© Medya 03

Afyon'da İşkur kampüs protokolü imzalandı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Afyonkarahisar İl Müdürlüğünde 1. Olağan Ocak Ayı İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına katılarak, İŞKUR Kampüs Protokolünü imzaladı.

İŞKUR Afyonkarahisar İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İŞKUR Afyonkarahisar İl Müdürü Ahmet Karakaya ile birlikte kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
KARAKAYA BİLGİLENDİRDİ
Toplantı sonrası AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile İŞKUR Afyonkarahisar İl Müdürü Ahmet Karakaya İŞKUR Kampüs Protokolünü imzaladı. Protokol kapsamında; AKÜ bünyesinde oluşturulacak İŞKUR Kampüslerde, İŞKUR’da görevli İş ve Meslek Danışmanları aracılığıyla öğrencilere işgücü piyasası, kurum faaliyetleri, iş arama becerileri, işverenle mülakat/görüşme teknikleri, özgeçmiş hazırlama gibi konularda bilgilendirme faaliyetlerinde bulunulacak. Protokol ile ayrıca öğrencilerin mesleki deneyimlerinin artırılarak teorik bilgilerinin uygulama ile geliştirilmesine yardımcı olmayı amaçlayan İşbaşı Eğitim Programı gibi aktif işgücü hizmetlerinden yararlanabilmelerine yardımcı olunması amaçlanıyor.
Protokol imzalanmasının ardından AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş İş Kulübünü ziyaret ederek, İŞKUR Afyonkarahisar İl Müdürü Ahmet Karakaya’dan İş Kulübü hakkında bilgiler aldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER