TARIM VE HAYVANCILIK GIDA FUARI
Afyonkarahisar
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Afyon’a Karayolları Bölge Müdürlüğü yakışır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Afyon’a Karayolları Bölge Müdürlüğü yakışır
Abone ol
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2023 yılı Plan Bütçe Komisyon görüşmelerinde konuşan Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Ülkemizin, güneyinden kuzeyine, doğusundan, batısına tüm yollar Afyonkarahisarımızdan geçmektedir. Türkiye’nin en önemli kavşak noktalarından birisi olan ilimize tekrar Karayolları Bölge Müdürlüğünü istiyoruz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçesinin hayırlı olması temennisinde bulunan MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Sayın Bakanım Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınızın tüm politikalarında; Tüm ulaşım ve iletişim modlarınızla akıllı sistemleri yaygınlaştırmayı, bu anlayışla sistemlerde, seyahat sürelerinin azaltılmasını, trafik güvenliğinin artırılmasını, mevcut yol kapasitelerinin daha etkin ve daha verimli kullanılmasını, enerji verimliliğini artırarak ülke ekonomisine katkı sağlamayı ve çevreye verilen zararları azaltmayı amaçlıyorsunuz. Türkiye’nin kalkınmasına çok önemli destekler veriyorsunuz. 18 Mart 2022’de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi ve Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi’nin açılışını gerçekleştirdiği, Türkiye’nin en büyük projeleri arasında yer alan, 2023 metre ile dünyanın en uzun orta açıklığa sahip köprüsü olma özelliği taşıyan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışı ile göğsümüz kabardı. Gururlandık. Allah razı olsun”
YÜK VE YOLCU TAŞIMACILIĞINDA AFYON ÇIĞIR AÇACAK
2025 yılında tamamlanacak olan Ankara - Afyonkarahisar - Uşak - İzmir yüksek hızlı tren hattı ile Afyonkarahisar’da yük ve yolcu taşımacılığında çığır açılacağını vurgulayan Milletvekili Taytak, “Afyonkarahisar ilimiz, Ege bölgesinin doğuya doğru İç Anadolu Bölgesine sokulan İç Batı Anadolu bölümünde yer alan, Kuzey-güney, doğu-batı arasındaki yolların geçiş güzergahı olan, Türkiye’nin kesişim noktasında yer alan, Anadolu’nun kilidi olarak ifade edilen ilimizdir. Afyonkarahisar ilimiz için ciddi yatırımlara imzalar attınız. 6 Ekim 2020 tarihinde altyapı ihalesini imzaladığınız, Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir YHT projesi sayesinde Afyonkarahisar'ı yüksek hızlı trenle İstanbul'a, Ankara'ya ve İzmir’e bağlayacak ve 824 kilometrelik mesafenin seyahat süresi 14 saatten 3,5 saate inecektir. Ankara - Afyonkarahisar - Uşak - İzmir hızlı tren hattı yapılan programa göre, 2025 yılında tamamlanacak ve Afyonkarahisar yük ve yolcu taşımacılığında çığır açacaktır. Afyonkarahisar sınırları içerisindeki demiryolları yenilendi. Gar binasını restore edildi”
BÖLÜNMÜŞ YOLLARIN TAMAMLANMASINI BEKLİYORUZ
İlimizdeki bölünmüş yolların tamamlanmasını da talep eden Milletvekili Taytak, “Afyonkarahisar'ın ulaşım ve iletişim yatırımları için 8 milyar 980 milyon liraya yakın harcama yapıldı. İlimizde, 2000’li yıllarda başlayan bölünmüş yol projeleri, sürecin devamında 585 kilometreye çıkarılmıştır. 22 km uzunluğundaki Afyonkarahisar-Şuhut bölünmüş yol projesinin son üst tabakasının ve Emirdağ-Çay-Bolvadin bölünmüş yolunun 4 km’lik kısmının önümüzdeki sezonda tamamlanacağı ifade edilmiştir. Bir an önce bu yolların bitirilerek bölünmüş yolların tamamlanmasını beklemekteyiz”
KARAYOLLARI BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ AFYON’A TEKRAR KURULMALI
Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün Afyonkarahisar’a tekrar kurulmasını gerektiğinin altını da çizen Milletvekili Taytak, “Sayın Bakanım, Ülkemizin, güneyinden kuzeyine, doğusundan, batısına tüm yollar Afyonkarahisarımızdan geçmektedir. Türkiye’nin en önemli kavşak noktalarından birisi olan ilimizde 727 km karayolu bulunmaktadır. 1979 yılında Karayolları 18. Bölge müdürlüğü Afyonkarahisar ilimiz için kurulmuştur. Ancak 12 Eylül askeri darbesiyle birlikte Afyonun Karayolları Bölge Müdürlüğü maalesef lağvedilmiş, sonrasında da kurulmamıştır. Konya ve Antalya bölge müdürlüklerinin sınırları içerisinde yer alan ilimiz, Karayolları Bölge Müdürlüğünü hak etmektedir. Ankara- İzmir karayolu üzerinde 1. Organize Sanayi Bölgesi karşısında bulunan, 90 bin metrekarelik alana 12 bin metrekarelik kapalı hizmet binası yapılmış ve bu bina bölge müdürlüğü hizmeti verecek kapasitedir. Bu bölgeye bölge müdürlüğü yakışır Sayın Bakanım desteklerinizi bekliyoruz. Sayın Bakanım, yaz dönemi boyunca geçim kaynakları patates alım ve satımı olan, Şehirler arası tır ve kamyon giriş çıkışlarının yoğunluğundan kaynaklı mağduriyetlerinin giderilmesi için, Afyon-Şuhut yolu güzergahı üzerindeki Nuribey Kasabasına giriş hattına cep konulması önem arz etmektedir. İlginizi bekliyoruz. Ayrıca enlerin ve ilklerin projelerini Türk milleti ile buluşturduğunuz için size ve kıymetli ekibinize teşekkürlerimi sunuyorum.  2023 yılı bütçenizin hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
112 okul çevresinde Polis denetim yaptıÖnceki Haber

112 okul çevresinde Polis denetim yaptı

45 seramik sanatçısının yapıtları bu sergideSonraki Haber

45 seramik sanatçısının yapıtları bu ser...

Yorum Yazın

Dinar’da feci kaza ölü ve yaralılar var!
Böcek olayına savcılık inceleme başlattı
Emet: Bugün Türk dünyasının problemi milli şuur eksikliği
4 yıl 9 ay hapis cezasıyla aranan zanlı yakayı ele verdi
Nüfus Müdürlükleri hafta sonu açık
Haluk Levent Afyon’a geliyor
CHP zihniyetinin bu kadar kısa sürede tekrar hortlamasını beklemiyorduk!
Sığınmacılara ait kaçak işyerleri mühürlendi!
Taşoluk ÇPAL güreşte Türkiye ikincisi oldu
Afyon’da Kentsel Arama ve Kurtarma ekibi kuruldu
Bolvadin’de yağmur duasına çıkan köylüler 4 bin kişilik yemek dağıttı
Fırtına geliyor!
İGM’nin yeni başkanı belli oldu
Bakan Uraloğlu Afyon’a geliyor
Afganistan kültürü Afyon’da tanıtıldı
Erkeklerde Sevinç Turunç kızlarda Karaaslan Ortaokulu şampiyon oldu
Liyakatsız personelle, liyakatlı personel değişimi var!
FETÖ üyesi kadın cumhuriyet mahallesi’nde yakalandı
Ruhsatsız tabanca ve tüfekleri satamadan yakalandı
Bırakın bu şehir liyakatla yönetilsin

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar