Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.5373
EURO34.8821
ALTIN2429.9

AKÜ, BİGG’in 6. ortağı oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AKÜ, BİGG’in 6. ortağı oldu
Abone ol
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) 5 ortaklı 1512 Girişimcilik Destek Programının (BiGG) 6. ortağı oldu. AKÜ TTO’nun konsorsiyuma katılma talebi TÜBİTAK tarafından uygun görüldü.

AKÜ TTO’nun BİGG’in 6. ortağı olduğu ön sözleşme, Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş, TTO Koordinatörü Prof. Dr. Tayfun Uygunoğlu ve Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Zafer Teknopark) Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir’in katıldığı törenle Rektörlük makamında imzalandı.
TÜBİTAK UYGUN GÖRDÜ
1512 Girişimcilik Destek Programı (BiGG) – 1. Aşama Uygulayıcı Kuruluş Çağrısı AKÜ’nün proje önerisi kapsamında Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Anonim Şirketi’nin yürütücü kuruluş olduğu ve Konya Teknokent Teknoloji Geliştirme Hizmetleri A.Ş., Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Mersin Agropark Tarım ve Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu ve İşletmeciliği A.Ş. ve Afyon Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş.’nin ortak olduğu 5 ortaklı Konsorsiyuma 6. ortak kuruluş olarak AKÜ TTO’nun katılma talebi TÜBİTAK tarafından uygun görüldü.
TTO Koordinatörü Prof. Dr. Tayfun Uygunoğlu, konsorsiyum ortakları ile beraber yürütülen “BİGG Girişimci Rampası” başlıklı proje süreçlerinin başlatıldığını belirterek,  AKÜ adına süreçlerin Teknoloji Transfer Ofisince yürütüleceğini kaydetti.
1512 GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI HAKKINDA
Girişimcilik Destek Programı ile girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için, fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi, böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması amaçlanmaktadır. Program kapsamında girişimcilere girişimcilik eğitimi verilmekte, ayrıca sanayi deneyimi olan rehberler ile girişimciye teknik, ticari ve idari konularda destek sağlanmaktadır. Bu program yenilikçi iş fikirlerinin ticari ürüne/sürece/hizmete dönüştürülmesine yönelik aşağıda açıklanan üç aşamadan oluşmaktadır. Girişimci her bir aşamayı sırasıyla tamamlayarak TÜBİTAK tarafından uygun bulunması durumunda hibe destekli programlara geçilebilmektedir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cezalar açıklandıÖnceki Haber

Cezalar açıklandı

AFSÜ’nün kapısı türk dünyasından bütün öğrencilere açıkSonraki Haber

AFSÜ’nün kapısı türk dünyasından bütün ö...

Yorum Yazın

Haluk Levent Afyon’u salladı
Vali Erva’dan çikolata ve şeker dağıtılsın talimatı geldi!
Zafer meydanında 23 Nisan şenliği coşkusu yaşandı
Tarım Fuarı’ndan ekonomiye 750 Milyon TL’lik katkı
Mısırlıoğlu: Şu an en iyi sizi biz anlıyoruz
Haluk Levent konseri etkilenir mi?
Çocuklardan Başkan Köksal’a tavsiyeler!
Afyon İHK, TFF sitesi’nde
23 Nisan coşkusu her yerde yaşanıyor!
Çığlıklarımızı duyun, bıçak kemiğe dayandı!
Yüz güldüren haber Onur Turan’dan geldi
Dart severler bu yarışma sizler için!
En güzel günlerim Afyon’da geçti!
Yakup Yağcı ve Taşoluk rüzgarı hız kesmiyor
Dinar’da kara buğday dağıtımı yapıldı
AGC, Özsoy’u unutmadı
Leblebicioğlu ailesinin acı günü
Kasten adam öldürme suçundan aranan 19 yaşındaki genç yakayı ele verdi
Kızık köyünde yağmur duasına çıktılar
Ahmet Can İşlek ve Sude Gölcük’ten büyük başarı!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar