Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.565
EURO34.9346
ALTIN2439.6

AFSÜ’de tedavi edilen depremzede sayısı açıklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AFSÜ’de tedavi edilen depremzede sayısı açıklandı
Abone ol
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde 17 Şubat 2023 itibariyle 3’ü yoğun bakımda 13’ü yatan olmak üzere toplam 307 hastanın tedavisinin yapıldığı, 41 hastanın da tedavileri tamamlanarak taburcu edildiği öğrenildi.

Milletimizi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası harekete geçen AFSÜ Rektörlüğü, öncelikli olarak ikametleri ya da nüfus kayıtları deprem bölgesinde olan 543 öğrencimiz ile 102 akademik ve idari personelimiz ile irtibat kurularak kendilerinin ve yakınlarının ihtiyaçları konusunda psiko-sosyal destek çalışması başlattı. Bu kapsamda deprem bölgesindeki öğrencilerimizin durumlarını ve taleplerini üniversitemize bildirmesi için bir telefon hattı (0272 246 33 35/40510) ve e-posta adresi ([email protected]) tahsis edilerek irtibat kurulabilen 532 öğrencimizin ihtiyaçlarının ve taleplerinin bölgedeki ekipler tarafından giderilmesine çalışıldı.
REKTÖR OKUMUŞ 1 MAAŞINI BAĞIŞLADI
Depremin ilk gününden itibaren resmi kurumlar tarafından yürütülen yardım çalışmalarında depremzedelere yardım eli uzatmak için kenetlenen AFSÜ’de başta Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş olmak üzere, nakdi yardımların yanı sıra, paydaş kamu kurumları iş birliğiyle başlatılan yardım kampanyası ile personelimizin temin ettiği 350 koli ayni ve tıbbi yardım malzemesi, deprem bölgesine gönderilmek üzere ilgililere teslim edildi. Aynı zamanda Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş da Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Prof. Dr. Erol Özvar, diğer üniversite rektörleri ve üst düzey yöneticileri ile birlikte bir maaşını depremzedelere bağışladı.
DEPREMZEDELER AFSÜ’DE TEDAVİ GÖRÜYOR
Üniversite Hastanesine 17 Şubat 2023 itibariyle 3’ü yoğun bakımda 13’ü yatan olmak üzere, toplam 307 hastanın tedavisi sağlandı. Ayıca 41 hasta taburcu edildi. AFSÜ Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Ana Bilim Dalı ile Erişkin Ruh Sağlığı Ana Bilim Dalı tarafından Afyonkarahisar’a gelen depremzede çocuk, genç ve aileleri için de randevu gerekmeksizin poliklinik hizmeti sunulmaya başlandı. Ayrıca Ömer-Zilif Halaç Hasta Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Hastane Konukevinin odaları ilimize gelecek depremzedeler için ihtiyaç halinde kullanılmak üzere hazırlandı. Halen konukevindeki 6 odada 14 depremzede bulunmakta olup 8 kişilik 4 oda depremzede misafirler için hazırlanmış durumdadır.
GİYİM MALZEMESİ TOPLANDI
Üniversitenin iletişim kanalları üzerinden duyuruların yapılmasının ardından akademik ve idari çalışanlarımız adeta seferber oldu. AFSÜ personelinin getirdiği yeni ya da az kullanılmış mont, bot, eldiven, kışlık giysi, battaniye, kuru gıda, temizlik malzemesi, çocuk bezi, normal ve prematüre bebek maması, oyuncak, su, ilaç, tıbbi cihaz gibi ayni yardımlar, gönüllü öğrencilerimiz tarafından tasnif edilerek paketlendi ve üniversitemizin araçlarıyla il yardım koordinasyon merkezine götürüldü.
GÖNÜLLÜ ÖĞRENCİLER YARDIM KAMPANYASINA KATILDI
AFSÜ’deki kampanya kapsamında gönüllü öğrenciler tarafından spançlar (kare şeklinde kesilmiş hidrofil gazlı bezi) hazırlandı. Hastanede steril hâle getirilen spançlar yine öğrenciler tarafından özenle ambalajlanarak, koordinasyon merkezine teslim edildi.
Yardım çalışmasına katılan gönüllü öğrencileri ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Okumuş, başlattıkları yardım kampanyası ile afetzedelerin yaralarına bir nebze de olsa merhem olmak istediklerini söyledi. Yardımların toplanması, tasnifi ve yüklenmesi sırasında öğrenciler ve personelin fedakârca çalıştığını belirten Prof. Dr. Okumuş, “Herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bütün ülkemiz gibi AFSÜ ailesi de anlamlı bir dayanışma örneği sergiledi. Akademik ve idari personelimizi de öğrencilerimizi de bu yüce gönüllü dayanışmalarından dolayı kutluyorum.” dedi.
OYUNCAK VE KİTAP KAMPANYASI BAŞLATILDI
AFSÜ tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Belediyesi koordinasyonunda başlatılan yardım kampanyası devam ediyor. Üniversitemiz tarafından Depremzede çocuklara AFAD koordinasyonunda ulaştırmak üzere personelimizin katılacağı bir oyuncak ve kitap toplama kampanyası da başlatıldı.
Personelin ayni yardımları Rektörlük Binası A Blok giriş katındaki Genç Ofis’te teslim alınıyor. Burada öğrenciler tarafından türlerine göre ayrılan malzemeler paketlenerek Veysel Eroğlu Spor Salonundaki yardım koordinasyon merkezine teslim edilmek üzere araçlara yükleniyor.
Özellikle battaniye, bebek bezi, çocuk maması, çocuk-yetişkin ayakkabısı/botu, çocuk-yetişkin kışlık çorabı, çocuk-yetişkin montu, hijyenik ped, temizlik malzemesi gibi ihtiyaçların fazla olduğu bildirilen afetzedelere ulaştıracak malzemeler, önümüzdeki günlerde de AFSÜ’den gönderilmeye devam edilecek.
85 PERSONEL DEPREM BÖLGESİNDE GÖREV AYPTI
Depremzedelere tıbbi ve insani yardımda bulunmak için oluşturulan AFSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde (SUAM) görevli 85 personel, Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş ve yöneticiler tarafından afet bölgesine uğurlandı.
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen depremin ardından SUAM’da görevli bir başhekim yardımcısı, üç uzman hekim, on beş hekim, otuz bir hemşire, bir müdür yardımcısı, bir mühendis, bir radyoloji teknikeri, bir biyomedikal teknikeri, bir biyolog, bir eczacı kalfası, bir fizyoterapist, bir anestezi teknikeri, altı hasta bakım personeli, dört teknik personel, iki temizlik şefi, altı temizlik personeli, beş güvenlik görevlisi, üç sekreter ve bir şoförden oluşan 85 kişilik ekip üç kafile hâlinde yola çıktı. Ayrıca Hatay’da enkaz kaldırma çalışmalarında çalışmak üzere Kazıcı-Yükleyici (Beko Loder) operatörü bir personeli de afet bölgesinde görevlendirildi.
AFET BÖLGESİNDEKİ YARDIM ÇALIŞMALARI
Rektör Prof. Dr. Okumuş depremin yaralarını sarmak için AFSÜ’de yürütülen çalışmalar hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Milletimize geçmiş olsun. Depremi haber alır almaz resmi bağış kampanyalarını duyurarak AFSÜ camiasının maddi desteğinin doğru kanallardan bölgeye ulaştırılmasına aracılık ettik. Aynı şekilde, Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına çok sayıda personelimiz ve öğrencimiz iştirak etti. Personelimiz ve öğrencilerimiz arasından depremden etkilenenlerle irtibat kurarak ihtiyaçlarını gidermeye ilk günden itibaren gayret ediyoruz. Bunun için bir kurum içi destek hattı oluşturduk. Personelimizden oluşan gönüllü ekiplerimizi bölgedeki kardeşlerimize yardımcı olmak için yolcu ettik.
Afet bölgesindeki yardım çalışmalarımız kapsamında Adıyaman’ın Çakmak İlçesi, Akpınar Köyü, Darıbelik Mezrasındaki afetzedeler tarafından kullanılmak üzere 5 adet jeneratör Sultandağı Kaymakamlığı’nın yardım tırları ile gönderildi. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ne depremzedelerin kullanımı için 2 adet konteyner gönderilmesi sağlandı.
AFSÜ tarafından 50 adet açık alan sobası, Afyonkarahisar AFAD koordinasyonunda, Kahramanmaraş AFAD’a teslim edilmek üzere AFAD’a teslim edildi. Yine maliyeti Rektörlüğümüzce karşılanarak, İskenderun’daki 5000 depremzedeye kumanya ve yemek dağıtımı yapıldı. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. iştiraki olan AFLORA tarafından üretilen yaklaşık 3000 adet dezenfektan depremzedelerin kişisel hijyeninin korunmasına yönelik afet bölgesine gönderilmek üzere AFAD’a teslim edildi. Afyonkarahisar’daki kamu kurum ve kuruluşlarından afet bölgesine giden 47 kişilik ekibin ilimize dönüşü için üniversitemiz tarafından otobüs temin edildi.
Ayni ve özellikle çocuk depremzedelerin ihtiyaç duyduğu malzemeleri bölgeye ulaştırmak için aracılık etmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın desteği, devletimizin gücü ve sivil toplum kuruluşlarımızın gayreti ile bu felaketin olumsuz etkilerini inşallah en kısa sürede sileceğimize yürekten inanıyorum” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üniversitelerin açılacağı tarih belli olduÖnceki Haber

Üniversitelerin açılacağı tarih belli ol...

Bu maçın geliri deprem bölgesine bağışlanacakSonraki Haber

Bu maçın geliri deprem bölgesine bağışla...

Yorum Yazın

Bucaspor maçına İstanbullu hakem
Milli güreşçilerin kamp tercihi Afyon oldu
AKÜ 5 yıllık akreditasyon almaya hak kazandı
AKÜ’den Türkiye birinciliği başarısı!
Süleyman Güneş’e TFF 2. Lig’de görev
Tırdan etrafa saçılan demir parçalarına otomobil çarptı
Hırsızlıktan aranıyordu Dazkırı ilçesinde ele geçirildi
Huzurevi projesine iki kıymetli hanımefendinin eli değdi
Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi’nden yeni bir rekor
Adliye çıkışı yaşanan bıçaklı ve silahlı kavgada yaralı sayısı arttı
Gönüllü tiyatrocular İstanbul’da sahne aldı
Mobil trafik eğitim tırı Afyon’da
Sülün beldesinde otomobil elektrikli bisiklete çarptı
Afyon Adliyesi çıkışında 2 grup birbirine girdi
Afyon Valiliği inceleme başlattı
Hakaret suçundan aranıyordu litrelerce kaçak alkolla yakalandı
Afyon’da ilk kez Karakucak güreşleri düzenlendi
Süper amatör lig perde 6 golle kapandı
Son maçta fileler 13 kez havalandı
Lige mağlubiyetle veda etti

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar