Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.5244
EURO34.7962
ALTIN2422.4

Nuribey, Sülün, Işıklar ve Çayırbağ’a doğalgaz getirilmesini talep ediyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nuribey, Sülün, Işıklar ve Çayırbağ’a doğalgaz getirilmesini talep ediyoruz
Abone ol
TBMM Plan Bütçe Komisyon görüşmelerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından övgü dolu sözlerle bahseden MHP Milletvekili Mehmet Taytak Bakanlıktan Nuribey, Sülün, Işıklar ve Çayırbağ’a doğalgaz getirilmesini talep etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 2023 yılı Plan Bütçe Komisyon görüşmelerinde konuşan Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, son dönemlerde yerli ve milli enerji noktasında önemli noktalara gelindiğini ifade etti.
ENERJİ NOKTASINDA OLAĞANÜSTÜ BİR NOKTAYA GELDİK
Milletvekili Taytak; “Nüfus artışı, sanayileşme, insanların refah seviyesinin yükselmesi ve teknolojik gelişmelere bağlı olarak dünyada enerji kaynaklarına olan ihtiyaç her geçen gün artarak devam etmektedir.  Enerji ve tabi kaynaklar bakanlığı Türkiye’de enerji politikalarının oluşturulması ve uygulama süreçlerinde temel aktördür. Enerji politikalarınızı; Ülke refahını artırmak, verimli ve çevreye duyarlı bir çizgide ilerlemek, Türkiye’yi daha güvenli bir geleceğe taşımak için hazırlıyorsunuz. Sayın bakanım, son dönemlerde başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlığınız nezdinde yerli ve milli enerji noktasında olağanüstü bir noktaya geldik.”
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİNE ÖNEM VERİLMELİ
Cumhur İttifakı’nın enerji politikalarından bahseden Taytak; “Cumhur ittifakının misyon ve vizyonuna uygun olarak yürütülen enerji politikamızın temel amacı; Enerji dış bağımlılığının azaltılarak, güvenli enerji kaynaklarının oluşturulması, yerli enerji kaynaklarının verimli kullanılması, nükleer başta olmak üzere yeni enerji teknolojilerini üretecek yetkinliğe ulaşılması, enerjide çeşitlilik ve kaynak güvenliği sağlanması, enerji sıkıntısı yaratacak risklerin önlenmesi ile ülkemizin kurulu gücünün enerji talebini karşılayabilecek duruma getirilmesidir. Türkiye, enerjide dışa bağımlılığın azaltılması, yerel kaynakların kullanımının azami seviyeye yükseltilmesi ve iklim değişikliğiyle mücadele hedefleri doğrultusunda, ulusal enerji bileşiminde yenilenebilir enerji kaynaklarının payını yükseltme ve enerji sepetine nükleer enerjiyi ekleme yolunda çalışmalarını sürdürmektedir. Bu doğrultuda yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesine önem verilmeli ve 2017 yılında kabul edilen milli enerji politikası uyarınca yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının artırılması politikasına devam edilmelidir.”
GELECEĞE DAİR ÜMİTLERİMİZ ARTMAKTADIR 
Konuşmasının devamında; “Ülkemiz, rüzgâr, petrol ve doğal gaz gibi denizlerden de elde edilebilen enerji kaynakları açısından potansiyele sahip olan bir ülkedir. Türkiye’nin son dönemde Doğu Akdeniz ve Karadeniz’deki arama-sondaj faaliyetleri sonucunda gerçekleştirdiği petrol ve doğal gaz keşifleri geleceğe dair ümitlerimizi arttırmaktadır.Özellikle Karadeniz’deki önemli keşifler sayesinde arama-sondaj çalışmalarının seyri değişmiş ve bu alanda gerçekçi hedefler koyulmaya başlanmıştır. Karadeniz’deki keşifler sonrasında hem bu bölgede hem de Doğu Akdeniz’de yapılan arama ve sondaj faaliyetleri hız kazanmıştır. Doğu Akdeniz’deki mücadele ülkemizde mavi vatan ile ilgili bir bilinç oluşturmuştur. Fatih sondaj gemisiyle başlayan, yavuz ve kanuni ile devam eden sondaj çalışmalarında yedinci nesil sondaj gemimiz ‘’Abdülhamid Han’’ milletimizin hizmetine kazandırılmıştır. Yaşanan bu gelişmeler karşısında Türk milleti olarak göğsümüz kabarıyor, gurur duyuyoruz.”
BELDELERİMİZE DOĞALGAZ TALEP EDİYORUZ
“Afyonkarahisar ilimiz doğası ve doğal kaynakları ile mermer başta olmak üzere yer altı kaynağı açısından zengin yıldızı parlayan kentlerimizdendir. Nisan ayında ilimize gerçekleştirdiğiniz ziyaretiniz sırasında, sizlere doğalgaz ile ilgili ihtiyaçlarımızı ifade ettik. Geçen sene Afyonkarahisar’da 11 ilçe ve 13 beldeye 2026 yılına kadar doğalgaz getirileceğini ifade etmiştiniz .Aynı ana hat üzerinde çalışılan alanda merkez Nuribey, Sülün, Işıklar ve Çayırbağ beldelerimize de doğalgaz getirilmesini talep etmekteyiz.”
BAKANLIĞINIZA TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM 
“Mermercilerimizin, güvenlik soruşturmaları, orman ve mera izinleri ile ilgili problemlerini sektör temsilcileriyle birlikte size aktardık. Gerekli düzenlemelerin yapılarak, problemlerin çözümü için çalışacağınızı ifade ettiniz. Bu konudaki ilginizden dolayı size ve bakanlığınız çalışanlarına teşekkürlerimi sunarım.Enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı ve ilgili kurumlarımızın 2023 yılı bütçelerinin hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afyonkarahisar'da hızı saatte 60-70 km.yi bulan fırtına bekleniyorÖnceki Haber

Afyonkarahisar'da hızı saatte 60-70 km.y...

Afyon’da yüzme bilmeyen genç kalmayacakSonraki Haber

Afyon’da yüzme bilmeyen genç kalmayacak

Yorum Yazın

Uyuşturucu taciri 2 kişi yakalandı
Her zorluk yeni bir başlangıçtır
Afyon’da MHP’li Belediye Başkanları buluştu
Frig vadisi muhteşem güzelliğiyle hayran bırakıyor
Yeni Huzurevi’nin ihale tarihi belli oldu
Şampiyon Şuhut’un rakipleri belli oldu
Şampiyon Ali Karaman
Afyon’da çocuklar 23 Nisan’ı doyasıya yaşadı
Afyon’da yol verme kavgasında kan aktı
Haluk Levent Afyon’u salladı
Vali Erva’dan çikolata ve şeker dağıtılsın talimatı geldi!
Zafer meydanında 23 Nisan şenliği coşkusu yaşandı
Tarım Fuarı’ndan ekonomiye 750 Milyon TL’lik katkı
Mısırlıoğlu: Şu an en iyi sizi biz anlıyoruz
Haluk Levent konseri etkilenir mi?
Çocuklardan Başkan Köksal’a tavsiyeler!
Afyon İHK, TFF sitesi’nde
23 Nisan coşkusu her yerde yaşanıyor!
Çığlıklarımızı duyun, bıçak kemiğe dayandı!
Yüz güldüren haber Onur Turan’dan geldi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar