© Medya 03

Zafer Partisi İl Başkanı Mevlüt Tekdemir: Emekliler hak etmediği bir muamele görüyor

Emekliler Derneğine üye kaydını yaptıran Zafer Partisi İl Başkanı Mevlüt Tekdemir, “2 milyon sığınmacı kayıt dışı çalışırken, bütçe yok bahanesiyle emeklilerimiz hak etmediği bir muamele görerek yaşam standartları gün geçtikçe kötüleşmektedir” dedi.

Emekliler Derneği Başkanı Ahmet Ege’yi makamında ziyaret eden Zafer Partisi İl Başkanı E.Alb.Mevlüt Tekdemir derneğe üye oldu. Başkan Ege istişarelerde bulunan Tekdemir ziyaret sonrası şunları söyledi: “36 senesini Türk ordusuna ve Türk devletine adamış bir personel olarak Türkiye’deki 14 milyon emeklinin arasına üye olarak katılmanın mutluluğunu yaşıyorum. Afyonkarahisar’daki 13 bin emeklimizin her türlü derdini biliyorum ve bu sorunları Zafer Partisi iktidarında  çözeceğimize de söz veriyorum. Maalesef Türkiye’de 2 milyon kayıt dışı sığınmacı çalıştırılırken Türk evlatlarımız iş beklemekte, 13 milyon sığınmacıya 10 yıl içinde 144 milyar dolar harcanırken, bütçe yok bahanesiyle emeklilerimiz hak etmediği bir muamele görerek yaşam standartları gün geçtikçe kötüleşmektedir”
AYLIK BAĞLAMA ORANI YENİDEN YÜZDE 70 OLMALI
Bütçede para yok diyenlerin her sene 10 milyar dolar sığınmacılara para bulduğunu ifade eden Tekdemir, “Emeklilerimizin; intibak sorununu, en düşük emekli aylığının asgari ücretten az olmaması gerektiğini, refahtan düşük ücretlilere pay verilmesi gerektiğini, aylık bağlama oranının yeniden %70 olması gerektiğini, emekli aylıklarında aile yardımının eklenmesi gerektiğini, kira desteği, konut alım desteği ve yakacak ve gıda yardımı yapılması gerektiğini biliyoruz.
Bütçede para yok diyenler her sene 10 milyar dolar sığınmacılara, 7 milyar dolar 143 ülkeye hibe vermeye para buluyorlar. Zafer partisi iktidarında sadece 17 milyar dolarla bile 13 milyon emeklimizin bütün sıkıntılarına çözüm bulacağımıza söz veriyoruz”
İMARET CAMİ ARKASINDA ÇAY BAHÇESİNİ YENİDEN EMEKLİLERE VERECEĞİZ
İmaret Camii arkasındaki çay bahçesinin Belediye tarafından Emekliler Derneğinin elinden alındığını iddia eden Tekdemir sözlerini şöyle noktaladı: “Ayrıca Afyon Emekliler Derneğinin yaptırdığı ve maddi olarakta kazanç saplamaya başlayınca belediye tarafından derneğin elinden alınan İmaret camii arkasındaki çay bahçesi işletmesi tekrar kendilerine geri verilecektir.” dedi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER