TARIM VE HAYVANCILIK GIDA FUARI
Afyonkarahisar
DOLAR32.4992
EURO34.6143
ALTIN2479.1

Boş boş konuşma iddialarını kanıtla

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Boş boş konuşma iddialarını kanıtla
Abone ol
İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, MHP İl Başkanına hodri meydan okudu. Mısırlıoğlu, “Allah’tan başka hiçbir güçten korkum yoktur. Hele sizin gibi korkak ve heyezan içinde çamura yatanlardan asla korkmam. Elinizde bir bilgi, belge varsa Türk yargısı, adliyeleri açıktır. Gidersiniz suç duyurusunda bulunursunuz. İddialarınızı ispat edin bu makamda bir dakika durmam. Namusumla geldim, namusumla şerefimle giderim. Hodri meydan” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, bugünkü haftalık basın toplantısında geçtiğimiz kendisine ağır eleştiriler yapan MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan’a aynı sertlikte cevap verdi. MHP İl Başkanını figüran olmakla itham eden Mısırlıoğlu şunları söyledi:
SEN KİM OLUYORSUN DA BENİ KARALAMAYA ÇALIŞIYORSUN?
“Gelelim MHP’nin figüranlığı kabul etmiş İl Başkanının sataşmalarına.  İşi gücü bırakmış, zırvalıyor beyefendi. Neymiş efendim, eski defterleri açacakmış, işçilerin benden alacağı varmış bilmem ne…
Boş boş konuşacağına iddia ettiklerini kanıtla. Kimin alacağı varsa kanıtlamayan namerttir. Benim 30 yıldan fazla ticari hayatım var. Sen kim oluyorsun da beni boş ithamlarda bulunarak karalamaya çalışıyorsun?  Rüzgara karşı tükürüyorsun Kocacan! Rüzgara karşı tüküren kendi yüzüne tükürür! Bunların hesabını senden tek tek soracağım. Hesaplaşacağız…
Kendinizi dev aynasında değil boy aynasında görün, bakalım kaç karışsınız. Ülkenin demokrasi çarkı sizin sayenizde dönüyor sanıyorsunuz ama iktidarın gölgesinde kaybolduğunuzun farkında bile değilsiniz. Yok hükmündesiniz işte kabul edin…
Partinizde kendini benim muhatabım olarak görme gafletine düşen bostan korkuluğuna da siyasi adap öğretin. Aklı sıra bize sorular soruyor. Hepsi cevabını bildiği sorular aslında ama polemik yaratacak, adından söz ettirecek ya laf olsun diye konuşuyor işte…
Cemal Toptancı dediğin şahıs, iddiaları yüzünden yargı önünde hesap veriyor. Sen de bana bir şey olmaz diye hariçten gazel okuyorsan kendini mahkemelerde bulursun ona göre”
AFYONKARAHİSAR’IN HER YERİNDE ERZİNCAN MADEN SULARI SATILIYOR
Afyonkarahisar’ın her yerinde Erzincan maden sularının satıldığını, MHP’nin bu ses çıkarmadığını söyleyen Kocacan,  “Kızılay’dan Türk isminin çıkarılmasından bahsediyorsun… Sizin yardakçılığını yaptığınız AKP’nin despot zihniyeti sayesinde bu ülkede hangi kurum tek başına karar alıp uygulayabiliyor? Emir verildi, Türk ismi çıkarıldı. O zaman da tepkimizi ortaya koyduk, şimdi de koyarız. Bu gün Afyonkarahisar’ımızın her yerinde Erzincan maden suları satılıyor. Kızılay’ın Afyonkarahisar’da fabrikası yok mu?
Buna sesinizi çıkarttınız mı? Yoksa siz ipinizi tutanlara gıkınızı çıkaramıyor musunuz? Bizi vatanseverliğimizle sınayacak son merci sizsiniz bu ülkede.  Biz bostanları sökeli çok oldu, Mayıs ayında tekrar dikeceğiz Allah’ın izniyle… Büyü de gel, öğren de gel…  Siyaseti yanlış saflarda öğreniyorsunuz, siyasi arena boş konuşma yeri değildir. Herkes konuştuğunun arkasında duracak, herkes iddiasını kanıtlayacak…
Başımıza gelen felaketin ardından biz yaralarımızı sarmaya çalışırken, Kızılay yeni yaralar açmaya devam ediyor…
Dernekten ziyade bir holding misali çalışan bu kuruluş, yardımseverlerin desteklerini kendilerine maaş edinmiş… bünyesinde 12 şirket barındıran Kızılay, 2 CEO, 1 CEO yardımcısı ve 17 genel müdürle faaliyet gösteriyor. Tamam diyelim ki kurumsallaşmış, üst düzey yöneticiler gerekli… peki ya aldıkları maaşlar ve huzur hakkı? Şimdi söyleyeceklerim ne yazık ki vicdanlarınızı sızlatacak cinsten… Kızılay başkanı maaşının haricinde huzur hakkı adı altında 36 asgari ücrete tekabül eden 306 bin TL alıyor… bakınız kazanıyor diyemiyorum ne yazık ki… Dernekten alıyor…
Hayırseverlerin bağışlarından doğrudan ya da dolaylı olarak bu giderler karşılanıyor. Kamu vicdanı bu görevlerin gönüllü olarak üstlenilmesini bekler. Hadi diyelim, öylesine gönlü geniş şahıslar bulamadık, para karşılığı hizmet etmek istediler.
Peki makul bir ücretlendirme yapılamaz mıydı? Bu meblağlar vicdanımızı sızlatmasa olmaz mıydı? Yazıklar olsun, haram olsun ne diyelim”
AFJET’İN KASASINDAN HER AY YÖNETİM KURULU İÇİN 100 BİN TL’DEN FAZLA PARA ÇIKIYOR
“Kamuda üst düzey yönetici diyebileceğimiz isimlerin çift maaş alıyor oluşu bizi kara kara düşündürüyor” diyen Mısırlıoğlu, “Benzer bir durum ne yazık ki ilimizde de söz konusu. AFJET yönetim kurulunun kamudan aldıkları maaşlarının yanı sıra AFJET’ten de maaş aldıkları biliniyor…
Türkiye şartlarında zor olsa da öğretmenlerin ek iş yapmasına alıştık, özel sektör çalışanlarının hatta siz kıymetli basın mensuplarının ek iş yapmasını kabullendik de kamuda üst düzey yönetici diyebileceğimiz isimlerin çift maaş alıyor oluşu bizi kara kara düşündürdü açıkçası…
AFJET’te yönetim kurulu başkanının yani Sayın Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı’nın 20 bin TL maaşı olduğunu öğrendik. Yönetim Kurulu Üyelerinin ise aylık 12’şer bin TL ek gelir elde ettiklerini duyduk.  Yani bu hesaba göre AFJET kasasından her ay yönetim kurulu için 100 bin TL’den fazla para çıkıyor”
AFYONSPOR’UN BAŞKANI SİYASİ MESAJ VERİYOR
Süleyman Karakuş’un, yöneticisi olduğu HES iLAÇ Afyonspor adına yaptığı basın açıklamasında siyasi mesaj verdiğini ifade eden Kocacan, “AKP zihniyeti ne yazık ki çoğu zaman sapla samanı karıştırıyor. Ülkede siyaseti karıştırmadıkları tek bir konu bile kalmadı. Sanattan sağlığa, askeriyeden hukuka, eğitimden spora kadar her konuda siyaset hakim… Bunun son örneklerinden birisi de Sayın Süleyman Karakuş’un, yöneticisi olduğu HES iLAÇ Afyonspor adına yaptığı basın açıklamasıdır. Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı olan ve AKP’de çeşitli görevler alan Karakuş, açıklamasında şu ifadelere yer veriyor.
Aynen aktarıyorum: “Ülkemizin zor zamanlarında kenetlenmeye en ihtiyaç duyulan günlerde milli acımızı yürekten paylaştığımızı, tribünlere hakim olmaya çalışan kirli siyaset ve ZİLLETE karşı olduğumuzu ve kınadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”
Bakın satır arasında siyasi mesaj veriyor Karakuş. Zilllete karşı olduğumuzu bilin diyor.  Zillet kelimesi hiç şüphesiz ki siyasi çağrışım yapıyor. Tribünlerden atılan sloganları kendilerine tehdit olarak algılayıp eleştirenler alenen sporu siyasetle yönetmeye çalışıyorlar”
KOLONLAR ÇÜRÜK OLDUKTAN SONRA 5 KATA İZİN VERSEN NE OLUR VERMESEN NE OLUR?
Kent merkezinde Belediye tarafından yapılan inşaatta kolonların yamalı olduğunu iddia eden Kocacan, “Deprem felaketlerinden bu kadar canımız yanmışken, ders çıkarmamız gerekirken yapılan şu inşaata bakın. Kent merkezinde belediye tarafından yapılan bir inşaat bu. Hepimizin bildiği gibi bir bina için hayati önem taşıyan kolonlar, sağlam olmalı. Binayı taşıyan, ayakta tutan kolonlar sağlam olmazsa Allah korusun en küçük bir sarsıntıda bina yerle bir olur. Bunu artık hepimiz acı tecrübelerle öğrendik.
Ama gelin görün ki Afyonkarahisar Belediyesi bildiğini okumaya devam ediyor… daha yapım aşamasındayken bile kolonlar yamalı. Hiç mi ders almadınız beyler? Hiç mi üzülmediniz? Hiç mi vebal hissetmediniz? Bu ne vurdumduymazlık, bu ne iş bilmezliktir? Birkaç yıl sonra da ya da inşaat bitip de resmi işlemler başladığında bu bina depreme dayanıklı değil deyip yıkacak mısınız?
Olmadı sil baştan yapacağız mı diyeceksiniz? Her işiniz gibi bu da mı çift dikiş gidecek? Yapılan hata bu kadar göz önündeyken buna nasıl izin veriyorsunuz? Bir de Belediye Başkanı’nın bir açıklaması var. Diyor ki ben Afyonkarahisar’da çok katlı binalara izin vermedim, bedeli ne olursa olsun 5 kata asla izin vermeyeceğim…
Peki az önce bahsettiğim manzaraya nasıl izin verdiniz Sayın Başkan? Kolonları çürük olduktan sonra 5 kata izin versen ne olur vermesen ne olur?
Ayrıca Afyon’da son yıllarda gökdelen gibi yükselen binalar sizden izinsiz mi yapıldı? üstelik de zemini sıkıntılı olan bölgelerde? Söylemler değil eylemler önemlidir Sayın Başkan”
EYT’DE 5 BİN GÜN SÖZÜ TUTULMADI
EYT yasasında sorunların tamamıyla çözülmediğini, 5 bin gün prim sözünün tutulmadığını ifade eden Mısırlıoğlu, “AKP’nin övünerek anlattığı bir haksızlığın çözüme kavuşturulmasını öngören EYT yasası, yeni haksızlıkları da beraberinde getirdi.
Ne yazık ki EYT ihtiyaçlara cevap vermedi. Yasa EYT’lilerin sorunlarını tamamıyla çözemedi! 5 bin gün prim sözü tutulmadı, kısmi emeklilikte yaş koşulu kalkmadı, intibak düzenlemesi yapılmadı ve en önemlisi 2000’lerde işe girenlere kademe getirilmedi.
Kısaca hem EYT'lilere verilen sözler tam olarak tutulmadı. Böylelikle bu sefer de emeklilikte adalet sorunu oluştu. 24yıl boyunca hak ettiklerini almaya çalışanlar, bu kez çok farklı sonuçlarla karşı karşıya kaldı.
Ne yazık ki yasa herkesin yüzünü güldürmedi. Elekten geçenler emekli, geçemeyenler yine mağdur…  1 gün ile hak kaybına uğrayanlar var. Uzun yıllar bu sorunu da EYT gibi konuşur gibi geliyor”
ETİN KİLOSU 300 TL. OLACAK DENİLİYOR
Afyonkarahisar’da ramazan ayında kıymanın kilosunun 300 TL. olacağının söylendiğini ifade Mısırlıoğlu,
“Ülkemizin en acı gerçeklerinden biri olan geçim sıkıntısından bahsedelim biraz da… biliyorsunuz önümüz Ramazan… Mübarek ramazan ayına sayılı günler kaldı. Her ramazan olduğu gibi bu ramazanda da temel besin maddelerine zam geleceğini tahmin edebiliyoruz. Ama gelin görün ki kasaplar ramazan ayında kıymanın kilosunun 300 TL olacağını söylüyor… Evet yanlış duymadınız. 300 TL…
Yarım kilo kıyma alıp az az yemeklere kullanarak 1 ay geçirmeye çalışan vatandaşlarımız var bizim. Hatta hiç et kıyma alamayan vatandaşlarımız var.
Bu gidişata kim dur diyecek? Bir eli yağda, bir eli balda olanlar halkın çektiği çileyi anlamazlar. Kendini kaf dağında görüp burnu havada gezenler ezileni büzüleni görmezler. Bakın indirim kovalayan vatandaşlar Tarım Kredi marketlerinin önünde uzun kuyruklar oluşturuyorlar. Tek bir kalem ürünü indirimli alabilmek için…
Bir ürünü piyasadan 3 lira 5 lira aşağıya satın alan vatandaş kendini şanslı hissediyor. Görün işte memleketin halini…
Hal böyle iken kasapların önü ise bomboş.  İnsanlar hayatta kalabilecek kadar en temel besin maddelerini satın alma derdine düşmüş. Et, kıyma lüks geliyor artık. Kasaplar sinek avlıyor” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afyon’da termal tesisde bir kadını öldüren katil yakalandıÖnceki Haber

Afyon’da termal tesisde bir kadını öldür...

Bu kutlu yolda bizde varızSonraki Haber

Bu kutlu yolda bizde varız

Yorum Yazın

Afyonspor’u yakından ilgilendiren maç canlı yayınlanacak!
Silahlı tehditten aranıyordu kıskıvrak yakalandı
Eber gölünde sazlık yangınlarını önlemek için çalışma başlatıldı
Başkan Öztaş’tan korkutan açıklama!
9 günde Afyon’dan 4 milyonun üzerinde araç geçiş yaptı
Yüzme şenliği başlıyor!
AFRAY’ın yol güzergahına 2 metre boyunda 550 ağaç dikilecek
Gastronomi Şehri Afyon Türkiye finallerinde
Hamide Nur Tekdemir’den iki altın madalya
41 adet sentetik hap ele geçirildi 5 kişi gözaltına alındı
Susuz Beldesinde tarihi eser ele geçirildi
Başkan Köksal mal varlığını açıkladı!
Başkan Köksal’dan yeni atamalar!
Başkan Köksal işçilerle yemek sırasına girdi
13 şehirden 16 takım Afyon’da kozlarını paylaşıyor
Afyon Belediyesi’nde müdür ve birim sorumluluları güncellendi
Bu şehri artık çok güzel günler bekliyor!
Afyon’da bu hafta hava nasıl olacak?
Şehir içi yolcu dolmuşu bisiklet sürücüsüne çarptı!
Takla atan araçtan yaralı çıktı!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar