Afyonkarahisar
DOLAR32.3793
EURO34.9879
ALTIN2325.9

Afyonluları 3 beyaz ve kırmızı et tüketimi öldürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Afyonluları 3 beyaz ve kırmızı et tüketimi öldürüyor
Abone ol
TÜİK verilerine göre Afyonkarahisar’daki ölümlerin yüzde 41’nin dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklanması nedeniyle bu hastalıkların nedeni araştırılıyor. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran, Afyonkarahisar’da hamur işi ve et tüketiminin fazla olması nedeniyle dolaşım sistemi hastalıklarının yoğunlukta olduğunu söyledi.


Dolaşım sistemi hastalıklarından ölenler illere göre incelendiğinde, 2020 yılında dolaşım sistemi hastalıklarına bağlı ölüm oranının en yüksek olduğu iller sıralamasında Afyonkarahisar ilk 10’a girdi. Afyonkarahisar’da 2020 yılında yaşanan ölümlerin yüzde 41.2’si dolaşım sistemi hastalıkları kaynaklandı. 
“AFYON’DA KIRMIZI ET TÜKETİMİ OLDUKÇA FAZLA”
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Duran, dolaşım sistemi hastalıklarının Afyonkarahisar’da diğer illere göre oldukça fazla olduğunu belirterek, kentte dolaşım sistemi hastalıklarına bağlı ölümlerin soy yıllarda arttığını kaydetti. 
Duran, “Maalesef Afyonkarahisar ilinde dolaşım sistemine bağlı hastalıklar diğer illerimize göre belirli şekilde fazla görülmekte. Dolaşım sistemi hastalıkları bildiğiniz üzere başta kalp atar damar kılcal damar gibi yapısal faktörleri etkileyen hastalıklardır. Bu yapılardan tutulum yerine göre başta koroner kalp hastalığı, inme, yüksek tansiyon, ritim problemleri kardiyomiyopati dediğimiz hastalık gurupları bu hastalıklar arasında yer almaktadır. Tabi Afyonkarahisar ilinde bu hastalığın fazla olması daha geniş anlamda konuşmak gerekirse, dolaşım sistemi hastalıkları en başta beslenme alışkanlığı bunun için bizim hep uyardığımız 3 beyaz diye söylediğimiz un, tuz ve şekere dikkat edilmemesi ve bir de ilimizde maalesef kırmızı et tüketiminin daha fazla olması bunun yanında istemediğimiz bir takım kötü alışkanlıkların başta sigara alkol gibi bunların etkilemesiyle beraber bu hastalıklar başka illere göre Afyonkarahisar ilinde biraz daha fala görülmektedir tabi biz bu hastalara başta diyete uymaları daha sonrasında egzersiz harekelerini mutlak suretle yapmaları stresten uzak düzenli bir uyku alışkanlıkları olduğu takdirde bu hastalıklara yakalanmama riskinin daha fazla olacağı bu hastalıklardan korunabileceklerini biz burada uyarmak istiyoruz. Tüm bunlara rağmen bu hastalığa yakalanan, bu hastalık belirtileri olan kişilerin hastanemize başvurduğu takdirde ilgili kliniklerimize tedavileri ve bunlara yönelik yaklaşımları yol göstermeleri hastanemiz bünyesinden yapılmaktadır” diye konuştu. 
“KARDİYOLOJİ VE NÖROLOJİ KLİNİKLERİNDE YOĞUNLUK VAR”
Kardiyoloji ve nöroloji bölümünde yoğunluk olduğunu belirten Duran, “Kardiyoloji ve nöroloji kliniklerine hastalarımız ağırlıklı olarak başvurmakta ve buradaki ilgili hekim arkadaşlarımız hastalara yol göstermektedir. Bu iki birimde gerçekten yoğunluk var bu bizim günlük yaptığımız anjiyo sayesinde nöroloji bölümüne yatan hastaları da belirli bir şekilde kendini göstermektedir” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP İl Başkanı şov arıyorsa kendi Genel Başkanı ve Milletvekilinin paylaşımlarına baksınÖnceki Haber

CHP İl Başkanı şov arıyorsa kendi Genel...

Öldürdüğü şahsın telefonunu eşine hediye ettiSonraki Haber

Öldürdüğü şahsın telefonunu eşine hediye...

Yorum Yazın

FETÖ üyesi Hüdai kaplıcalarında yakalandı
Afyon’lu esnaflarımızın her daim destekçisiyiz
Her mahalleye kreş açacağız
Her yerde aranan şahıs saklandığı köyde yakalandı
Kontrolden çıkan araç takla atıp şarampole devrildi
Otomobil motosiklete çarptı amca-yeğen yaralandı
Afyon’da yaşayan Taş Medreselilerden CHP zihniyetine tokat gibi cevap!
Aile ve Gençlik fonu’na 6 bin 299 başvuru
Bende astronot tipi var mı?
Köksal: Proje üretmek değil, hayata geçirmek önemlidir
Mutlu şehir Afyon’u birlikte inşa edeceğiz
Yağcı: Emekçiyle el ele şehri şaha kaldıracağız!
Bunlar bırakın ülke yönetmeyi Afrika’da kabile bile yönetemez!
TOKİ’deki tüm sikintilari ilk 3 ayda çözeceğiz
İktidar partisi günü kurtarmak için çırpınıyor!
Projelerimizi Afyon halkının ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda hazırladık
Dinar’lı Uzman Çavuş hayatını kaybetti
Yağcı: Birlikte başaracağız
AK Parti’nin Afyon’a reva gördüğü yoksulluğu bitireceğiz!
Kübra Saltık başarıya doymuyor

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar