© Medya 03

Hayvan sevkiyatının durması et fiyatlarına çok fazla etki yapmaz

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Afyonkarahisar'da ve tüm Türkiye'de hayvan pazarlarının kapatılması ve sevkiyatın durmasıyla ilgili et fiyatlarının artacağı endişesiyle ilgili açıklama yaptı. Uluçay, "Kesimhanelerde sevkiyat kısmen rapor hazırlanarak devam ediyor. Dolayısıyla et fiyatlarına çok fazla etki yapmaz. Çünkü hayvan kesimi ve tüketimi devam ediyor" dedi.

Bugün AK Parti İl Başkanlığında gerçekleşen aday adaylığı sürecinin başlaması nedeniyle düzenlenen basın toplantısında İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, hayvan pazarlarının kapatılması ve sevkiyatın durmasıyla ilgili açıklama yaptı.
“Benim sektörüm olduğu için konuya hakimim” diyen Uluçay şunları söyledi: “Sadece Afyonkarahisar’da değil tüm Türkiye’de hayvan sevkiyatları durduruldu. Ancak kesimhanelerde sevkiyat kısmen rapor yazılarak sevkiyat yapılması devam ediyor. Dolayısıyla et fiyatlarıyla alakalı çok fazla etki yapmaz. Çünkü hayvan kesimi ve tüketimi devam edecek. Tabi ki ticaret anlamında elbette sıkıntı olacak. Ama bu hastalık türleri bu yeni bir virüs, yeni bulunan bir virüs. Tehlike açısından, sıkıntılarının ne zaman sona ereceği bakımından henüz net bir bilgi yok. Hayvan pazarları 27 Mart’a kadar kapalı olacak. Nisan başı gibi durum değerlendirmesi yapılacak. Hayvan fiyatlarıyla alakalı bire bir etkisi çok düşüktür” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER