© Medya 03

2023’E 2023 ÖĞRENCİ KAYDI

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda AFSÜ’ye yerleşen 2023 öğrencinin kaydı tamamlandı. AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “İstikrarlı bir şekilde gelişimini sürdürerek marka değerini artıran AFSÜ, kariyerini sağlık sektöründe şekillendirmek isteyen öğrencilerin adresi olmaya devam ediyor.” dedi.

Çiçeği burnunda öğrencilerden 1458’i kız, 565’i erkek ve okul birincisi 30 öğrencinin kaydıyla bu yıl da okul birincilerinin gözdesi olan AFSÜ’ye YKS sıralamasında ilk 25.000’e giren 201 öğrenci kaydoldu. Yeni öğrencilerimizden 457’si (%23) Afyonkarahisar, 152’si (%7) Konya, 110’u (%5) İzmir ve 110’u (%5) Antalya nüfusuna kayıtlı.

YÜZDE 100’E YAKIN DOLULUK ELDE ETTİK
AFSÜ’nün geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da YKS sonuçlarına göre %100’e yakın bir doluluk elde etmesinin haklı gurunu yaşadıklarını ifade eden Prof. Dr. Okumuş şöyle konuştu: “AFSÜ’nün eğitim ve uygulama kalitesine inanarak Sağlığın Üniversitesi’ni tercih eden yeni öğrencilerimize ve onları bugünlere hazırlayan kıymetli öğretmenlerine ve ailelerine teşekkür ediyorum. Üniversitemizin en büyük sermayesi öğrencilerimizdir. Araştıran, analitik ve çok boyutlu düşünmeyi ve üretmeyi öğrenen, iş ahlakına ve çalışma disiplinine sahip bireyleri sağlık alanına kazandırmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıl dönümünü kutlayacağımız 2023’te daha büyük bir motivasyonla, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da tam bağımsız bir Türkiye idealinin gerçekleşmesi yolunda Ar-Ge, eğitim, uygulama ve üretim çalışmalarımızı güçlü bir şekilde sürdüreceğiz.” diye konuştu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER