© Medya 03

Afyon her yıl 2-3 bin göç veriyor

Çelikten, “Sosyo ekonomik açıdan üreten kesim artık köylerde değil. Afyonkarahisar da bu değişimden nasibini aldı. Afyonkarahisar senede en az 2 bin, 3 bin göç veriyor. Bir o kadar da göç alıyor.” dedi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından (AKÜ) üniversite ile şehir buluşmaları kapsamında düzenlenen Çarşamba Sabah Toplantılarında iki hafta önce değerlendirilen “Afyonkarahisar’da Hayvansal Üretim, İnovasyon ve Sürdürülebilirlik Vizyonu” konusunun görüşüldüğü toplantıda konuşan Afyonkarahisar Ticaret  ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten ise ATSO olarak bir ilin sosyo-ekonomik haritasını çıkarmaya dikkat ettiklerini ve bir bölgede nelerin yapılıp nelerin yapılamayacağını belirlemenin önemli olduğunu anlattı.
Çelikten şunları ifade etti: “Afyonkarahisar, Türkiye’nin gayri safi milli hasılasının hemen hemen yüzde 2’sine üretim yapabilecek kabiliyet ve karakterde. Ancak yalnızca yüzde 1 veya 2’sini üretebiliyoruz. Burada eksikliklerimizin neler olduğuna bakmamız lazım. Köy nüfusu 1980’den önceki yıllarda çok yüksek ki Türkiye genelinde bu oran yüzde 67 civarında. Şu an baktığımızda ise Türkiye genelinde büyük şehirleri de düşerek hesaplarsak yüzde 10’nun altında. Sosyo ekonomik açıdan üreten kesim artık köylerde değil.  Afyonkarahisar da bu değişimden nasibini aldı. Afyonkarahisar senede en az 2 bin, 3 bin göç veriyor. Bir o kadar da göç alıyor. Ama bu gelenler de fabrikalarda ya da diğer sektörlerde değerlendiriliyor. Bizim konumuz olan hayvancılık söz konusu olduğunda ise iş yine yerel dinamiklere düşüyor. Hem insan kaynaklarımızı hem de diğer kaynaklarımızı iyi değerlendirmemiz gerekiyor.” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER