Afyonkarahisar
DOLAR32.3327
EURO35.0641
ALTIN2285.6

Afyon'un ihracatı yüzde 10,4 geriledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Afyon'un ihracatı yüzde 10,4 geriledi
Abone ol
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar’ın Şubat ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Şubat ayında 24 milyon 118 bin dolarlık ihracat yapıldığını ifade eden Serteser, geçen yıl bu rakamın 26 milyon 905 bin dolar olduğunu söyledi.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar’ın 2023 yılı Şubat ayı ihracatı hakkında bilgi verdi. Serteser, “İlimizden Şubat ayında yapılan ihracatta yüzde 10,4’lük gerileme yaşandı. Geçen yıl Şubat ayında 26 milyon 905 bin dolar olan ihracatımız bu yıl Şubat ayında 24 milyon 118 bin dolar oldu. Geçen yılın ilk iki ayında ilimizden 57 milyon 90 bin dolarlık ihracat yapılmıştı, bu yılın ilk iki ayında ise ihracatımız yüzde 10,9’luk gerileme ile 50 milyon 883 bin dolar oldu. Geçen yıl Şubat ayında ilimizden 74 ülke ve 2 Serbest Bölge’ye ihracat gerçekleştirilmişti; bu yıl Şubat ayında ise 71 ülke ve 2 Serbest Bölge’ye dışsatım yapıldı” dedi.
ABD, FRANSA, ÇİN, ALMANYA VE SUUDİ ARABİSTAN İLK 5’DE YER ALDI
Afyonkarahisar’dan gerçekleştirilen ihracatta öne çıkan ülkeleri de açıklayan Serteser, “İhracatımızda ilk sırayı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 37,3 oranında gerileme ve 4 milyon 154 bin dolarlık ihracat ile Amerika Birleşik Devletleri yer aldı. İkinci sıradaki Fransa’ya yaptığımız ihracat yüzde 3’lük gerileme ile 2 milyon 542 bin dolar oldu. Çin Halk Cumhuriyeti, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 35,1’lik gerileme ve 1 milyon 767 bin dolarlık ihracat ile Afyonkarahisar’dan ihracat yapılan ülkeler arasında üçüncü oldu. Almanya yüzde 30’luk artış ve 1 milyon 587 bin dolarlık ihracat ile dördüncü sırada yer aldı. Geçen yılın Şubat ayında hiç ihracat gerçekleştirmediğimiz Suudi Arabistan’a ise bu yılın aynı ayında 1 milyon 555 bin dolarlık dışsatım yapıldı ve bu ülke sıralamada 5’inci sırada yer aldı” diye konuştu.
İHRACATTA ÖNE ÇIKAN SEKTÖRLER
Serteser, açıklamasına şöyle devam etti: “İhracat yapan sektörler arasında birinciliği, çoğunluğu mermer ve doğaltaş olan madencilik ürünleri, elde etti. Bu sektörün dışsatımı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15,6, gerileyerek 14 milyon 917 bin dolar oldu. İkinci sıradaki yaş meyve ve sebze sektörü, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 407,6 artışla 1 milyon 734 bin dolarlık dışsatıma imza attı. Çoğunluğu yumurta olan su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü, yüzde 47,7’lik artış ve 1 milyon 259 bin dolarlık ihracat ile üçüncü sırada yer aldı. Kimyevi maddeler ve mamulleri sektörü, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,3’lük gerileme ve 1 milyon 125 bin dolarlık dışsatımla dördüncü oldu. Beşinci sıradaki demir ve demir dışı metaller sektörü de yüzde 44,1’lik gerileme ile 911 bin dolarlık ihracata imza attı.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afyon'da deprem tatbikatı yapıldıÖnceki Haber

Afyon'da deprem tatbikatı yapıldı

Afyon'da hem ruhlarıyla hem de bedenleriyle katkıda bulundularSonraki Haber

Afyon'da hem ruhlarıyla hem de bedenleri...

Yorum Yazın

Yağcı: Birlikte başaracağız
AK Parti’nin Afyon’a reva gördüğü yoksulluğu bitireceğiz!
Kübra Saltık başarıya doymuyor
Torbacı operasyonunda 3 gözaltı
AK Parti’den yoğun katılımlı ‘vefa iftarı’
Afyon’da yakalanan 9 göçmen sınır dışı edilecek
Etem Tem fotoğraf yarışmasıyla yad edilecek
İyi Parti’den istifa edip AK Partiye katıldılar
Erdal Karaman'ı destekleyeceğim deyip adaylıktan çekildi
Yağcı’dan Modern Kamyon Garajı sözü
Vatanına milletine bağlı Afyon halkı Pazar günü sandıkları patlatacak
En fazla kitap okuyan ödülü Harun Küçük’ün oldu
Afyon’un kadın Valisi, kadın Bakanı var!
1 Nisan sabahı itibariyle hizmete başlıyoruz
Özel sporcu Münevvere’den bir zafer daha!
Desteksiz atanlar 5 ay sonra çöpleri toplayamaz, suları akıtamaz!
Kendi harçlıklarıyla ramazan kolisi hazırladılar
Köksal: 20 yıldır tutulmayan sözlerin hesabı sandıkta sorulacak
Afyon’lular değişim isteğini sandıkta göstermeli
110 kişilik dev kadrosuyla ‘Cumhuriyete doğru’ büyüledi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar