Fırat Harput perküsyon ile destek oldu. AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. Kerem Aksen ve öğrencilerden Güler Göktaş, Saygın Sakaryalı ve Edanur Düğer ise konsere sesleri ile renk kattılar. Murat Yıldız ise konserde tonmaister olarak görev aldı.
Konserde seslendirilen ilk 6 eser Prof. Dr. Uğur Türkmen tarafından bu orkestra için bestelendi. Diğer eserler ise yine Türkmen tarafından orkestra üyelerinin seviyelerine uygun bir şekilde düzenlendi. Flüt ve korno çalışları için düzenlemeler ise Doç. Bahadır Çokamay tarafından yapıldı.
CAKA Hakkında
CAKA (Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları), dünyaca ünlü keman sanatçısı Prof. Dr. Cihat Aşkın’ın 2001 yılında Bursa’da başlatmış olduğu projesidir. Proje, Aşkın’ın çocukların yetiştirilmesine verdiği değer ve müzik eğitiminin yaygınlaşmasına gösterdiği büyük önem sonucunda birçok ilde yaygınlaşmış ve pek çok öğrencinin keman eğitimi almasını sağlamıştır. Afyon CAKA şubesi 2013 yılında açılmıştır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hasan Kundakçı Paşa vefat ettiÖnceki Haber

Hasan Kundakçı Paşa vefat etti

Afyon'da Kamu Hastaneleri Başkanı Koyuncu incelemelerde bulunduSonraki Haber

Afyon'da Kamu Hastaneleri Başkanı Koyunc...

Yorum Yazın

Şampiyon kupasını kaldırdı
Hakemlerimiz Antalya’da sahne alıyor!
Melik Gümüş Milli Takım’da
Yeni makam odasına yapacağı masrafı gizlemek için bu iftiraya tevessül ediyor!
Kadınların maçı yarıda kaldı
Sporcu fabrikası Taşoluk şimdi de futbolda yıldızlaştı!
İscehisar Belediyesi yolcu otobüsü yan yattı yaralılar var!
TCDD’den Afyon-Konya arası için uyarı geldi
Afyon’da iki Müdür görevden alındı
Dinar’da feci kaza ölü ve yaralılar var!
Böcek olayına savcılık inceleme başlattı
Emet: Bugün Türk dünyasının problemi milli şuur eksikliği
4 yıl 9 ay hapis cezasıyla aranan zanlı yakayı ele verdi
Nüfus Müdürlükleri hafta sonu açık
Haluk Levent Afyon’a geliyor
CHP zihniyetinin bu kadar kısa sürede tekrar hortlamasını beklemiyorduk!
Sığınmacılara ait kaçak işyerleri mühürlendi!
Taşoluk ÇPAL güreşte Türkiye ikincisi oldu
Afyon’da Kentsel Arama ve Kurtarma ekibi kuruldu
Bolvadin’de yağmur duasına çıkan köylüler 4 bin kişilik yemek dağıttı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar