© Medya 03

Süper lig’e çıkmamız lazım!

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, AK Parti Belediye Başkan adayı Hüseyin Ceylan Uluçay’ın ziyaretinde şunları söyledi. “Bir il gelişecekse yerel yöneticilerin birbirileriyle ilişkileri çok önemlidir. Bizim hedeflerimiz var. Afyon'un Süper Lige çıkması lazım” dedi.

Bugün AK Parti Belediye Başkan adayı Hüseyin Ceylan Uluçay’ın ziyaretinde Afyonkarahisar’ın ihracat rakamlarıyla ilgili bilgi veren Serteser, ilimizin 1 milyar dolarlık ihracat yapan şehir arasına girmesi gerektiğini, bunun adının da “Süper Lig” olduğunu söyledi.
Serteser konuşmasında şunları söyledi: “Tabii ki Afyonkarahisarımız son yıllarda çok gelişti. Ama tabii ki bunu yeterli görmüyoruz. Ege’nin parlayan yıldızıyız ama her konuda Ege’nin lider şehirleri arasında olmamız gerekiyor. Halen yapılacak iş çok. Hep birlikte yapılacak işlere eğilerek, istişare kültürü içinde yapmamız lazım. Bir il gelişecekse yerel yöneticilerin birbirileriyle ilişkileri çok önemlidir. Ben çok görüyorum: Bir Belediye Başkanı Vali ile, Ticaret Odası Başkanı Belediye Başkanı ile, Milletvekilleri Belediye Başkanı ile, bunlardan bir tanesi halkayı koparsa o zincir tamamlanmıyor. Hakikaten şehre büyük zararı oluyor. Hepimiz bunun bilincindeyiz. Bizim hedeflerimiz var. 1 milyar dolarlık ihracat yapan şehirler arasına girmemiz lazım. Biz ona ‘Süper Lig’ diyoruz. Süper Lig’e çıkmamız lazım. Son çalışmalar neticesinde ihracatımız 631 milyon dolara yükseldi. Hep söylüyorduk, bizim ciddi bir ihraç kayıtlı satışımız var. 339 milyon dolar direkt ihracat, yaklaşık 300 milyon dolarlık ihraç kayıtlı satışımız var. Bu yıl direkt ihracatımız geçen yıla göre düştü. Bunda mermerin çok büyük etkisi var. Doğaltaş ihracatına eğilmemiz lazım. Yumurta ihracatı eskiye göre azaldı. Dünyada belli yerlerde sıkıntılar var. İnşallah bunları hep birlikte atlatacağız. 1 milyar dolarlık ihracata az kaldı.”

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER