TARIM VE HAYVANCILIK GIDA FUARI
Afyonkarahisar
DOLAR32.5722
EURO34.8338
ALTIN2500.7

AKÜ’NÜN 17 PROJESİ DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AKÜ’NÜN 17 PROJESİ DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI
Abone ol
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğretim elemanlarının, 2022 yılında yürüttüğü; Avrupa Birliği (AB), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Afyon Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. (Zafer Teknopark A.Ş.) ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenen 17 projesi, toplam 5,5 milyon TL ve 80 bin Avro destek almayı başardı.

AKÜ bilim insanlarınca 2022 yılında desteklenmeye uygun görülen toplam 17 projenin 11’ini 2,9 milyon TL bütçe ile TÜBİTAK projeleri oluştururken, 2 AB projesinin bütçesi 79 bin Avro ve 82 bin TL olmuştur. AKÜ’nün Zafer Teknopark ve KOSGEB destekli 3 projesinin toplam bütçesi 2 milyon TL olurken, 1 adet projesi ise TÜSEB tarafından 473 bin TL bütçe ile desteklendi.

AB PROJESİ 79 BİN AVRO DESTEK ALDI

2022 yılında TÜBİTAK tarafından desteklenen 11 projenin 4 tanesi 1002 (Hızlı Destek Programı), 3 tanesi 1001 (Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Programı) projelerinden oluşurken, diğerleri 1505 (Üniversite-sanayi iş birliği programı), 3501 (Kariyer Geliştirme Programı), 2237 (Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı) ve COST 2519 (uluslararası) türünde projelerden oluşmaktadır.

AKÜ Teknoloji Fakültesi ile birlikte Polonya, Slovakya ve Ukrayna’dan üniversitelerin yer aldığı “Malzeme Bilimi Yüksek Lisans-Yeni Bir Yüksek Lisans Programı Geliştirme” isimli AB projesi 79 bin Avroluk bütçesi en fazla desteği alan proje oldu. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde geliştirilen “Çocuklarda Bilişsel Performansı Arttırmak İçin Yazılım ve Ürün Geliştirme” adlı Zafer Teknopark ve KOSGEB  projesi ise 1 milyon 35 bin TL bütçe ile ikinci sırada yer aldı. AKÜ Mühendislik Fakültesi projesi olan “Ni-CoWB Nanokompozitlerinin Sentezlenmesi ve Karakterizasyonu” adlı TÜBİTAK 1001 projesi ise 837 bin 480 TL bütçe ile üçüncü sırada yer aldı.

17 PROJENİN 7’Sİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ’NDEN

AKÜ bilim insanlarının desteklenmeye uygun görülen toplam 17 projesinden 7’si Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerinin projelerinden oluşurken, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin 3, İscehisar Meslek Yüksekokulunun ise 2 projesi desteklenmeye uygun bulundu. Fen Edebiyat Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Afyon Meslek Yüksekokulu ve Teknoloji Transfer Ofisinin ise 1’er projesi destek aldı.

EMEK VEREN HERKESİ TEBRİK EDİYORUM

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ Stratejik Planında belirtilen “bilimsel araştırma ve yayın yaparak bilgi üretmek” amacının gerçekleştirilmesi noktasında AKÜ bilim insanlarınca çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Bu noktada toplumumuza ve paydaşlarımıza katkı sağlamak üzere üniversitemiz bilim insanlarının araştırma çalışmaları sürmektedir. Bu araştırmaların pek çoğu da başta TÜBİTAK ve AB olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarca desteklenmeye uygun görülmüştür” dedi.  Karakaş, “2022 yılında AKÜ öğretim elemanlarınca yazılan toplam 17 proje, 5 milyon 500 bin TL ve 80 bin Avro bütçe ile kabul edilerek desteklenmiştir. Emek veren tüm öğretim elemanlarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ŞEHRİN KALBİ UZUNÇARŞI YENİLENİYORÖnceki Haber

ŞEHRİN KALBİ UZUNÇARŞI YENİLENİYOR

MUHTARLARI DİNLEDİ, TALEPLERE ÇÖZÜMLER ÜRETTİSonraki Haber

MUHTARLARI DİNLEDİ, TALEPLERE ÇÖZÜMLER Ü...

Yorum Yazın

Böcek olayına savcılık inceleme başlattı
Emet: Bugün Türk dünyasının problemi milli şuur eksikliği
4 yıl 9 ay hapis cezasıyla aranan zanlı yakayı ele verdi
Nüfus Müdürlükleri hafta sonu açık
Haluk Levent Afyon’a geliyor
CHP zihniyetinin bu kadar kısa sürede tekrar hortlamasını beklemiyorduk!
Sığınmacılara ait kaçak işyerleri mühürlendi!
Taşoluk ÇPAL güreşte Türkiye ikincisi oldu
Afyon’da Kentsel Arama ve Kurtarma ekibi kuruldu
Bolvadin’de yağmur duasına çıkan köylüler 4 bin kişilik yemek dağıttı
Fırtına geliyor!
İGM’nin yeni başkanı belli oldu
Bakan Uraloğlu Afyon’a geliyor
Afganistan kültürü Afyon’da tanıtıldı
Erkeklerde Sevinç Turunç kızlarda Karaaslan Ortaokulu şampiyon oldu
Liyakatsız personelle, liyakatlı personel değişimi var!
FETÖ üyesi kadın cumhuriyet mahallesi’nde yakalandı
Ruhsatsız tabanca ve tüfekleri satamadan yakalandı
Bırakın bu şehir liyakatla yönetilsin
Bu dönem Belediyenin en başarılı birimi şehir tiyatrosu olacak gibi görünüyor!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar