© Medya 03

25 yıl sonra yeniden başlıyor!

2000 öncesi Türkiye’nin tanınmış bütün pehlivanlarına ev sahipliği yapan Karaadilli Yağlı Güreşleri yeniden canlanıyor. Karaadilli Belediye Başkanı Hüseyin Şahin ve Kemal Yılmaz’ın gayretleriyle Karaadilli Yağlı Güreşleri 26 Haziran 2024 tarihinde yeniden başlayacak.

En son 1999 yılında gerçekleşen Karaadilli er meydanında tarih yeniden canlanacak. Türkiye’nin efsane yağlı güreşçilerine ev sahipliği yapan Karaadilli er meydanında yeniden güreşçilerin yapılması için emek harcayan Belediye Başkanı Hüseyin Şahin ile Kemal Yılmaz’ın çabaları sonuç verdi ve Karaadilli yağlı güreşleri 26 Haziran 2024 tarihinde yeniden başlayacak.
TAŞLIDERE DERGİSİ KARAADİLLİ YAĞLI GÜREŞLERİNİ ŞÖYLE ANLATIYOR
“Karaadilli Yağlı Güreşleri 1950’den 1990’lara kadar büyük ilgi ile takip edilir. Türkiye’nin tanınmış bütün pehlivanları Karaadilli’ye gelir ve güreş tutarlar. Nice pehlivan ilk güreşini burada yapmış, çıraklık ve kalfalık dönemini burada geçirmiştir.
Tüm zamanların seyirci rekoru 1965 yılında kırıldı. O yıl yapılan güreşlere yurdun çeşitli bölgelerinden 35.000 güreşsever katıldı. Güreşlere ortalama 75-80 pehlivan iştirak etti. Karaadilli’de güreş heyecanı 15 gün önceden başlardı. Son hafta Kasaba adeta tüccar ve seyyar satıcı akınına uğrardı. Bir hafta süren panayırda giysi, ev eşyası, yiyecek, içecek ve çeşitli gıda maddelerinin satılır, eğlenceler düzenlenirdi. “Kasnakçı’’ tabir edilen oyun oynatıcılar, lunapark, çarpışan arabalar, dönme dolap, dondurma satıcıları misafirlerin ilgisini çekerdi.
Karaadilli Er Meydanı en son 1999 yılında yağlı güreşlere şahit oldu. Ve o günden bugüne tekrar coşkulu kalabalıklara, cazgırların manilerine, pehlivanların oyunlarına hasret, yeniden hatırlanacağı günleri bekliyor.”
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER