© Medya 03

120 zeki öğrenci yarıştı

Afyonkarahisar’da gerçekleşen Türkiye Akıl Zeka Oyunları Turnuvası İl Şampiyonası final müsabakalarında 120 öğrenci yarıştı. 10 kategoride gerçekleşen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ile Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında düzenlenen Türkiye Akıl Zeka Oyunları Turnuvası Afyonkarahisar Şampiyonası Final Müsabakaları 120 öğrenci ve 35 görevli öğretmenin katılımıyla ilimiz Çiğiltepe Spor Kompleksi'nde gerçekleştirildi. Final müsabakalarına Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.
10 kategoride gerçekleşen yarışmalar sonrasında kategorilerinde birinci olan öğrenciler şu isimlerden oluştu:
Equilibrio: Deniz Barış Özcan- Merkez İlçe
Qbitz: Seydi Kaplan-Sinanpaşa
İlkokul Mangala: Zeynep Aykan-Merkez İlç
İlkokul Küre: Beraz Yılmaz- Sinanpaşa
İlkokul Pentago: Cemil Efe İşlek- Sinanpaşa
Revesi: Hasan Mete Oğan- Merkez İlçe
Kulami: Reyhan Su Uysal- Çobanlar
Ortaokul Mangala: Hacer Yalçınkaya-Şuhut
Ortaokul Küre: Atalay Canlı- Dinar
Ortaokul Pentago: Pentago- Merkez İlçe oldu.
Ayrıca öğrencilerin bireysel olarak yarıştığı il turnuvalarında; Türkiye' de bir ilk gerçekleşti ve ilçelerde bu heyecana ortak oldu.
İlk üç dereceyi elde eden ilçeler şöyle;
1. Merkez İlçe
2. İhsaniye
3. Sinanpaşa oldu.
Organizasyon sonrası dereceye giren öğrencilere ödülleri il protokolü tarafından verilirken, programda bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci şunları söyledi: "Heyecanlı bir turnuvanın daha sonuna geldik. Turnuvanın düzenlenmesinde, hazırlık aşamasından final anına kadar ki her kademede emeği olan koordinatörlerimize, hakem olarak görev alan tüm öğretmen ve idarecilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bilgileri ve stratejik hamleleriyle centilmence yarışan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. İleriki yaşamlarında öğrencilerimizin başarılarının artarak devam etmesini diliyorum" dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER