Afyonkarahisar
DOLAR32.3762
EURO35.0141
ALTIN2325.4

Afyon'da 51.500 öğrenciye hikaye kitabı dağıtılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Afyon'da 51.500 öğrenciye hikaye kitabı dağıtılacak
Abone ol
Afyonkarahisar’da sömestri tatili öncesi Figen Yaman Coşar'ın kaleme aldığı 2. ve 3. sınıflardan 21.000; 4, 5 ve 6. sınıflardan ise 30.500 olmak üzere toplam 51.500 öğrenci için iki ayrı hikâye kitabı tatil öncesi dağıtılması amaçlanıyor.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın göreve başladığından bu yana üzerinde önemle durduğu ve öncelik verdiği ilimizdeki eğitim öğretim fırsatlarının iyileştirilmesi ve okuma alışkanlığının artırılması amacıyla bizzat kendilerinin başlattığı ‘’Hem Okuyorum Hem Şehrimi Tanıyorum’’ projesinde sona gelindi.
Afyonkarahisar Valiliği ile Erdem Çocuk Yayınları işbirliğinde iki ayrı hikâye kitabı hazırlandı. Geçtiğimiz aylarda başlatılan proje kapsamında ilimizde ve ilçelerimizde eğitim gören ilk ve orta öğretim öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve aynı zamanda bu alışkanlığı kazanma sürecinde şehrimizi daha yakından tanıma imkânına kavuşmalarını sağlamak amaçlanmaktadır.
ÇOCUKLARIMIZ ERKEN YAŞLARDA KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANMALI
Eğitim ve kültür alanını iki öncelikli alan olarak belirleyen Valimiz Yiğitbaşı, projeye dair detayları şu sözlerle ifade etti: “Proje kapsamında öğrencilerin erken yaşlarda hem ülkemizin entelektüel mirasını hem yaşadıkları şehrin kültürel değerlerini öğrenmeleri ve eğitim hayatlarının ilerleyen süreçlerine istikrarlı bir kitap okuma alışkanlığı ile devam etmeleri, onları hem iş hayatlarında hem de özel hayatlarında daha nitelikli bireyler haline getirecektir.
Çocuklarımızın erken yaşlarda kitap okuma alışkanlığı kazanması, onlara bu süreçte kazandıracağımız en önemli alışkanlıklardan birisidir. Öğrencilerimizin ilk ve orta öğretim düzeyinde bu alışkanlığı kazanması onları geleceğe daha iyi hazırlayacaktır. Aynı zamanda bir şeyleri öğrenmeyi öğrenmiş, kendi kendini eğitebilen öğrenciler hayatlarında daha başarılı olacaktır. Bunun yanında, öğrencilerimizin zengin bir kültürel mirasa sahip şehrimizi tanımaları, şehrimizin tarihini ve kültürel mirasını öğrenerek yetişmeleri şehrimiz için bir vefa borcudur. Kitap okumanın aynı zamanda çocuklarımız için yaşadıkları şehrin tarihini, kültürünü ve özellikle bizim şehrimiz için gastronomisini anlatacak bir araç olduğunu da unutmamalıyız.”
VALİ YİĞİTBAŞI KARNE GÜNÜNDE KİTAP HEDİYE EDECEK
20 Ocak Cuma günü sömestr tatiline başlarken Vali Yiğitbaşı’nın, Merkeze bağlı Sülün’de Balı-Mubahat Açıkgözoğlu ilk ve ortaokulunda öğrencilere karneleri ile birlikte proje kapsamında Figen Yaman Coşar'ın kaleme aldığı 2. ve 3. sınıflardan 21.000;  4, 5 ve 6. sınıflardan ise 30.500 olmak üzere toplam 51.500 öğrenci için iki ayrı hikâye kitabı tatil öncesi dağıtılması amaçlanıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afyonkarahisar'da kamyonetler çarpıştı ortalık savaş alanına döndüÖnceki Haber

Afyonkarahisar'da kamyonetler çarpıştı o...

Halaç ailesi Emirdağ’a tesis kuruyorSonraki Haber

Halaç ailesi Emirdağ’a tesis kuruyor

Yorum Yazın

FETÖ üyesi Hüdai kaplıcalarında yakalandı
Afyon’lu esnaflarımızın her daim destekçisiyiz
Her mahalleye kreş açacağız
Her yerde aranan şahıs saklandığı köyde yakalandı
Kontrolden çıkan araç takla atıp şarampole devrildi
Otomobil motosiklete çarptı amca-yeğen yaralandı
Afyon’da yaşayan Taş Medreselilerden CHP zihniyetine tokat gibi cevap!
Aile ve Gençlik fonu’na 6 bin 299 başvuru
Bende astronot tipi var mı?
Köksal: Proje üretmek değil, hayata geçirmek önemlidir
Mutlu şehir Afyon’u birlikte inşa edeceğiz
Yağcı: Emekçiyle el ele şehri şaha kaldıracağız!
Bunlar bırakın ülke yönetmeyi Afrika’da kabile bile yönetemez!
TOKİ’deki tüm sikintilari ilk 3 ayda çözeceğiz
İktidar partisi günü kurtarmak için çırpınıyor!
Projelerimizi Afyon halkının ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda hazırladık
Dinar’lı Uzman Çavuş hayatını kaybetti
Yağcı: Birlikte başaracağız
AK Parti’nin Afyon’a reva gördüğü yoksulluğu bitireceğiz!
Kübra Saltık başarıya doymuyor

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar