© Medya 03

Emre Çalış’dan gururlandıran başarı

Emre Çalış, bu yıl 76.sı düzenlenen “Devlet Resim ve Heykel Yarışması”nda, Resim kategorisinde “Başarı” ödülüne layık görülen üç sanatçı arasında yer aldı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Araştırma Görevlisi Emre Çalış, önemli bir başarıya imza atarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından, bu yıl 76.sı düzenlenen “Devlet Resim ve Heykel Yarışması”nda, Resim kategorisinde “Başarı” ödülüne layık görülen üç sanatçı arasında yer aldı.
Sanatı ve sanatçıları desteklemek, yeni eserlerin üretilmesine katkıda bulunarak farklı dallardan eserlerin bir arada sergilenmesini sağlamak amacıyla ilk kez 1939 yılında düzenlenen yarışmada, bu sene resim, heykel, özgün baskı ve seramik kategorilerinde toplam 11 esere başarı ödülü takdim edilmesine karar verildi.
Yarışmanın seçici kurulu tarafından belirlenen toplam 46 eserin sanatseverlerle buluşacağı sergi ile yarışmanın ödül töreni önümüzdeki günlerde Bakanlığın internet sitesinden duyurulacak.


İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER