Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.3821
EURO34.7481
ALTIN2431.0

AFSÜ’de iki hastaya kornea nakli yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AFSÜ’de iki hastaya kornea nakli yapıldı
Abone ol
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde bugün 2 hastaya kornea nakli yapılarak bir ilk yaşandı. AFSÜ’de yaşanan güzel gelişmeyi AK Parti Milletvekili Ali Özkaya sosyal medya hesabından paylaştı.

Her geçen gün gelişen, büyüyen ve çevre illere de hizmet vermeye başlayan Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ)nde bugün bir ilk yaşandı. Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkan Yardımcısı Dr.Öğretim Üyesi İbrahim Ethem Ay ve ekibi bugün 2 hastaneye kornea nakli gerçekleştirerek bir ilke imza attı.
BİR İLKİ DAHA YAŞAMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ
AFSÜ’de yaşanan güzel gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran AK Parti Milletvekili Av.Ali Özkaya şunları söyledi: “Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitemizde bir ilki daha yaşamanın gururunu yaşıyoruz. Üniversitemizde bugün 2 hastamıza kornea nakli gerçekleştirildi. Başta böylesine büyük imkanları şehrimize kazandıran Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuşa operasyonu gerçekleştiren Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Ethem Ay hocamıza, çalışma ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.” dedi.

ARTIK KORNEA AMELİYATLARINI KENDİMİZ YAPACAĞIZ

Faaliyete geçen AFSÜ Göz Bankası ile sadece Afyonkarahisarlıların değil, kornea naklinin yapılmadığı Uşak, Kütahya ve Burdur’daki hastaların da bu operasyon için cazip bir alternatife kavuştuğuna dikkat çeken Prof. Dr. Okumuş, “Şimdiye kadar kornea nakli gereken hastalarımızı başka hastanelere sevk etmek mecburiyetindeyken artık bu ameliyatları kendimiz yapabiliyoruz. Kornea nakli için başka yerlere ve şehirlere gidip nakil sırası beklemek zorunda kalan bütün hastalarımızı AFSÜ’ye bekliyoruz.” diye konuştu.

İLK NAKİL 78 YAŞINDAKİ HASTAYA YAPILDI

AFSÜ Göz Bankası Tıbbi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Ethem Ay ise “Kornea naklini gerçekleştirdiğimiz hastalarımızdan ilki Antalya’da kornea nakli için sıra bekliyordu. 78 yaşındaki hastamız ise daha önce iki kez bypass ameliyatı geçirmişti. Bu noktada bütün ekip arkadaşlarımın yanı sıra Anestezi Anabilim Dalındaki hocalarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Hastalarımızın aylarca sıra bekleyerek olabileceği operasyonu, burada başarıyla hayata geçirmiş olduk.” dedi.

Akdeniz Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Kornea Birim Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Ünal’ın ameliyatlarda gözlemci olarak hazır bulunduğunu belirten Dr. Ay, kendisinin de hem tıp hem de uzmanlık eğitimini başarılı nakil ameliyatları ile tanınan Akdeniz Üniversitesinde aldığını kaydetti. Dr. Ay şöyle konuştu: “Akdeniz Üniversitesindeki modelin benzerini AFSÜ’de de kuracak ve bölgemizde, nakil konusundan mustarip bütün hastalarımızın şifaya kavuşmalarına vesile olmaya çalışacağız. AFSÜ’yü nakil yapılan bir merkez hâline getiren vizyonu ve bize sonsuz desteği için, başta Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş’a, her zaman yanımızda oldukları için de Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Necip Becit ve Başhekimimiz Doç. Dr. Ahmet Ali Tuncer’e teşekkür ediyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kara buğday hasadı başladıÖnceki Haber

Kara buğday hasadı başladı

Afyon Polisi’nden şok uygulamaSonraki Haber

Afyon Polisi’nden şok uygulama

Yorum Yazın

Türkiye Santranç Şampiyonası heyecanı Afyon’da başladı
Afyon Belediyesi anket başlattı
Afyon’un 2. Fen Lisesi’nde çalışmalar sürüyor
AGC’den Başkan Köksal’a ziyaret
Salarspor küme mi düşecek?
Sandıklı’da şeker pancarında bu yıl 170 bin ton rekolte bekleniyor
Allı turnalar Eber’de mola verdi
Afyonlu polis memuru şehit oldu
Ticari araç şarampole devrildi 5 kişi yaralandı
Polisten 2 işyeri ve bir eve baskın!
Yabancı uyruklu zehir tacirine suçüstü baskın!
İzmir’den getirdi Afyon’da yakayı ele verdi
World Star Academy Cup Şampiyonu Afyon Aslantepe
Belediye Meclisi toplanıyor
AFSÜ’nün bilimsel çalışmalarına ödül!
600 sporcunun katıldığı prestijli organizasyon sona erdi
Mehmet Özer imzayı attı
Afyonspor formasını ilk kez giydi!
Skor 7-0 olunca sahadan çekildiler!
Bucaspor’u elimizden kaçırdık!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar