Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.5613
EURO35.0352
ALTIN2426.5

Omuriliğin etkilendiği ağır yaralanmalarda felce kadar gidebilen sonuçlar doğurabiliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Omuriliğin etkilendiği ağır yaralanmalarda felce kadar gidebilen sonuçlar doğurabiliyor
Abone ol
ÖZEL DENİZLİ CERRAHİ HASTANESİ ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ UZMANI DOÇ. DR. BURKAY K. KAÇIRA, ERKEKLERDE KADINLARDAN 4 KAT DAHA FAZLA GÖRÜLEN OMURGA YARALANMALARINDA TEDAVİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKEREK; “OMURİLİĞİN ETKİLENDİĞİ AĞIR YARALANMALARDA FELCE KADAR GİDEREK DEĞİŞEN BULGULAR ORTAYA ÇIKABİLİYOR” DEDİ.

Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Burkay K. Kaçıra, erkeklerde kadınlardan 4 kat daha fazla görülen omurga yaralanmalarında tedavinin önemine dikkat çekerek; “Omuriliğin etkilendiği ağır yaralanmalarda felce kadar giderek değişen bulgular ortaya çıkabiliyor” dedi.



Omurga yaralanmaları ve en sık karşılaşılan sebepleri hakkında bilgiler paylaşan Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Burkay K. Kaçıra, “Omurga, başın altından başlayıp kuyruk sokumuna kadar giden halk arasında da zincir kemiği olarak bilinen ve ana iskelet. Burada hem kemik dokuları var, hem de kaslar bulunur. Omurgadaki en önemli yapı omurilik kanalı içerisindeki omuriliktir. Omurilikte kasların çalışmalarını ve ağrı gibi duyuları sağlayan sinirler çıkar. Omuriliğin yaralanması sonucu felce ve duyu kaybına gidebilecek durumlar oluşabilir. Omurga yaralanmaları yüksekten düşme, trafik kazaları, spor yaralanmaları, kesici ya da delici alet yaralanmaları gibi nedenlerle ortaya çıkabilir” dedi.



Erkeklerde kadınlardan 4 kat daha fazla görülüyor


Daha çok 25-45 yaş grubu erkeklerde görülen omurga yaralanmalarının belirtilerine değinen Doç. Dr. Burkay K. Kaçıra, “Omurga yaralanmaları, yaralanmanın şiddetine bağlı olarak basit kas ağrıları, kas spazmları gibi, tutulmalar gibi ağrılarla başlayıp omuriliğin etkilendiği ağır yaralanmalarda felce kadar giderek değişik bulgular verebilir. Çok yüksek şiddetli travmalar ile oluşuyor omurga yaralanmaları. Bu nedenle genç aktif popülasyonda, 25-45 yaş kesimlerde erkeklerde daha çok ve sık görüyoruz. Erkeklerde, kadınlardan 4 kat daha fazla görüyoruz” şeklinde konuştu.



Yaralanmanın şiddetine göre tedavi yöntemi


Omurga yaralanmalarının şiddetine göre farklı tedavi yöntemleri uygulandığına dikkat çeken Doç. Dr. Burkay K. Kaçıra, şu bilgileri paylaştı:


“Yaralanmalar basit bir kas spazmından kırık ve çıkığa kadar giden geniş bir yelpazede karşımıza çıkıyor. Yaralanmanın şiddetine göre tedavi yöntemlerini uyguluyoruz. Eğer basit bir kas spazmı ise fizik tedavi yeterli olabiliyor. Ancak omurga ve kemiklerin kırıldığı durumlarda eğer felç durumu yoksa kırığın derecesine, kırığın omurga da yaptığı aks bozuklukların derecesine bakıyoruz. Bazen kırıklar omurgadaki dizilimini bozabiliyor. Bu gibi durumlarda tedavi yöntemleri değişebiliyor ve o zaman da cerrahi yöntemi öneriyoruz”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şiddetli yağmur mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadırları vurduÖnceki Haber

Şiddetli yağmur mevsimlik tarım işçileri...

Işıklı Gölüne 300 bin adet yavru balık bırakıldıSonraki Haber

Işıklı Gölüne 300 bin adet yavru balık b...

Yorum Yazın

Süper amatör lig perde 6 golle kapandı
Son maçta fileler 13 kez havalandı
Lige mağlubiyetle veda etti
Bu sezon lige renk kattılar
AGC Başkanı Akar'ın eş’i kazada yaralandı
Muhasebe Yetkilisinin Sayıştay’a karşı mali sorumluluğu
Ortapınar Köyü'ne su müjdesi!
Atatürk’e hakaret edenlere bir şey söyleyemiyorsunuz!
Uyuşturucu taciri 2 kişi yakalandı
Her zorluk yeni bir başlangıçtır
Afyon’da MHP’li Belediye Başkanları buluştu
Frig vadisi muhteşem güzelliğiyle hayran bırakıyor
Yeni Huzurevi’nin ihale tarihi belli oldu
Şampiyon Şuhut’un rakipleri belli oldu
Şampiyon Ali Karaman
Afyon’da çocuklar 23 Nisan’ı doyasıya yaşadı
Afyon’da yol verme kavgasında kan aktı
Haluk Levent Afyon’u salladı
Vali Erva’dan çikolata ve şeker dağıtılsın talimatı geldi!
Zafer meydanında 23 Nisan şenliği coşkusu yaşandı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar