Afyonkarahisar
DOLAR32.3842
EURO35.0429
ALTIN2326.4

Başkan Ataçtan koruyucu hekimlik değerlendirmesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Ataçtan koruyucu hekimlik değerlendirmesi
Abone ol
TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANI DT. AHMET ATAÇ, SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN 0-12 YAŞ ÇOCUKLAR İÇİN KORUYUCU AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HİZMETLERİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ AMACIYLA BAŞLATTIĞI PİLOT UYGULAMAYI DEĞERLENDİREREK, “GEÇ KALINMIŞ BİR UYGULAMA DA OLSA ÖNEMLİ BULUYORUM. 2013'TE AÇTIĞIMIZ ŞİRİNTEPE ÇOCUK AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI POLİKLİNİĞİMİZDEN BUGÜNE DEK 65 BİN ÇOCUĞUMUZ ÜCRETSİZ FAYDALANDI” DEDİ.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Sağlık Bakanlığı’nın 0-12 yaş çocuklar için koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin güçlendirilmesi amacıyla başlattığı pilot uygulamayı değerlendirerek, “Geç kalınmış bir uygulama da olsa önemli buluyorum. 2013’te açtığımız Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimizden bugüne dek 65 bin çocuğumuz ücretsiz faydalandı” dedi.


Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Sağlık Bakanlığı’nın, 0-12 yaş çocuklar için koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin güçlendirilmesi amacıyla Eskişehir, Kırşehir ve Karabük’te "Aile Diş Hekimliği" modelini pilot uygulama olarak başlatması konusunda değerlendirmelerde bulundu. Sağlıklı nesillerin yetişmesinde koruyucu hekimlik uygulamasının önemini yıllardır ifade ettiğini kaydeden Başkan Ataç, “Geç kalınmış bir uygulama da olsa önemli buluyorum. 2013’te açtığımız Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’mizden bugüne dek 65 bin çocuğumuz ücretsiz faydalandı. Çocuklarımızın merkezimizde ilk girdikleri yer eğitim salonumuzdur. Eğitim salonumuza Prof. Dr. Nusret Fişek’in adını verdik. Çünkü Nusret Hoca’nın 1961’de yaptığı sosyalizasyon yasasının temelinde koruyucu hekimlik var. Koruyucu hekimlik anlayışı, sağlık sistemi için önemli bir anlayıştır. Sağlık sistemi için tasarruflu bir yöntemdir. Önleyici ve koruyucu hekimlik maliyetleri, tedavi maliyetlerine göre daha düşüktür. Ama son 20 yıldır, bugünkü iktidarın ağzından bir kere bile koruyucu hekimlik adını duymadık. Nihayet bu önemi çok geç de olsa anladılar. 0-12 yaş çocuklar için koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin güçlendirilmesi amacıyla pilot uygulama başlatılacağını öğrendik” dedi.



“İşte sosyal belediyeciliğin en önemli noktalarından bir tanesi budur”


Konuşmasının devamında belediyedeki poliklinik sistemi hakkında açıklamalarda bulunan Ataç, “Bizler koruyucu hekimliğe çok değer veriyoruz. Polikliniğimizdeki sistem de tamamen koruyucu hekimlik üzerine kurulu. Örneğin İsveç’te 1990-2000’li yıllar arasında diş sağlığı alanındaki koruyucu hekimlik uygulamalarıyla çocuklarda diş çürüklerini sıfırladıkları görülmüş. Biz de bu örnekten yola çıkarak merkezimizde verdiğimiz eğitimlerde koruyucu hekimliğin esasları anlatıyor, çocuklarımıza ve aileler ile de paylaşılıyoruz. 8-9 senelik süreçte bütün çocuklarımızı ve çalışmalarımızı arşivledik. Eğitim aldıktan sonra çocuklarımız kliniğe geliyor, klinikte ağız muayenesi yapılıp bilgi işleme aktarılıyor. Ondan sonra çocuklarımıza randevu veriliyor. Tedavi bitinceye kadar takibine devam ediyoruz. Senede iki defa da çocuklarımızı davet edip kontrollerini yapıyoruz. Böyle bir yöntem işliyor. Şimdiye kadar merkezimizde 65 binden fazla çocuğumuz gözlemimizden geçmiş. Bu çok ciddi bir rakam. Burada hiçbir işlem ücretli yapılmıyor, tamamen ücretsiz. İşte sosyal belediyeciliğin en önemli noktalarından bir tanesi budur. Buradaki memnuniyet yüzde 100 ve merkezimizde sadece diş tedavisi yapılmıyor, aynı zamanda psikoloğumuz var. Buraya diş hekimine gitmekten korkan çocuklarımıza hizmet veriyor. Bütün çocuklarımızı dişleri ile ilgili sıkıntıları olduğunda merkezimize davet ediyorum. Eskişehir’in çocuklarına koruyucu hekimlik ve sosyal belediyecilik anlayışı ile ücretsiz biçimde hizmet sunmaktan dolayı çok mutluyuz” sözlerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarma, Tirede uyuşturucuya geçit vermiyorÖnceki Haber

Jandarma, Tirede uyuşturucuya geçit verm...

Emirdağ İlçe Sağlık Müdürlüğüne yeni atamaSonraki Haber

Emirdağ İlçe Sağlık Müdürlüğüne yeni ata...

Yorum Yazın

Bolvadin’de şehitler yad edildi
Afyon’da Gezeravcı çılgınlığı!
MHP’den ‘Mantıklı değişime yürüyüş!’
Kazananı nefes, kaybedeni korku alacak!
Süleyman Soylu Afyon’a geliyor
AK Parti’nin sevgi yürüyüşü saati belli oldu
Tüm Afyonkarahisarlıları “Mantıklı Değişim Yürüyüşü”ne bekliyoruz
CHP adayına ve zihniyetine sert cevap
Özhaseki’den kentsel yenileme sözü
Belediye personeline pozitif ayrımcılık yapacağız
Alper Yağcı'dan Özel Hastanelere destek sözü
FETÖ üyesi Hüdai kaplıcalarında yakalandı
Afyon’lu esnaflarımızın her daim destekçisiyiz
Her mahalleye kreş açacağız
Her yerde aranan şahıs saklandığı köyde yakalandı
Kontrolden çıkan araç takla atıp şarampole devrildi
Otomobil motosiklete çarptı amca-yeğen yaralandı
Afyon’da yaşayan Taş Medreselilerden CHP zihniyetine tokat gibi cevap!
Aile ve Gençlik fonu’na 6 bin 299 başvuru
Bende astronot tipi var mı?

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar