© Medya 03

2 Bin 360 Dekar tarım arazisi sulanacak

DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, Şuhut Başören Tekke Kavaklı Barajı tamamlandığında, 2 bin 360 dekar tarım arazisinin sulanacağını, barajın ülke ekonomisine 3 milyon 540 TL. katkı sağlayacağını söyledi.

Afyonkarahisar ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor. Afyonkarahisar Şuhut için son derece önem taşıyan Başören Tekke Kavaklı Barajında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, ‘Çalışmaları devam eden Afyonkarahisar Şuhut Başören Tekke Kavaklı Barajının tamamlanmasıyla 2 bin 360 dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacağız. Ayrıca, Şuhut İlçe Merkezi başta olmak üzere Başören,Tekke ve Kavaklı köylerimize yılda 1.6 hm³ memba kalitesinde  içme ve kullanma suyu sağlanacaktır’ dedi.
Baraj hakkında teknik bilgiler veren Akca, “Bu barajımız Afyonkarahisar bölgesinde ilk defa uygulanan silindirle sıkıştırılmış beton barajlar (SSB) tipinde,  inşa edilmektedir ve bu yönüyle de önemlidir” dedi.
3 MİLYON 540 TL.LİK ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

Baraj İnşaatında ‘Sağ sahil, hasır çelik ankraj, Shotcrete imalatları, IBO bulonlama imalatlarının  tamamlandığını’ ifade eden Genel Müdür Akca, ‘SSB gövde betonu devam etmektedir. Temelden yüksekliği 43 metre ve su depolama kapasitesi 2,1 milyon m3 olan Afyonkarahisar Şuhut Başören Tekke Kavaklı Barajının tamamlanması ile 2022 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 3 milyon 540 bin  TL katkı sağlaması hedeflenmektedir.’ dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER