© Medya 03

Türkülerle diyardan diyara gezdirdiler

AKÜ ve AKSAM işbirliğinde gerçekleşen “Rengahenk Anadolu Toprağın sesi” temalı Türk Halk Müziği konseri türkü severlerden tam not aldı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı ve Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi (AKSAM) iş birliği ile gerçekleşen Türk Halk Müziği konseri gönülleri mest etti.
Sanat yönetmenliğini Şef Emrah Kalın’ın yaptığı “Rengahenk Anadolu Toprağın Sesi” temalı Türk Halk Müziği konseri, türkülerle gönülleri mest etti.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konser, Yaylanın Soğuk Suyu isimli Karadeniz’den derlenen güzel bir sevdâ türküsü ile başladı.
Tek bölümden oluşan konserde koro; Aydın, Kahramanmaraş, Afyonkarahisar, Erzincan, Kerkük, Denizli, Niğde, Şanlıurfa, Sivas, Adana, Erzurum, Elazığ, Kırşehir, Burdur, Kütahya, yörelerine ait birbirinden renkli ve ahenkli türküleri yurdumuzun Kırıkkale/Keskin, Tokat ve Beste türünde bizlere kalan halayları ile sanatseverlere coşku dolu bir akşam yaşattı ve katılımcıları diyardan diyara götürdü.
Konser sonrasında İGM Başkanı Burhanettin Çoban, AKSAM Türk Halk Müziği Topluluğu Sanat Yönetmeni Şefi Emrah Kalın’ a çiçek vererek tebrîk etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER