TARIM VE HAYVANCILIK GIDA FUARI
Afyonkarahisar
DOLAR32.5449
EURO34.8771
ALTIN2478.7

Afyonkarahisar OSB’ye modern TEKNOPARK binası yapılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Afyonkarahisar OSB’ye modern TEKNOPARK binası yapılacak
Abone ol
Finansmanı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılacak olan OSB Teknopark binası için Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi yönetimi yer tahsisi yaptı. Teknopark binasının inşaatını yapacak olan firmaya yer tahsisi gerçekleştirilirken, ilerleyen günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katılacağı bir temel atma programı düzenleneceğini açıklandı.

5 Haziran 2021 tarihli 4074 Sayılı Cumhurbaşkanlığı kararıyla ilan edilen, Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi Ek Alanı Teknopark Binası inşaatı için arsa tahsisi yapıldı. Teknopark binası yapılacak olan bölgede incelemelerde bulunan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay ve Zafer Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir’ın katılımıyla Teknopark binasının inşaatını yapacak olan firmaya yer tahsisi gerçekleştirildi.
TEMEL ATMA TÖRENİNE BAKAN VARANK KATILACAK
Yer tahsisi ile ilgili konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, temel atma töreninin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın teşrifleriyle gerçekleştirilmesinin planladığını söyledi. Karakaş,  Zafer Teknopark OSB Ek Alanında yer tahsisi ve ihalesinin yapıldığını belirterek, en kısa sürede binanın temelinin atılacağını kaydetti.
Afyonkarahisar OSB Teknopark Ek Alanında yaklaşık 9 bin 995 metrekarelik alan üzerine yapılacak binanın kapalı alanının ise yaklaşık olarak 6 bin metrekare olacağını belirten Karakaş, bu alanda 40 AR-GE ofisi ve idari ofisler ile 14 üretim atölyesinden oluşan modern bir Teknopark binası inşa edileceğini ifade etti.
Karakaş, şöyle konuştu: “Afyonkarahisar-Uşak Zafer Teknopark’ın Afyonkarahisar OSB alanında yer tahsisini gerçekleştiriyoruz. İki hafta önce Valimiz Doç. Dr. Sayın Kübra Güran Yiğitbaşı’nın başkanlığında, milletvekillerimizle ile birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bir ziyarette bulunmuştuk. Sayın Bakanımız Mustafa Varank’ın tensipleriyle buraya bir Teknopark binası yapılması kararlaştırıldı. Binanın finansmanı bakanlığımız tarafından sağlanacak. Yeri, OSB tarafından tahsis edildi. Bölgemiz geçen yıl Cumhurbaşkanlığı tarafından Teknopark alanı ilan edilmişti. Alanımızın ihalesi yapıldı ve bugün firmaya yer tahsisi yapacağız. Bugünden itibariyle alana kazma vurulacak. İleriki tarihlerde ise inşallah Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın teşrifleriyle temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Üniversitemiz, Organize Sanayi Bölgemiz ve Afyonkarahisar’ımıza hayırlı olsun.”
Yer tahsisinin yapıldığı törene AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay’ın yanı sına Zafer Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, OSB Bölge Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu, AKÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Ömer Gürcan, Yüklenici Firma Temsilcisi İlker Olgun katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
PENÇE KİLİT HAREKÂTI ŞEHİDİ HAKAN KÖROĞLU MEMLEKETİNE GETİRİLDİÖnceki Haber

PENÇE KİLİT HAREKÂTI ŞEHİDİ HAKAN KÖROĞL...

Afyonkarahisar şehidi ebediyete uğurlandıSonraki Haber

Afyonkarahisar şehidi ebediyete uğurland...

Yorum Yazın

Birim müdürü, başkan yardımcıları Zabıta Karakoluna sürüldü
Böcek, kamera varsa soruşturma başlatıp neticesi kamuoyuna açıklanmalı!
120 zeki öğrenci yarıştı
Tarım, hayvancılık ve gıda fuarı kapılarını açtı
Kongreye kadar görevimin başındayım
Afyon’da Bocce, Petank ve Volo heyecanı yaşandı
Kaplan ve Uysal A Milli Takımda
Tekirdağ’da Taşoluk rüzgarı esti!
Marble İzmir fuarında Afyonkarahisar rüzgarı
Başkan Köksal’dan Zafer Müzesi için resmi başvuru!
CHP’de liyakat anlayışı CHP’li olmaktan geçiyor!
5 yıldır aranan 74 yaşındaki cinayet zanlısı Manisa’da yakalandı
Polis ekiplerinden 3 farklı adrese baskın!
Afyon’un en eski spor kulübü Türkiye sıralamasında 15. sırada
Afyon’da 1 organizatör ve 46 göçmen yakalandı
Afyonspor PFDK’da
Minik eller resim atölyesi sergisi açıldı
Afyon’da 45 günde 150’ye yakın kişi gözaltına alındı
Uyuşturucu kullanan ve satan 3 kişi gözaltına alındı
33 bin 720 kök haşhaş imha edildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar