© Medya 03

Tarihi Ulu cami için Riyad’dan müjdeli haber bekleniyor!

UNESCO Dünya Mirası Komitesi’nin 45. Oturumu Riyad’da başladı. Efsanelere konu olan Frig Krallığı’nın merkezi Polatlı-Yassıhöyük’teki Gordion Antik Kenti UNESCO Dünya Mirası Asıl Listesine girerken, bir müjdeli haber de Afyonkarahisar’ın simge camilerinden Ulu Cami için bekleniyor.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek geçtiğimiz aylarda Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ile 1272-1277 yılları arasında Sahipata Nusretiddün Hasan tarafından yaptırılan Kırk Direkli Cami olarak bilinen tarihi Ulu Caminin UNESCO Dünya Mirası Listesine alınması konusunda görüş alışverişinde bulunmuştu.
KOMİTE RİYAD’DA TOPLANDI
25 Eylül’e kadar devam edecek UNESCO Dünya Mirası Komitesi’nin 45. Oturumu Riyad’da başladı. Toplantıdan ilk güzel haber Polatlı-Yassıhöyük’teki Gordion Antik Kenti UNESCO Dünya Mirası Asıl Listesine alınması gelirken, Afyonkarahisar’ın tarihi simgelerinden Ulu Caminin de dünya mirası listesine girmesi konusu ele alınacak.
Toplantıdan tarihi Ulu Caminin Dünya Mirası listesine alınması kararı çıkarsa, Afyonkarahisar’ın tanınırlılığı dünya çapında bilinecek ve turist sayısının artmasına katkı sağlayacak.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER