© Medya 03

Salarspor küme mi düşecek?

Sandıklıspor’un 2023-2024 futbol sezonunu şampiyon olarak tamamladığı Süper Amatör Ligde kümeden düşen Sandıklı Kumalarspor, Salar Belediyespor’la ilgili itirazda bulundu. ASKF İl Disiplin Kurulu’nun Kumalarspor’un itirazıyla ilgili nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor.

Sandıklıspor’un şampiyon olarak adını BAL’a yazdırdığı Süper Amatör Ligde,  ligi 36 puanla 5. Sırada tamamlayan Salar Belediyespor’la ilgili Sandıklı Kumalarspor’un ASKF İl Disiplin Kuruluna itirazda bulunduğu öğrenildi.
Sandıklı Kumalarsporlu yöneticilerin Salar Belediyespor’un Karşıyaka maçında cezalı oyuncu, ligin son maçında oynanan Sandıklı Kumalarspor – Salar Belediyespor maçında da Salar Belediyespor’un kaçak oyuncu oynatmasıyla ilgili ASKF İl Disiplin Kuruluna itirazda bulundu. Kumalarspor’un ligin 16. Haftasında Demirspor – Salar Belediyespor arasında oynanan ve Demirspor’un 3-0 (H) ve ligin 20. Haftasında Susuz Belediyespor ile Salar Belediyespor arasında oynanan ve Susuz Belediyespor’un 3-0 (H) galibiyetiyle sona eren karşılaşmalarla ilgili olarak da Futbol Disiplin Talimatına atıfta bulunarak, ‘Bir sezon boyunca ikinci defa müsabakaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber, bu takım ligden çıkarılarak bir alt lige düşürülür.’ hükmü üzerinden Salar Belediyespor’un ligden düşürülmesini talep ettiği iddia edildi.
ASKF İl Disiplin Kurulu’nun bu hafta toplanarak Sandıklı Kumalarspor’un itirazını inceleyeceği ve bir karar vereceği öğrenildi.
SALARSPOR KÜME DÜŞERSE NE OLACAK?
ASKF İl Disiplin Kurulu, Sandıklı Kumalarspor’un itirazını haklı bulur ve Salar Belediyespor’un bir alt lige düşmesine karar verirse medya03.com’un edindiği bilgilere 1. Amatör Lig play-off grubunu 4. Sırada bitiren Çakırköyspor’un Süper Amatör Lige yükseleceği iddia ediliyor.
Sandıklı Kumalarspor ise itirazlarının haklı bulunması halinde kendilerinin Süper Amatör Ligde kalacağını ifade ediyor.
Salar Belediyespor’un kümeden düşüp düşmeyeceğine ve düşerse yerine hangi takımın çıkacağına ise ASKF İl Disiplin Kurulu verecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER