© Medya 03

AFSÜ’nün kapısı türk dünyasından bütün öğrencilere açık

AFSÜ ile Batı Kazakistan Marat Ospanov Tıp Üniversitesi arasındaki iş birliği anlaşması çerçevesinde Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne gelen Kazakistanlı Tıp Fakültesi öğrencileri eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Aigerim Balapasheva, Aliya Zhylkybekova, Lyazzat Kaldygulova, Meruyet Kuspanova, Nauryzbay Imanbayev, Nurgul Ablakimov ile Zhanylsyn Urasheva Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı, Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı ve Nöroloji Ana Bilim Dalı‘nda yapılan operasyonlara gözlemci olarak katılma imkanı elde etti.
Konuk öğrenciler için Rektörlük makamında düzenlenen sertifika töreninde Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Yeşil ve Erasmus+ & Orhun Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Cemile Terzier hazır bulundu.

SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ
Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş tarafından Katılım Belgesi takdim edilen Kazak öğrenciler, kendilerine AFSÜ’de sunulan imkânlar ve fırsatlar için teşekkür ederek, üniversite öğretim elemanlarının ilgisinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Batı Kazakistan Marat Ospanov Tıp Üniversitesi Rektörü Asset Kaliyev tarafından gönderilen Teşekkür Mektubu ve hediyelere Rektör Prof. Dr. Okumuş da Kaliyev’e çeşitli hediyeler göndererek mukabele etti.
Prof. Dr. Okumuş, AFSÜ ailesinin Türk Dünyası ile iş birliğini önemsediğini, misafir asistanları ağırlamaktan ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Türk Dünyasından bütün öğrencilere AFSÜ’nün kapısının açık olduğunu dile getirdi. Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi girişimleri ile yapılan kurumlararası anlaşmaların olumlu sonuç verdiğini belirten Prof. Dr. Okumuş, AFSÜ’nün güçlü iş birlikleri ile uluslararasılaşma sürecini devam ettireceğini söyledi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER