Afyonkarahisar
DOLAR32.3233
EURO35.0886
ALTIN2282.2

Başkan Zeybek Afyon masası oluşturmalı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Zeybek Afyon masası oluşturmalı
Abone ol
DEVA Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Daylık, gündemde sıcaklığını koruyan yıkım kararı alınan 2. Belediye Şehir Çarşısı ile ilgili Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e çağrı yaptı. Daylık, “Bu vesile ile buradan sayın belediye başkanımız Mehmet Zeybek’ e bir çağrımız bir önerimiz olacak. Belediye Başkanımız bir Afyon masası oluşturmalı” dedi.

DEVA Partisi İl Başkanı Kadir Daylık, yıkım kararı alınan 2. Belediye şehir çarşısı ile ilgili Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e çağrıda bulundu. “.  Bütün siyasi parti il başkanları, mimarlar odası temsilcilerini, inşaat mühendislerini vs benzeri meslek örgütlerini bir araya toplamalı. Tüm ilgili kuruluşlar dosyalarını, projelerini getirerek Afyon için birlikte neler yaparız birlikte neler başarabiliriz bunları tartışmalı” diyen Daylık, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:
“2. belediye şehir çarşısı yıkım ihalesinin ileri bir tarihe alındığını örgendik. Umarız yaşanan mağduriyetler bu süreçte giderilir. Yerine yapılacak binada umarız başka bir belediye başkanına yıkım kararı aldıracak bir proje olmaz.  İlimizin en eski çarşılarının bulunduğu mekanlarda maalesef yapılan yanlış projeler ve kararlar sonrası çözümü olmayan veya zor olan sorunları beraberinde getiriyor. İlk yapılan 1. Belediye şehir  çarşısı yapılmadan önce eski hal binası çoğu Afyonlunun hafızasından silinememiş Afyonun simge binalarındandı. Hep duyarım büyüklerimden keşke eski hal yıkılmasaydı diye.  Maalesef alınan yanlış kararlarla yıkılan bu simge binalar eskiyi aratır duruma geldi. Eski hal binası yıkılmasaydı  bugün  2. Belediye şehir çarşısının yıkım kararı ve hak mağduriyetleri  konuşulmayacaktı. Önceki dönemlerde maalesef alınan yanlış kararlar hak sahiplerinin haklı itirazlarına dönüşmüş durumda.  İştişareden,  bilimden planlamadan uzak alınan kararlar on sene sonra, yirmi sene sonra karşımıza sorun olup çıkıyor. Günümüz şartlarında bu sorunlara Enflasyonunda eklenmesi , artan inşaat maliyetlerinin de eklenmesi , yenileme maliyetlerinin artması,artan enflasyonun tarihin en yüksek seviyelerine ulaşması, hesapta kitapta mağduriyetleri doğuruyor”
HEPİMİZ AFYON SEVDALISIYIZ İSEK BUNU YAPMALIYIZ
“Bu vesile ile buradan sayın belediye başkanımız Mehmet Zeybek’ e bir çağrımız bir önerimiz olacak” diyen Daylık sözlerine şöyle devam etti:
“Belediye Başkanımız bir Afyon masası oluşturmalı.  Bütün siyasi parti il başkanları, mimarlar odası temsilcilerini, inşaat mühendislerini vs benzeri meslek örgütlerini bir araya toplamalı. Tüm ilgili kuruluşlar dosyalarını, projelerini getirerek Afyon için birlikte neler yaparız birlikte neler başarabiliriz bunları tartışmalı. Madem hepimiz Afyon sevdalısıyız  Afyonkarahisar a karşı  sorumlu olduğunu hissediyoruz bunu yapmalıyız. Şahsen bende doğup büyüdüğüm bu kente bir  vefa borcum olduğunu hissediyorum.  Çoğu Afyonlu gibi bizde şehrimize sevdalıyız. Bu niyetle çalışıyoruz. Bu niyetle siyaset yapıyoruz. Afyon masası oluşturulsun ki  bizlerde taşın altına elimizi koyalım. Koyalım ki bakın bu kararları birlikte aldık diyelim. Bizlerde sorumlu olalım. Masaya Afyon için önemli sorunları, projeleri bırakalım.  ilimizin önemli kararlarını siyasi parti ayrımı yapmadan, birlikte tartışalım böylece ilimize katkı sağlayalım. Hepimizin ödediği vergilerle yapılan yatırımlarla harcamalarla  yap boz tahtasına dönüşen projelerin önüne geçelim. Geçmiş dönem belediyelerin yapmış olduğu hataları yapmayalım. Bu hatalardan birlikte ders çıkaralım. Bir belediye başkanı yapsın diğer yeni gelen yıksın olmasın 2. Belediye Şehir çarşında olduğu gibi olmasın.  Yıllar boyu halkımıza hizmet edecek projelere birlikte imza atalım.  DEVA Partisi olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Farklı bir karar alındığında bize göre yanlış olan bir kararda da bu karara biz itiraz etmiştik ama yapmadılar diyerek  eleştiri yapma hakkımızı da kullanalım. Demokrasiyi Afyon’da birlikte inşaa edelim.  Belediye Başkanı sayın Mehmet Zeybek, Taş üstüne taş konulduğu zaman Afyonkarahisar’ın menfatine yapılan her konuda her yatırımda belediye başkanımızın yanında da olalım. Biz buna hazırız” 
TARİHİ UZUN ÇARŞI RESTORASYON ÇALIŞMALARINI DESTEKLİYORUZ
“Afyonkarahisar güzel gelişmelerle, yerinde girişimlerle gastronomi kenti ilan edildi emeği geçen tüm siyasilerimizi, idarecilerimizi kutluyoruz” diyen Daylık sözlerini şu sözlerle noktaladı:
“Gastronomi kenti olduğumuzu bulunduğumuz her şehirlerde her ortamda  anlatıyoruz. Fakat bu unvan altında ezilmeyelim gerçekten Gastronomi kenti olduğumuzu tüm kesime is bat edelim. Bir öğlen yemeği yemek için bile afyona gidilebileceğini eksiklikleri gidererek tekrar ilan edelim.   Gastronomi kenti sağlam temeller üzerine otursun.  Şehir merkezindeki otopark sıkıntısının olması gastronomi kentine yakışmıyor. Trafik sorununun  olması gastronomi  kentine yakışmıyor. Şehir merkezine ulaşım sorununun olması gastronomi kentine yakışmıyor.  Afyonkarahisar gastronomi kenti ünvanımızı  birlikte geliştirmek için, alt yapısını birlikte oluşturmak için  DEVA Partisi olarak üzerimize düşen her göreve hazırız. Uzun çarşıda yapılan göze hoş gelen değişimlerin şehrimize önemli bir hava kattığının farkındayız ve destekliyoruz. Belediyemizi  bu konuda kutluyoruz. Yine bu caddelerde yaptığınız dış cephe değişikliklerinin yan sokaklarda da uygulanması gerektiğini düşünüyoruz. Uzun çarşının paralelinde olan sağındaki ve solundaki sokaklarda bağlantı yollarındaki binalarından dış cephe restorasyon çalışmalarına dahil edilmesi  gerekli  olduğunu düşünüyoruz.  DEVA Partisi olarak ilimizin menfaati için her türlü elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu ifade etmek isteriz. Çünkü bizler biliyoruz ki bir belediye başkanı seçilinceye kadar partisinin adına çalışmalar yapar. Seçildikten sonra tüm halkı için çalışır. Bizlerde Afyon menfaatinde birleşmeye hazırız. Deva partisi de bu bilinçle kuruldu ülkemizi seviyoruz. Memleketimizi seviyoruz”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yıkım kararı alınan çarşıda düğün rezervasyonları alınıyor iddiası!Önceki Haber

Yıkım kararı alınan çarşıda düğün rezerv...

İmrallı Köyü okulları yenileniyorSonraki Haber

İmrallı Köyü okulları yenileniyor

Yorum Yazın

Afyon’da yakalanan 9 göçmen sınır dışı edilecek
Etem Tem fotoğraf yarışmasıyla yad edilecek
İyi Parti’den istifa edip AK Partiye katıldılar
Erdal Karaman'ı destekleyeceğim deyip adaylıktan çekildi
Yağcı’dan Modern Kamyon Garajı sözü
Vatanına milletine bağlı Afyon halkı Pazar günü sandıkları patlatacak
En fazla kitap okuyan ödülü Harun Küçük’ün oldu
Afyon’un kadın Valisi, kadın Bakanı var!
1 Nisan sabahı itibariyle hizmete başlıyoruz
Özel sporcu Münevvere’den bir zafer daha!
Desteksiz atanlar 5 ay sonra çöpleri toplayamaz, suları akıtamaz!
Kendi harçlıklarıyla ramazan kolisi hazırladılar
Köksal: 20 yıldır tutulmayan sözlerin hesabı sandıkta sorulacak
Afyon’lular değişim isteğini sandıkta göstermeli
110 kişilik dev kadrosuyla ‘Cumhuriyete doğru’ büyüledi
Bakan Kacır ve Gezeravcı Afyon’a geliyor
20 yıldır yapılamayan birçok icraat bugün vaat olarak sunuluyor!
Rant merkezli değil, hak merkezli kentsel dönüşümü yapacağız!
Nesli tükenmekte olan kızıl şahin yaralı olarak bulundu
Uyuşturucu ticaretinden aranıyordu Salar beldesinde yakalandı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar