TARIM VE HAYVANCILIK GIDA FUARI
Afyonkarahisar
DOLAR32.6019
EURO34.8387
ALTIN2494.1

Covid-19 salgını geri mi döndü?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Covid-19 salgını geri mi döndü?
Abone ol
Afyonkarahisar Sandıklı Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Celal Doğan, vatandaşların son dönemlerde öksürük şikâyeti ile hastaneye başvurmasında yaşanan yoğunluğa dikkat çekerek, “Vatandaşlarda 'Acaba Covid-19 salgını geri mi döndü?' endişesi hâkim durumda. Ama yapılan Covid-19 testleri negatif çıkmaktadır” dedi.

Covid-19 öncesi alışkanlıklara geri dönüldüğünü ifade eden Dr. Doğan, hastaların genelde uzamış öksürük şikâyeti ile kendilerine başvurduklarını ifade etti. Hastalar tedirgin olarak “Covid-19 salgını geri mi döndü?” sorularını kendilerine yönelttiklerine dikkat çeken Dr. Doğan, “Aslında yaptığımız test ve çalışmalarda genelde Covid-19 testlerimiz negatif çıkıyor. Kış döneminde, Covid-19 öncesi dönemlerde olduğu gibi, yeni bir salgınımız yok. Eski alışkanlıklarımıza geri dönüyoruz. İnfluenza diye tabir edilen bir salgın mevcut bu aralar. Bu influenza öncelikle çocuk hastalarımızda olmak üzere, sonra da yetişkinlere geçmek suretiyle bir salgın oluşturmakta. Bu salgına bağlı olarak da hastalarımızda ‘uzamış öksürük’ dediğimiz bir şikâyet mevcut. ‘Uzamış öksürük’ dediğimiz şey ise, 2 haftayı geçen öksürüklere biz ‘uzamış öksürük’ diyoruz. 2 haftaya kadar olan öksürüklerimizi biz enfeksiyona bağlı olarak kabul ediyoruz. İki haftayı geçtiği andan itibaren biz bu öksürüklerimizi alerjen bir yapıya veya iyileşmeyen viral hastalığa bağlı olarak görebiliyoruz. Eğer ki, iki haftayı geçmiş bir öksürüğümüz var ise, mutlaka bir sağlık kuruluşuna hekimimize başvurmamız gereklidir. Eğer başvuruda bulunamıyor isek de evde ılıman, ılık içecekler içerek öksürüğümüzü tedavi etmeye çalışabiliriz” dedi.
"Şuan salgın var"
Sandıklı Devlet Hastanesinde yapılan çalışmalara göre, mevsimsel viral bir salgın olduğunu ifade eden Dr. Doğan şunları söyledi:
“Bu hastalığın seyrine bakacak olur isek, hastalık öncelikle çocuk yaş gurubu dediğimiz hastalarımızda başlamakta. Yani okullarda öncelikle bir salgın haline gelmekte ve bu çocuk hastalarımızın eve bu mikrobu ve virüsü taşımasıyla beraber yetişkinlerimize bulaşmakta. Böylelikle ilçe çapında bir salgına neden olmakta. Bu da genelde dediğimiz gibi çocukluk çağında iki tane önemli bir virüs etkenimiz var birisi tıp dilinde RSV diye geçen virüs etkeni, diğeri ise halk arasında daha çok bilinen influenza kaynaklı olmakta bu şekilde önce çocuklarımızda ve sonra yetişkinlerde bir salgına ve salgınla birlikte de hastalarımızda daha çok görmüş olduğumuz uzamış öksürük ve burun akıntısına neden olmakta.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afyon'da jandarmadan çalışan kadın ve erkeklere kades eğitimiÖnceki Haber

Afyon'da jandarmadan çalışan kadın ve er...

Afyon'da Eber gölü için harekete geçildiSonraki Haber

Afyon'da Eber gölü için harekete geçildi

Yorum Yazın

Fırtına geliyor!
İGM’nin yeni başkanı belli oldu
Bakan Uraloğlu Afyon’a geliyor
Afganistan kültürü Afyon’da tanıtıldı
Erkeklerde Sevinç Turunç kızlarda Karaaslan Ortaokulu şampiyon oldu
Liyakatsız personelle, liyakatlı personel değişimi var!
FETÖ üyesi kadın cumhuriyet mahallesi’nde yakalandı
Ruhsatsız tabanca ve tüfekleri satamadan yakalandı
Bırakın bu şehir liyakatla yönetilsin
Bu dönem Belediyenin en başarılı birimi şehir tiyatrosu olacak gibi görünüyor!
Ticari aracın çarptığı 70 yaşındaki bisiklet sürücüsü hayata tutunamadı
Afyonspor’un gençleri Yusuf’la güzel!
AFRAY için kesilen 84 ağacın yerine 550 adet fidan dikildi
Yıldız Kızlarda Çayırbağ Gazi Ortaokulu Bölge Şampiyonu oldu
Yüzme şenliğinin birincileri belli oldu
Müdür Sünnetçi Türkiye Şampiyonu karşısında şansını denedi
Bursaspor maçının hakemi belli oldu
Zafer müzesi’nde sona gelindi
Matematikçilerin tek kaygısı var o da estetik
Bolvadin’de dron destekli denetim

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar