Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Algan: Veteriner Hekimler görevini sadece ücret için değil vatan millet sevgisiyle yapıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Algan: Veteriner Hekimler görevini sadece ücret için değil vatan millet sevgisiyle yapıyor
Abone ol
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde gerçekleşen istişare toplantısında konuşan Veteriner Hekimleri Oda Başkanı Nevzat Algan, “Turkovac isimli yerli covid 19 aşını bulan ve geliştiren bilim insanı bir veteriner hekimdir. Bizler 100 gramlık porsiyonlar halinde 4000 insanımızın sofrasına ulaşacak hastalıklı bir sığır karkasının insan tüketime sunulmasını engelleyen salgın hastalıkların yayılmasını engelleyenleriyiz. Görevimizi sadece ücret mukabilinde değil vatan millet sevgimiz ve mesleğimizin manevi bilinci ile yapıyoruz” dedi.

Afyonkarahisar veteriner  hekimleri odası genel istişare toplantısı İl Tarım ve Orman müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası tarafından il genelinde görev yapan serbest veteriner hekimlerle istişare toplantısı yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak,  İl Müdür Yardımcısı  Şevki Gümüş ve Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mahmut Tat ve ilimizde görev yapan çok sayıda veteriner hekimin katıldığı toplantıda 2024 yılında bulaşıcı hayvan hastalıkları ile mücadele kapsamında yapılacak faaliyetler ve veteriner hekimlik hizmetlerinin yürütülmesi konusunda bilgilendirme ve görüş alışverişinde bulunuldu.
TURKOVAC İSİMLİ YERLİ COVİD 19 AŞISINI VETERİNER HEKİM BULUP GELİŞTİRDİ
Yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal marşı sonrası, toplantının açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Nevzat Algan: “Veteriner hekimlik insanlık var olduğundan bu yana hayvan sağlığı için ve insan sağlığı için hizmet vermektedir,  bu hizmetini de Dünya durdukça sürdürmeye devam edecektir. Ülkemizde Osmanlı döneminde 1842’de açılan askeri Veteriner okuluyla başlayan 182 yıllık akademik geçmişi olan bir mesleğin mensuplarıyız. Meslektaşlarımız Osmanlı Devleti’nin son döneminde ve Kurtuluş savaşımızda tüm Avrupa’yı da etkileyen sığır vebası hastalığına aşı geliştirmiş ruam hastalığı ve şarbonla mücadele ederek ülkemize ve insanlığa büyük hizmetler vermişlerdir. Cumhuriyet döneminde de bu hizmetler artarak devam etmiş son yıllarda gündeme gelen doğal beslenmeyi Veteriner hekimler bundan 70-80 yıl önce gündeme getirmiş , ülkemize Amerika menşeli süt tozlarının ve margarinlerin girdiği dönemde yine bir veteriner hekim olan Doçent Dr. Osman Nuri Koçtürk yaptığı çalışmalarla bu yapay sağlığa zararlı gıdaların tüketimini engellemeye gayret etmiştir.
Tek tek saymakla bitiremeyeceğimiz bu çalışmaların son örneklerinden biri de Turkovac isimli yerli covid 19 aşısını bulan ve geliştiren bilim insanının bir veteriner hekim olmasıdır. Bizler doğrudan doğruya halk sağlığını koruyan bir mesleğin mensuplarıyız. 100 gramlık porsiyonlar halinde 4000 insanımızın sofrasına ulaşacak hastalıklı bir sığır karkasının insan tüketime sunulmasını engelleyen salgın hastalıkların yayılmasını engelleyenler yine bizleriz.  Bahsettiğim bu görevlerimizi yalnızca bir ücret mukabilinde değil vatan millet sevgimiz ve mesleğimizin manevi bilinci ile yapıyoruz. Afyonkarahisar veteriner hekimleri odası olarak mesleki çalışmalarımızı yasal ve bilimsel çerçevede yürütmekle birlikte aynı zamanda mesleki dayanışma ve sosyal yardımlaşma düsturumuzla da  ciddi çalışmalar yapmaktayız. Bu çalışmaların birkaç örneğini vermek gerekirse, 3 yıldır veteriner fakültemizde öğrenim gören öğrencilerimize karşılıksız olarak burs imkanı sağlıyoruz. Bu yıl bursiyer sayımızı 25 öğrenciye çıkardık. Malulen meslek hastalıkları yüzünden emekli olmuş bir meslektaşımıza da her ay düzenli olarak maaş şeklinde yardım ediyoruz. Ücretsiz meslek için eğitimler düzenliyoruz. Kısaca hem mesleki hem de sosyal anlamda üyelerimize vekaleten mesleğimiz ve memleketimiz için elimizden geldiğince çalışıyoruz. Toplantıya katılan tüm meslektaşlarıma ve yakın zamanda Tarım Orman İl Müdürü olarak göreve başlayan Sayın Özkan PARLAK’a davetimize icabet edip aramızda bulunduğu için teşekkür eder görevlerinde üstün başarılar dileriz.”
VETERİNER HEKİMLER YERİ DOLDURULAMAZ BİR GÖREV YAPIYOR
Hayvan sağlığı yetiştiriciliği ve Su ürünleri şube Müdürü Mahmut TAT yaptığı konuşmada; “Sağlığın ve sağlıklı gıdanın ne kadar önemli olduğunu son yaşanan Covid pandemisinde bir kez daha acı bir sekilde  idrak ettik. Sağlığın korunmasında en önemli unsurlardan biri sağlıklı gıdadır. Sağlıklı hayvansal gıdalar da sağlıklı hayvanlardan elde edilir. Dolayısıyla veteriner hekimin olmadığı bir yerde sağlıklı yaşamdan bahsedilmesi söz konusu değildir. Hayvan hastalıkları ile mücadelede kamu çalışanı Veteriner hekimler ve özel sektörde çalışan veteriner hekimler aynı öneme sahip bir şekilde görev yapmaktadırlar. Özel kliniklerde görev yapan veteriner hekimler mesai mefhumu olmaksızın 7/24 görev yapan meslektaşlarımız olarak hizmet vermektedirler. Bu yönüyle bakıldığında hayvan hastalıkları ve mücadelede serbest Veteriner hekimler yeri doldurulamaz bir görev yapmaktadırlar. Afyonkarahisar İl Tarım Orman müdürlüğü olarak sayın il müdürümüzün talimatları doğrultusunda özellikle serbest veteriner hekimlerle ciddi bir işbirliği yapma çabasındayız. İl müdürümüze veteriner hekimlere verdiği bu önem nedeniyle özellikle teşekkür etmek istiyorum. Toplantımızın mesleğimize ilimize ve memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
VETERİNER HEKİMLERİN GÖREVLERİNİ RAHATÇA YAPABİLMELERİ İÇİN ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERECEĞİZ
İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan PARLAK yaptığı konuşmada; “Veteriner hekimlik hizmetleri Ülke hayvancılığımız için çok önemli. Aynı zamanda veteriner hekim olan vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’mızda belirttiği gibi “korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak “mısralarındaki Alsancak’ımızım özgürce dalgalanması için ülke hayvancılığı son derece stratejik bir öneme sahiptir. Bu konuda veteriner hekimler oldukça önemli bir görev üstlenmişlerdir. Şahsım ve mesai arkadaşlarımla sizlerin her zaman yanınızda olduğumuzu çalışmalarınızın kolaylaşması için elimizden geleni yapacağımızı bilmenizi isterim. Biz bakanlık olarak özel sektörle kamunun ayrılmaz bir bütün içinde eşgüdümlü çalışması gerektiğini düşünüyoruz. Bu kapsamda ilimizde de kamu özel sektör işbirliği ile çok başarılı çalışmalara imza atacağımızı düşünüyor ve umut ediyorum. Afyonkarahisar  hayvansal üretim ve hayvan popülasyonu bakımından Türkiye’de en ön sırada gelen illerden bir tanesi. İlimizin bu potansiyelini korumak ve daha da yükseltmek ancak kamu ve özel sektör işbirliği ile olur.  Oda başkanı Sayın Nevzat Algan ile bu konuda yaptığımız görüşmelerde Afyonkarahisar veteriner hekimleri olarak gerekli maddi manevi tüm desteklerini sağlayacaklarını bildirmeleri bizim için memnuniyet verici oldu. Gece gündüz kar kış demeden derdini anlatamayan hayvanların sağlığı için dolayısıyla insan sağlığı için çalışan tüm veteriner hekimlerin görevlerini rahatça yapabilmeleri için elimizden gelen desteği vereceğiz hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyorum görüşmek üzere.”
İl Müdürü Özkan Parlak’a Oda başkanı Nevzat Algan tarafından plaket takdim edildikten sonra 2.  bölümüne geçilen toplantı mesleki teknik konularda yapılan  bilgilendirme ve istişare ile tamamlandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yolcu otobüsü kontrolden çıktı facianın eşiğinden dönüldüÖnceki Haber

Yolcu otobüsü kontrolden çıktı facianın...

İYİ Parti Belediye Başkan adayı Alper Yağcı medya03.com’a konuştuSonraki Haber

İYİ Parti Belediye Başkan adayı Alper Ya...

Yorum Yazın

Buca'dan bin kişilik taraftar grubu geliyor
Köylerde, mahallerde gözünüz, kulağınız açık olsun
Dr.Sıtkı Özkum vefat etti
Liseler arası münazara ligi nefes kesiyor!
Yağmur duasına çıkıp adak kestiler
Afyon'da 60 motosiklet trafikten men edildi
Karı-koca hırsızlıktan aranan çift Çay ilçesinde yakalandı
Uyuşturucu kullanmaktan aranan şahıs salar beldesinde yakayı ele verdi
Afjet çalışanları anlattı Vali Yardımcısı dinledi
Ata lirası ödüllü halk koşusu yarın
Çocukların müstehcen görüntülerini yayınlayan şahsa polis baskını!
Adrenalin tutkunları için hazırlanıyor!
Hazine arazisini izinsiz kullanan kişilerden açıklama geldi!
Adliye çıkışı 3 kişiyi vuran şahıs tutuklandı
Afyon’da biri çocuk 9 kaçak göçmen yakalandı
Başkan Köksal’dan iç ısıtan jest
Afyonspor moral gecesinde buluştu
Hayvan yemi üretimi yapan işletmeler denetlendi
Kasten yaralama suçundan aranan şahıs derekarabağ köyünde ele geçirildi
30 yıl 9 ay hapis cezasıyla aranan şahıs selçuklu mahallesinde yakalandı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar