TARIM VE HAYVANCILIK GIDA FUARI
Afyonkarahisar
DOLAR32.6049
EURO34.7831
ALTIN2496.7

ÇALMADIM ÇALDIRMADIM, YEMEDİM YEDİRMEDİM

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇALMADIM ÇALDIRMADIM, YEMEDİM YEDİRMEDİM
Abone ol
13 yıldır Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı olan ve hafta sonu yapılacak olan seçimlerde yeniden Başkan adayı olduğunu açıklayan Mehmet Mühsürler, 13 yıl boyunca yaptıklarını ve yapamadıklarını açıkladı. Mühsürler, “Alınan araziler ve yapılan tesislerin bugünkü değeri 400 milyon TL. buluyor. Çalmadım çaldırmadım, yemedim yedirmedim” dedi.

Hafta sonu yapılacak olan Afyonkarahisar Ticaret Borsası seçimleri öncesi açıklamalarda bulunan Mehmet Mühsürler, kendini başarılı yada başarısız saydığı çalışmaları açıkladı. Canlı hayvan tesislerinin işletilememesi nedeniyle bu konuda başarısız olduğunu ifade eden Mühsürler açıklamasında şunları söyledi: “Bilginiz olduğu üzere Afyonkarahisar Ticaret Borsamızın 08 Ekim 2022 Cumartesi günü organ seçimleri yapılacak. 23 kişilik Borsa Meclisi ile 8 Meslek Komitesi üyelerinin belirleneceği bu seçimlerin; öncelikle vatanımıza, milletimize ve üyelerimize hayırlı olmasını temenni ederim.

Kuruluşundan bu güne kadar Afyonkarahisar Ticaret Borsasının gelişmesi için emek sarf eden, mesai harcayan, maddi ve manevi destek olan başta kurucu başkanımız rahmetli M.Recai Yumuturuğ olmak üzere, Hakkı Oruç beye, meclis başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize, meclis üyelerimize, üyelerimize ve personelimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aramızdan ayrılıp ebediyete intikal edenlere de Allahtan rahmet diliyorum. 

2009 yılından bu tarafa Borsanın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Görev yaptığım 13 yıl boyunca canla başla, heyecanla, şevkle, gece gündüz demeden Borsanın ve üyelerimizin hak ve menfaatleri doğrultusunda çalıştım”

BORSAYI DEVRALDIĞIMIZDA KASA EKSİYDİ

“Kendimi başarılı ya da başarısız saydığım çalışmalarımın bir kaçını söylemek isterim” diyen Mühsürler şunları söyledi: “Bunların başında; Dinar ilçemizde 30bin tonluk tarım ürünleri lisanslı depoları ve mısır kurutma tesisleri, İlimiz merkezindeki OSB’de 50bin metrekare arazi üzerine Canlı Hayvan Tesisleri, OSB’de 140bin metrekare arazinin borsamıza kazandırılması, yine 400 kW'lık Güneş Enerjisi Santralinin kurulumu, Emirdağ ilçemizde 17bin metrekare arazinin alımını sayabilirim. Alınan araziler ve yapılan tesislerin bu günkü toplam değeri yaklaşık 400 milyonTL’yi bulmaktadır. 2009 yılında Borsayı devraldığımızda kasası -1,5milyonTL’ydi. O günlerden bu günlere, çalmadım çaldırmadım, yemedim yedirmedim. Sonuç ortada.

Başarısız olarak gördüğüm çalışmamız ise canlı hayvan tesislerinin işletilememesi. Son derece modern bir tesis olmasına rağmen elimizde olmayan nedenlerden dolayı işletilemedi. Bu konuda eleştirilmeyi hak ettiğimizi söylemeliyim ama şunu da eklemek isterim ki gerekli desteği de göremedik”

AFLİDAŞ İLE GURUR DUYUYORUM

“11 yıldır beraber hareket ettiğimiz kişilerle son 2 yıldır yollarımız ayrıldı” diyen Mühsürler, “Borsamızca yapılmasından dolayı övündüğüm, gurur duyduğum AFLİDAŞ’ın (Dinardaki Lisanslı Depolar) işletilmesinden, personel politikasına kadar birçok konuda yönetimdeki arkadaşlarla fikir ayrılıklarımız oldu. Kamu yararının gözetilmemesi, etik kurallarına uygun hareket edilmemesi, liyakatli personel yerine sadakatli, yakın eş dost, akrabalığın, aile üyelerinin tercih edilmesi gibi daha birçok sebepten dolayı 11 yıl beraber hareket ettiğimiz kişilerle son 2 yıldır yollarımız ayrıldı. Şimdi onlar ayrı bir liste ile borsa yönetimine talip oldular.

Elbette ki bu 2 yıllık süreçte bizlerde boş durmadık. İlimizin önde gelen iş insanlarıyla ve üyelerimizle gerekli istişareleri yaptık. Sonuçta başarılı geçen projelerin, yatırımların ve çalışmaların yarım kalmaması için yeni projelerimizle beraber yeniden adaylığımızı açıkladık. Şuan burada bulunan arkadaşlarla birlikte gücümüze güç katarak, birlik ve beraberlikle borsanın yönetimine tekrardan talip olduk. 08 Ekim Cumartesi günü üyelerimizin yeni dönem için bizlere teveccühleri olması halinde aynı anlayış ve istekle, yeni projelerimizle birlikte yarım kalan projelerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz”

BORSA KAMPÜSÜ YAPACAĞIZ

Yaptıklarımız yapacaklarımızın temanıtıdır diyen Mühsürler sözlerini şöyle noktaladı: “Önümüzdeki dönem için seçilirsek; İlimiz merkezindeki OSB’deki toplamda 220bin metrekare arsamızı BORSA KAMPÜSÜ şekline dönüştüreceğiz. Bu kampüste tüm birimlerimiz toplanacak, Tarım ürünleri ve yağlı tohumlar için 30bin ton kapasiteli Lisanslı Depolar, Tam donanımlı Akredite Laboratuar, Yumurta tozu işleme tesisleri, Tarım ürünlerinin alınıp satılabileceği satış salonları ve depolarını yapacağız. Ayrıca; Atıl vaziyetteki canlı hayvan tesislerinin işletilmesi için sektöründen gerekli desteği alarak aktifleştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca; Emirdağ ilçemizdeki arazimize 30bin ton kapasiteli Tarım ürünleri lisanslı deponun kurulmasını projelendirdik. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da İlimizin, Borsamızın ve üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda her türlü projeyi destekleyeceğiz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.” Diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TELEFERİK 2023 MAYIS’DA HİZMETE GİRECEKÖnceki Haber

TELEFERİK 2023 MAYIS’DA HİZMETE GİRECEK

BOLVADİN’DEN ÜÇÜ BİRARADA TRANSFERSonraki Haber

BOLVADİN’DEN ÜÇÜ BİRARADA TRANSFER

Yorum Yazın

Bu dönem Belediyenin en başarılı birimi şehir tiyatrosu olacak gibi görünüyor!
Ticari aracın çarptığı 70 yaşındaki bisiklet sürücüsü hayata tutunamadı
Afyonspor’un gençleri Yusuf’la güzel!
AFRAY için kesilen 84 ağacın yerine 550 adet fidan dikildi
Yıldız Kızlarda Çayırbağ Gazi Ortaokulu Bölge Şampiyonu oldu
Yüzme şenliğinin birincileri belli oldu
Müdür Sünnetçi Türkiye Şampiyonu karşısında şansını denedi
Bursaspor maçının hakemi belli oldu
Zafer müzesi’nde sona gelindi
Matematikçilerin tek kaygısı var o da estetik
Bolvadin’de dron destekli denetim
9 motosiklet trafikten men edildi
Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı 2 kişi ölümden döndü
Kano yarışları nefes kesti
Hükümet ısrarla çiftçi yok olsun diye çalışıyor
Firari zanlı Çay’da yakalandı
İzinsiz ekilen 391 bin 760 kök haşhaş imha edildi
Tasarım yarışmasına en çok başvuru AKÜ’den
Birim müdürü, başkan yardımcıları Zabıta Karakoluna sürüldü
Böcek, kamera varsa soruşturma başlatıp neticesi kamuoyuna açıklanmalı!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar