TARIM VE HAYVANCILIK GIDA FUARI
Afyonkarahisar
DOLAR32.4937
EURO34.8434
ALTIN2496.7

Bitmeyen kış çilesi Afjet'le katlanarak devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bitmeyen kış çilesi Afjet'le katlanarak devam ediyor
Abone ol
İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu; “Kışın ısınamayan AFJET kullanıcıları her yıl kat kat giyinerek evlerinde oturuyor. Kışa hazırlık yapması gereken yetkililer de yaz boyu ne ile uğraşıyorlarsa artık vatandaş bu kış da üşüyecek gibi görünüyor” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Dr.Güven Aka’nın Sağlık İşlerinden Sorumlu İl Başkan danışmanı olarak atandığını söyleyen Mısırlıoğlu şunları söyledi:  “Türkiye ekonomisi her geçen gün kötüye giderken, açıklanan asgari ücret dar gelirli aileleri kara kara düşündürmeye başladı… yoksulluğa mecbur bırakılan yüce milletim bilsin ki sadaka verir gibi asgari ücret belirleyen bu zihniyet, yakın zamanda karanlığa gömülecektir. 
Bizim vatandaşımız baş tacıdır. Bizim emekli analarımız babalarımız eli öpülesi insanlardır. Kimse onlara fakir fukara diyerek aşağılayamaz, asgari ücreti de sadaka gibi görerek kendine rant sağlayamaz. Herkes haddini bilecek ! 
Belirlenen asgari ücret ne bir yaraya merhem olacak ne de dar gelirli vatandaşımızı refaha çıkaracak cinstendir.  Biz yeterli gördüğümüzden değil ama makul bir orta yol bulunması açısından asgari ücretin en az 9.600 TL olmasını teklif etmiştik. Bu yokluk silsilesinde dalından kopan yaprak misali oradan oraya savrulan işçinin emeklinin hakkını gasp ettikleri yetmezmiş gibi bir de lütfediyor beyfendiler. Alay eder gibi rakamlardan bahsediyorlar”
33 KİŞİLİK İŞE 19 BİN 416 KİŞİ BAŞVURDU
“Sağlık Bakanlığı’nın Afyonkarahisar’da sürekli işçi statüsünde çalıştırmak üzere açtığı 33 kişilik temizlik görevlisi kadrosuna 19 bin 416 kişi başvurdu” diyen Mısırlıoğlu sözlerinin devamında şunları söyledi: 
“Ve ben eminim ki bu başvuruların çoğu üniversite mezunu gençlerimizin başvurularıdır. Ekonomiyi alt üst ettikleri gibi eğitim sistemini de beter ettiler sağ olsunlar.  Üniversiteye girişte baraj puanı yok, ihtiyaçtan fazla mezun varken hala o bölümlere öğrenci alınıyor, bir bölümün mezunları iş bulamazken o bölümün türevi başka bölümler açılıyor yani uzun lafın kısası kocaman bir işsizler ordusu yaratılıyor. Bakın ilimizde bile rakamlar böyle iken bir de tüm ülkeyi düşünün gençlerimiz ne haldeler… 33 kişinin alınacağı temizlik görevlisi kadrosuna yaklaşık 20 bin kişi başvuruyorsa bir durup düşünmek lazım arkadaşlar”
ESNAF KAN AĞLIYOR KAN!
“Ülkeyi senelerdir yönetip her yanlışı muhalefete, her doğruyu da kendine yontan AKP zihniyetinin yardakçısı olan partinin il başkanı da esnaflara bereket ziyareti yapacakmış” diyen Mısırlıoğlu sözlerine şöyle devam etti:
“Sormazlar mı adama ne bereketi? Bereket mi bıraktınız diye? Sormazlar mı hadi davanızı sattınız da gözünüzü de mi dağladınız diye?  Hadi gözünüz de kör oldu da kulaklarınız da mı duymuyor demezler mi?  Esnaf kan ağlıyor kan! Siz hangi akla hizmet ederek esnafı gezip dolaşıp sırtını sıvazlayacaksınız?  Hangi esnafa bir faydanız dokundu ki bu güne kadar? Siz yancı olmayı, yardakçı olmayı kabul ettiğinizden beri kimse tanımıyor artık sizi.”
AFJET KULLANICILARI KAT KAT GİYİNEREK EVLERİNDE OTURUYOR
“Afyonkarahisar’ın bitmeyen kış çilesi AFJET’le katlanarak devam ediyor ne yazık ki” diyen Mısırlıoğlu sözlerinde devamında şöyle devam etti:
“Kışın ısınamayan AFJET kullanıcıları her yıl kat kat giyinerek evlerinde oturuyor. Kışa hazırlık yapması gereken yetkililer de yaz boyu ne ile uğraşıyorlarsa artık vatandaş bu kış da üşüyecek gibi görünüyor. 
Özellikle Dervişpaşa Mahallesi sakinleri durumdan çok rahatsız olduklarını bize ilettiler. AKP’nin Rusya hayranlığı yüzünden çok daha verimli ve kullanışlı olan ABD pompaları kullanılmıyor. Piyasada tutulan ve daha önce denenmiş, verim alınmış pompalar yerine neden Rusya’dan pompa alınıyor? 
İğneden ipliğe alınan satılan her şey AKP’nin çıkarlarına göre belirleniyor ne yazık ki… Ülkede vatandaşın refahını düşünen yok… Bütün yaz çalışılsa kafa yorulsaydı benim vatandaşım bu kış üşümezdi. Elimizdeki kaynakları en verimli şekilde kullanmamız gerekirken, toplum yararını gözetmemiz gerekirken bizim iktidar ne yapıyor? 
Yine her zamanki gibi kendi menfaatini düşünüp kendi cebini doldurmaya çalışıyor”
BELEDİYE TRAFİK SORUNU İLE BAŞ EDEMİYOR
“Yaşanan hiçbir olumsuz tecrübeden ders çıkarmayan belediyemiz trafik sorunu ile de baş edemiyor ne yazık ki” diyen Mısırlıoğlu,  “Plansız, programsız bir şekilde kalkıştıkları her işi yüzüne gözüne bulaştırıyor yine de ders almıyor… 
Bakın Atatürk alt geçidi var. Şehrimizin en işlek kavşaklarından birine yapıldı. Yapılma amacı trafiği rahatlatmaktı ama ne yazık ki yapıldığı günden bu yana bir türlü randımanlı bir şekilde kullanılamadı. Kavşak o kadar plansız yapılmış ki her gün en az bir kez kaza oluyor. Yağmur yağsa su birikiyor, kapatılıyor. Kışın buz tutuyor kapatılıyor. Kaza oluyor kapatılıyor. Bu alt geçit birçok kişinin canını yaktı. Belediye ise çözümü asfaltı deforme etmekte buluyor. 
Milli servet harcanan ama yine de amacına hizmet etmeyen projelerin bedelini yine vatandaş ödüyor. Alt geçit şuan resmen kullanılamaz hale geldi. Yani anlayacağınız Afyon Belediyesi dönüp dolaşıp başladığı noktaya geri döndü ama para kaybederek, itibar kaybederek, vatandaşın güvenini kaybederek döndü. Asfalta, alt geçit yapımına harcanan parayı geçtim, bu güne kadar orada milyonlarca liralık maddi hasarlı kaza meydana gelmiştir”
İDDİALAR DOĞRU İSE…
“Gelelim bu günün en can alıcı konusuna… Bizlere gelen bilgiler şayet doğru ise korkunç vahim iddialar” diyen Mısırlıoğlu sözlerini şöyle noktaladı:
“Belediyenin hakkını gözetmesi gereken vatandaşa uyguladığı haksızlığa değinelim. Aslında haksızlık demek de az kalır. Yetersiz kalır bu durum karşısında. Afyon Belediyesi resmen eşkıyalık yapmış, vatandaşın hakkını gasp etmiş, hatta hukuki yollara başvuran vatandaşın lehine çıkan kararlara bile uymadan kendi bildiğini okumuştur. 
Tabi AKP zihniyeti kendini her şeyden üstün gördüğü için, kibirden burnunun ucunu göremeyecek kadar köreldiği için mahkeme kararlarını da yok saymıştır. Bir vatandaşımızın iddiasına göre parselinin haksız yere başka bir vatandaşa kullandırılması bir belediyeye yakışmaz. Ama asıl yakışmayan nedir biliyor musunuz? 
Sıradan bir vatandaşın hakkını gasp edip kendi eşinize dostunuza peşkeş çekmektir asıl yakışmayan. 
Siz şehir yöneten kişi misiniz? Yoksa nesiniz? söylemeye dilim varmıyor Sayın Zeybek. Ama helal olsun vatandaşımıza hakkını aramaya devam ediyor.
Hatta Başkan Zeybek hakkında görevi kötüye kullanma sebebiyle savcılığa suç duyurusunda bulunmuş. Kimsenin hakkı kimsede kalmaz bunu böyle bilin. Siz istediğiniz kadar yasamayı, yürütmeyi, yargıyı kendinize bağlayın. İlahi adalet diye bir şey var beyler. 
Ondan nasıl kaçacaksınız? İki kişi gördüğünüzde Allah, din, iman sözlerini ağzınızdan düşürmüyorsunuz da yüce Allah’ın katında kendinizi nasıl savunacaksınız? Yüce divana kul hakkıyla nasıl, hangi yüzle çıkacaksınız?” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hikmet Bülbül: Gece gündüz partimiz için çalışacağızÖnceki Haber

Hikmet Bülbül: Gece gündüz partimiz için...

AFYON’UN GENÇLERİ PIRIL PIRIL PARLIYORSonraki Haber

AFYON’UN GENÇLERİ PIRIL PIRIL PARLIYOR

Yorum Yazın

Dinar’da feci kaza ölü ve yaralılar var!
Böcek olayına savcılık inceleme başlattı
Emet: Bugün Türk dünyasının problemi milli şuur eksikliği
4 yıl 9 ay hapis cezasıyla aranan zanlı yakayı ele verdi
Nüfus Müdürlükleri hafta sonu açık
Haluk Levent Afyon’a geliyor
CHP zihniyetinin bu kadar kısa sürede tekrar hortlamasını beklemiyorduk!
Sığınmacılara ait kaçak işyerleri mühürlendi!
Taşoluk ÇPAL güreşte Türkiye ikincisi oldu
Afyon’da Kentsel Arama ve Kurtarma ekibi kuruldu
Bolvadin’de yağmur duasına çıkan köylüler 4 bin kişilik yemek dağıttı
Fırtına geliyor!
İGM’nin yeni başkanı belli oldu
Bakan Uraloğlu Afyon’a geliyor
Afganistan kültürü Afyon’da tanıtıldı
Erkeklerde Sevinç Turunç kızlarda Karaaslan Ortaokulu şampiyon oldu
Liyakatsız personelle, liyakatlı personel değişimi var!
FETÖ üyesi kadın cumhuriyet mahallesi’nde yakalandı
Ruhsatsız tabanca ve tüfekleri satamadan yakalandı
Bırakın bu şehir liyakatla yönetilsin

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar