© Medya 03

Kendi elektriğini kendi üretecek

Dinar Belediyesi, kendi elektrik enerjisini üretmek için kolları sıvadı. Arıtma Tesisinin yanında alana kurulumu başlayan Güneş Enerji panelleriyle kendi elektriğini üretecek olan Dinar Belediyesi, elektrik tasarruf noktasında da önemli bir katkı sağlayacak.

Dinar Belediyesi, bütçesine önemli katkı sağlayacak yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Belediye Arıtma Tesisi’nin yanındaki alana kurulumu bugün itibariyle başlayan Güneş Enerji panelleriyle belediye kendi elektrik enerjisini üreterek elektrik tasarrufu noktasında da önemli bir katkı sağlayacak. Güneş Enerji Santrali (GES) projesinin kurulumu tamamlandığında 1.2 Mega Watt gücünde elektrik üretimi yapacak. Belediye enerji alanında yapacağı katkının ve tasarrufun yanında elektrik dağıtım şirketi ile mahsuplaşarak artan üretim bedelini de belediye bütçesine kazandıracak.
GÜNEŞ ENERJİSİNDEN FAYDALANACAĞIZ
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Nihat Sarı “Belediye olarak Enerji tasarrufu sağlamak için alternatif enerji kaynaklarını kullanmaya büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda bölgemiz için en uygun yenilenebilir enerji kaynağı olan güneş enerjisini kullanmayı tercih ediyoruz. Güneş Enerjisi Santrali ile belediye olarak kullanmış olduğumuz elektrik sarfiyatının büyük oranını karşılamayı ve belediyemize gelir yönünden büyük bir katkı sağlamasını planlıyoruz. Bu projemizin tamamlanması ile belediyemize mali anlamda büyük tasarruf sağlayarak gelir getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER