Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.5492
EURO34.8523
ALTIN2427.3

AFYONKARAHİSAR BİR İLK GERÇEKLEŞTİ KİTAP MEZATI AÇILDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AFYONKARAHİSAR BİR İLK GERÇEKLEŞTİ KİTAP MEZATI AÇILDI
Abone ol
Afyonkarahisar’da ilk kez bir kitap mezatı açıldı. İkinci el kitapların yer aldığı mezat, her 15 günde bir yapılacak. Konuyla ilgili bilgi veren Sinada Yayınevi sahibi İbrahim Öz, “Bu mezatı düzenleme amacımız, insanların eski kitaplara dokunmasını sağlamak, sahaf kültürünü yaşatmak” dedi.

Afyonkarahisar’da ilk kez bir yayınevi ikinci el kitap, dergi, efemera ve kartpostların yer aldığı “Afyon kitap mezatı” açtı. Sinada Yayınevi sahibi İbrahim Öz tarafından hayata geçirilen kitap mezatına ilgi, ilk gün beklenenden yoğun oldu.

Konuyla ilgili Sinada Kitapevi Sahibi İbrahim Öz, Medya03 Koordinatörü Songül Kayar’a konuştu. “Afyonkarahisar’ın ilk kitap mezatı diyebilirim” diyen Öz şunları söyledi: “Mezatı yapma amacımız insanların eski kitaplara dokunmasını sağlamak, sahaf kültürünü yaşatmak, dijital kültürde insanların kitapla buluşmasını sağlamak. Bu mezat Afyonkarahisar’ın ilk kitap mezatı diyebilirim. Daha önce yapılmadı. 18 yıldır kitap sektöründeyim. 8 yıldır kendi işletmemde yayın, kitap satışı ve 2 el kitap toplama işleri yapıyorum. Afyonkarahisarda yayıncılık hayatına devam ediyorum” dedi.

AFYONKARAHİSAR’DA KİTAP OKUMA ORANI YÜKSEK

“Kitap fuarlarına katılımları gördük. Afyonkarahisar’da fazlasıyla kitap okuyan insan var” diyen Öz, sözlerini şöyle noktaladı:  “Afyonkarahisar’da insanların kitaba bakış açısını değerlendirmek istersek çok farklı insanlar var. Bu insanlar nasıl kitap okuyor diye düşünüyorsunuz, ama fazlasıyla kitap okuyan insan var. Kitap fuarlarında da gördük. Yoğun katılım oluyor. Artan enflasyon oranlarından dolayı ikinci el kitaplarına son dönemlerde ilgi arttı. 15 günde bir bu mezatı açmayı düşünüyoruz. Dışarıdan kitaplarını getirenler olursa onlarda bu mezatta kitaplarını satma şansları olur” diye konuştu.

KİTAP OKUYACAĞIZ, TARTIŞACAĞIZ

Kitap mezatına katılan genç yazarlardan Melih Maden’de kitap etkinliklerinin artarak devam edeceğini söyledi. Maden, “2020 yılında çıkan Kötü adlı polisiye romanın yazarıyım. Bu yıl Afyonkarahisar’da yepyeni etkinlikler oluşturmaya başladık. Sinada Kitapevi İbrahim Öz’ün öncülüğünde Afyonkarahisarda kitap okuma etkinliğinin startını verdik. 25 Eylül Pazar günü kitap okurlarımız ile biraraya gelip, tüm kitapları okuyup tartışacağız” dedi.

ETKİNLİKLERİMİZ PAZAR GÜNÜ OLACAK

“Türkiye’de kitap okuma oranı az ancak bu oran Afyonkarahisar’da yüksek. Bizim amacımız kültürel etkinliğimizi artırabilmek için çeşitli alanlarda anma kitap fuarı olsun, anma kitap mezatları olsun Afyonkarahisar’da kitap okuma etkinliğini oluşturarak insanların kitap okuma alışkanlığını artırmak, insanlarla sağlıklı iletişim kurmak istiyoruz. İnsanların kitap okumalarını ve okudukları kitapları tartışmaya açmak istiyoruz. Bu etkinliğimize katılım şartları çok basit. Kitap okuma etkinliğimizde bizim belli kitap okuma komisyonumuz var. Komisyonumuzla belirlemiş olduğu kitapları bizlere bildiriyorlar. Kitapları okuduktan sonra 15 günde bir yapılan etkinlikte biraraya gelip tartışıyoruz” dedi.

Maden, herkese etkinliklerine katılmaya davet etti.


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
VAATLER ARASINDA İKRAMİYE, ÜCRETSİZ YEMEK VE ULAŞIM VARÖnceki Haber

VAATLER ARASINDA İKRAMİYE, ÜCRETSİZ YEME...

AFYONSPOR İLK YARIYI ÖNDE KAPATTISonraki Haber

AFYONSPOR İLK YARIYI ÖNDE KAPATTI

Yorum Yazın

AGC Başkanı Akar'ın eş’i kazada yaralandı
Muhasebe Yetkilisinin Sayıştay’a karşı mali sorumluluğu
Ortapınar Köyü'ne su müjdesi!
Atatürk’e hakaret edenlere bir şey söyleyemiyorsunuz!
Uyuşturucu taciri 2 kişi yakalandı
Her zorluk yeni bir başlangıçtır
Afyon’da MHP’li Belediye Başkanları buluştu
Frig vadisi muhteşem güzelliğiyle hayran bırakıyor
Yeni Huzurevi’nin ihale tarihi belli oldu
Şampiyon Şuhut’un rakipleri belli oldu
Şampiyon Ali Karaman
Afyon’da çocuklar 23 Nisan’ı doyasıya yaşadı
Afyon’da yol verme kavgasında kan aktı
Haluk Levent Afyon’u salladı
Vali Erva’dan çikolata ve şeker dağıtılsın talimatı geldi!
Zafer meydanında 23 Nisan şenliği coşkusu yaşandı
Tarım Fuarı’ndan ekonomiye 750 Milyon TL’lik katkı
Mısırlıoğlu: Şu an en iyi sizi biz anlıyoruz
Haluk Levent konseri etkilenir mi?
Çocuklardan Başkan Köksal’a tavsiyeler!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar