medya03.com tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı özel yayınında Hüseyin Tutumlu’nun konuğu olan yürüme engelli AKÜ MYO Yerel Yönetimler 1. sınıf öğrencisi Nisanur Berber yaşadığı sıkıntıları, geleceğe dair beklentileri anlattı.

YANLIŞI GÖRÜYORLAR, DÜZELTMEK İÇİN ÇABALARI YOK

İŞKUR Gençlik projesi kapsamında AKÜ’de kısmı olarak da çalışan Nisanur Berber yaşadığı güçlükleri şöyle anlattı: “Üniversiteye gelene kadar, hatta üniversitenin bazı yerlerinde sorunlar yaşıyorum. İnsanların kendinden farklı olana adapte süreci farklı oluyor. Benim yapamadığım şeylerden dolayı geri duruyorlar. Şu an kırılmıyorum ama küçük yaşlarda bunlardan çok etkileniyordum. Onlara da hak veriyorum, çünkü hayatlarında böyle bir durumla karşılaşmadıklarını düşünüyorum. Ama çok da adapte olmakta istemiyorlar. Yanlışı görüyorlar, yanlış yaptıklarının da farkındalar ama bunu düzeltmek için çabaları da yok. Ben bu durumda iken bile karşımdakini anlayabiliyorum, sen benden daha çok şeylere sahipken benimle nasıl empati kuramıyorsun? Benim kafama takılan şey bu. Ben senden bir şeyleri yapmaktan eksikken bile empati kurabiliyorum ama sen bunu yapamıyorsun.”

OSB Teknopark binası tamamlandı
OSB Teknopark binası tamamlandı
İçeriği Görüntüle

AİLEMİN BÜYÜK DESTEĞİNİ GÖRDÜM

Ailesinden ve anneannesinden övgüyle bahseden Berber sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaşadığım zorluklar nedeniyle biraz kendimi çekmek istiyordum ama bunlara rağmen ailem beni motive ederek teşvik etti, her zaman yanımda oldu. Annemden çok Anneannemin benim üzerimde emeği çok fazla. Annem çalıştığı için ilkokul zamanında sürekli anneannem ile beraberdim. Hala annemden çok anneannemi kendime yakın hissediyorum.”

ENGELLİ RAMPASINA ARAÇ PARK EDİLİYOR, ENGELLİ ASANSÖRÜNE ENGELİ OLMAYANLAR BİNİYOR

Üniversite hayatına başladıktan sonra yaşadığı sıkıntılardan örnekler veren Berber, “Okulun Ana kampüsünde rampa var ama oraya araba koymuşlar. Benim çimlerden geçmem gerekiyor ama bunu tek başıma yapma şansım yok. Her zaman da yanımda birileri olmuyor. Yetkililer genel anlamda düzeltmeye çalışıyorlar ama ben bir takım zorluklardan geçiyorum.

Ayrıca 2 tane engelli öğrenci için asansör var. Fakat engeli olmayan öğrenciler asansöre kapasite sayısından fazla biniyorlar, beni gördüklerinde de yol vermiyorlar. Buna dikkat etmiyorlar, asansör bozuluyor. Vize sınavlarında asansör bozuk olduğu için ben sınıfıma çıkamadım, hocanın odasında sınav oldum.”

Gelecekle ilgili planlarını aktaran Berber, “Ben 2 yıllığı bitirdikten sonra hem kendimi geliştirmek hem de sosyalleşme açısından dikey geçiş yapmak istiyorum.” ifadelerine kullandı.

Programın tamamını https://youtu.be/YB1Lvoevop0 adresinden izleyebilirsiniz.