© Medya 03

Nikah kıymamakla Suriyelileri Suriye’ye yollayamazsınız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Habertürk’ün canlı yayın programında Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av.Burcu Köksal’ı eleştirdi. Özel, “Nikah kıymamakla Suriyelileri Suriye’ye yollayamazsınız. Bunu telkin ettik kendilerine. Bir de Suriyelilerle uğraşmak yerine vatandaşın su sorunuyla uğraştığınızda daha büyük teveccüh göreceğinizden şüpheniz olmasın. Böyle popülizme kaçan şeylerin bize bir faydası olmaz.” dedi

Bugün ilimize gelecek olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel Habertürk’te katıldığı programda CHP’nin Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av.Burcu Köksal ile ilgili sorulan soruya yanıt verdi. 
“Afyonkarahisar’da uygulanan göçmen politikasını onaylıyor musunuz?” şeklinde sorulan soruya Özel şunları söyledi:
“Göçmen politikası yerel yöneticilerin işi değildir. Arkadaşlara bunu söyledim, buradan da söyleyeyim. Yarın da Afyon’dayım. Burcu çok sevdiğim, çok çalışkan bir işi tuttu mu koparan, şimdi Afyonu yüzde 50 ile mi kazandı, şimdi yüzde 70 ile kazanır bir dahakine.
Veya çok daha önemli görevleri verin başarabilecek bir arkadaşımız. Afyonda kaç tane göçmene nikah kıyılıyor yarın ona da bakacağım. Oradaki yaklaşım Afyon'da ve Türkiye'nin bir çok yerinde seçmenden Türkiye’de bu kadar açlık, bu kadar yoksulluk, bu kadar işsizlik varken, AK partinin kötü dış politikası, hatalı kararları ve Suriye politikası yüzünden Türkiye’ye bu kadar göçmen gelmesinden rahatsız ve tepkili.”
SURİYELİLER YERİNE VATANDAŞIN SU SORUNUYLA UĞRAŞIN!
“Suriyelilerle uğraşmak yerine vatandaşın su sorunuyla uğraştığınızda daha büyük teveccüh göreceğinizden şüpheniz olmasın.” Diyen Özel sözlerinin devamında;
“Bu tepkiyi siyaseten siyasete ciro etmek için bu tip açıklamalar sosyal demokrat bir partiye de, bir kamu yöneticisinin yapması gereken açıklamalar değil. Zaten Afyonda da her gün Suriyelilere nikah kıyıldığı falan da yok. Bu açıklamalar partinin genel hattıyla da çok uyuşan açıklamalar değil. Bizim göçmen politikamızı biliyorsunuz. Biz Suriye ve Esat ile müzakereyi, barışı AB ile BM'nin devreye sokulmasını, herkesin taşın altına elini uzatmasını, Suriye’de insanların yine ülkelerine dönecek iş, aş ve konut sağlanmasını teşvik edilmesini, Türkiye’nin Türkiye’de doğmuş 1,5 milyon Suriyeli çocuk için jestler düşünmesini yani nasıl giderseniz size vizesiz pasaport, yada gelecekte üniversite için geldiğinizde diğer yabancı öğrencilere göre öncelik vereceğiz, ayrıcalık vereceğiz. Siz Suriye vatandaşı olacaksınız, ama gönül bağınız olacak. Hatta biz bunu belgelendireceğiz. Siz Türkiye'ye tatile geldiğinizde turizm vergisi almayacağız gibi inanılmaz bir paketimiz var. Önümüzdeki dönemde bunları daha açık ortaya koyacağız. 
Nikah kıymamakla Suriyelileri Suriye’ye yollayamazsınız. Ama en doğal insan hakları noktasında ben yerel yönetici arkadaşlarımız partinin genel politikalarıyla uyumlu bir çizgide olmaları lazım. Bunu telkin ettik kendilerine. Bir de Suriyelilerle uğraşmak yerine vatandaşın su sorunuyla uğraştığınızda daha büyük teveccüh göreceğinizden şüpheniz olmasın.
Suriye meselesi yerel yöneticinin çözebileceği bir mesele değil. Hem Burcu Köksal'ı hem de diğer arkadaşlarımızın çok yetenekli, çok çalışkan, halkta çok karşılığı olan arkadaşlarımız var. Zaten çok seviliyorlar. Böyle popülizme kaçan şeylerin bize çok bir faydası olmaz.” İfadelerini kullandı.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER